Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Claudiu Dumitrescu: Nu suntem perfecți și mereu am spus asta, dar încercăm să fim mai buni!

Astăzi, la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, a avut loc o conferință de presă susținută de managerul Claudiu Dumitrescu. Acesta a prezentat un bilanț al anului 2023 și al investițiilor din ani trecuți, dar nu înainte de a oferi o diplomă de recunoștință doamnei doctor Elena Firoiu care a slujit spitalul timp de 45 de ani și care se va retrage din activitate.

”Sunteți o mândrie a spitalului, ați fost mâna mea dreaptă în conferințele de presă și mi-ați acordat tot sprijinul și am fost un tandem de excepție. Îi mulțumim doamnei Firoiu, pentru întreaga activitate, a fost purtătoarea de cuvânt a spitalului de atâția ani și dacă vreți, vă face și bilanțul pentru următorii 20 de ani, că este pregătită. Ca și colectiv de conducere suntem pregătiți să-i acordăm o diplomă de recunoștință și un buchet de flori plini de culori așa cum este și doamna doctor”, a spus Claudiu Dumitrescu.

”Îmi este foarte greu să mă despart de colegii mei și de pacienții noștri, dar vârsta, viața, te aduce într-un moment în care trebuie să lași loc liber și celor mai tineri și încet, încet, să te ocupi din ce în ce mai puțin, a trebuit să închei anul acesta, la cei 72 de ani, dar voi continua să desfășor o activitate în contract cu Casa de Asigurări la Centrul Medical Biomedica. Am o mare piatră pe inimă pentru că tot timpul mă gândesc la spital, la pacienți, și la ce am făcut în 45 de ani de medicină. Am mari așteptări de la colegii mei, pentru că i-am format în toți acești zeci de ani și i-am format bine”, a precizat, la rândul său, Elena Firoiu.

Partea a doua a conferinței de presă a cuprins o serie de precizări legate de extinderea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, de modul în care s-a crescut calitatea actului medical și condițiile oferite pacienților, de aparatura performantă achiziționată, dar și despre numărul mare de medici, peste 50, pe care managerul Claudiu Dumitrescu a reușit să-i aducă în cadrul celui mai mare spital din județul Dâmbovița.

Declarații pe larg din conferința de presă:

Claudiu Dumitrescu, manager: ”Anul 2023 a fost dominat de investițiile mari la nivelul spitalului nostru, care se realizează cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița și al președintelui CJ. Și aici ne referim la cele 3 șantiere pe care le avem în lucru, extinderea Ambulatoriului de Specialitate, extinderea secției de cardiologie cu achiziția ultimului tip de angiograf și extinderea Unității de Primiri Urgențe care era absolut necesară având în vedere condițiile vitrege în care se desfășoară activitatea în UPU, legat de spații, dar și de numărul de medici care este insuficient, având în vedere construcția veche, spitalul datează din anul 1970.

Ne-am axat pe creșterea calității actului medical și îmbunătățirea condițiile oferite pacienților. Creșterea calității hranei, aici au fost controale repetate, o foarte lungă perioadă de timp, ne-am concentrat de calitatea meniurilor dar și pe a supraveghea nerepetarea acestora, pentru că și asta a atras critici la adresa noastră. În 2022 am trecut la servirea mesei pacientului la caserole, care a determinat o creștere a servirii mesei. La fel, condițiile hoteliere ale spitalului, au fost achiziționate peste 140 de paturi moderne în ultimii ani și au fost schimbate peste 700 de noptiere care erau vechi de peste 40 de ani. La fel, am achiziționat lenjerii noi pentru paturile pacienților, am trecut la husele de pat și am schimbat și coloritul pentru un ambient mai bun. Am început să montăm televizoare în cat mai multe saloane, în special la oncologie și la boli infecțioase.

Legat de aparatura medicală, în 2019 s-a cumpărat un nou CT, și am trecut de la radiologia clasică cu filme developate, la radiologia digitală pe CD. A fost o opoziție din partea personalului medical care era reticent la nou, părea foarte dificilă trecerea, ulterior s-a vazut că erau beneficii de ambele părți, pacient și medic. Avem un ecograf de mare performanță pentru secția de cardiologie, mai ales că avem și medici noi, cum este șeful de secție doctorul Țoni, un tânăr într-o continuă afirmare, care este de mare viitor la spitalul nostru. A fost și este singurul la acest moment care a absolvit cursul de cardiologie intervențională și va lucra cu noul angiograf în momentul în care va fi funcțional, cam peste 5 luni, ca estimare.  Tot în 2017 s-au schimbat toate mașinile de spălat, se stricau foarte des și necesitau reparații foarte costisitoare.

În domeniul resurselor umane ne-am concentrat pe popularea cu medici, s-au angajat peste 50 de medici în ultimii 2-3 ani și am dezvoltat și secția de chirurgie vasculară, de care nu am beneficiat până în prezent.

Iar pentru 2024 ne propunem dezvoltarea chirurgiei și ortopediei pediatrice care este deficitară la nivelul județului și aici vrem să atragem medici, pentru a face o gardă de chirurgie pediatrică comună. Jumate din ambulanțele venite în curte sunt din Prahova, pentru că ei nu mai au gardă neurologică și sunt mari probleme aici. Avem o colaborare, pe care o ducem la capăt cu mari consumuri energetice și psihice din partea neurologilor tineri pe care îi avem la acest moment si, dacă vreți, este un război între spitalul nostru, și cei din Argeș și Prahova, pentru atragerea doctorilor. Dacă la acel moment eram condamnat că am atras doctorii pe sume măricele raportat a veniturile populaței din România, acum și Prahova și Argeș ar vrea să facă la fel, dar din păcate nu mai au medici să aducă. Ce era mai bun a venit la noi și nu renunțăm la ei sub nicio formă.

Spitalul nostru a trecut cu brio prin pandemie, această experiență extrem de dificilă. Am avut și demisii și pensionări, pentru că unora le-a fost frică și a fost foarte greu pentru cei rămași. Tot atunci a avut loc și extinderea rețelei de oxigen de la nivelul locației centrale.

Mulțumesc personalului medical pentru eforturile pe care le-a făcut, pentru că am trecut încă un an împreună cu rezultate destul de bune, nu neapărat financiare, pentru că am avut niște obiective medicale. Mulțumesc și personalului TESA, și nu știu cât vor mai rezista în anii următori pentru că au salarii de 3000 de lei. Au fost uitați, atât de sindicate, cât și de toate guvernările care au venit după revoluție. Dacă la personalul medical ne-a crescut și avem salarii decente, personalul TESA este lăsat la margine, uitat complet, și n-a făcut nicio grevă niciodată.

Mulțumesc și pacienților care ne-au mai înțeles, ne-au mai înjurat, dar totuși am dus împreună sănătatea de la nivelul județului. Nu suntem perfecți și mereu am spus asta, dar încercăm să fim mai buni, Dumnezeu să ne ajute!

Pentrul anul 2024, vrem să cumpărăm un nou aparat RMN și un mamograf, nu au fost alese întâmplător, avem o echipă de tineri la radiologie. RMN-ul este uzat fizic și moral, a fost stricat foarte mult timp.

Despre prelungirea contractului meu în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență, nu am primit mesaje directe, indirecte, neoficiale de la Consiliul Județean referitoare la continuarea sau întreruperea activității mele de conducere. Nu am primit niciun fel de informație. Este o nebuloasă la acest moment. Eu mă aflu acum într-o prelungire a contractului, la 31 ianuarie se încheie, președintele Consiliului Județean numește interimar un manager, care pot fi eu sau altcineva și poate fi o prelungire de maxim 6 luni până la ocuparea postului prin concurs. Președintele CJ a emis procedura de organizare a concursului de manager și nimeni nu vrea să facă parte din comisia de etică și din cea de concurs. Deci trebuie găsită o altă soluție legală pentru organizarea concursului in lipsa unui membru al unei Asociații de Pacienți.”

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share