Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

”Suntem ceea ce am hotărât împreună : echipă în slujba Umanității !”

Marea echipă de voluntari  s-a  reunit ieri la CENTRUL EGAL din municipiul Lupeni,  o unitate ETALON  de protecție și sprijin social pentru categoriile defavorizate și nu numai, din inițiativa Filialei Hunedoara de Cruce Roșie și în parteneriat cu Primăria și Consiliul local Lupeni, directorii de filiale din județ, voluntari cadre didactice, consilieri locali, funcționari publici, medici, parteneri și susținători, tineri voluntari, beneficiari și aparținători, pentru a sărbători împreună 147 de ani în SLUJBA UMANITĂȚII. 

                                                           Să oferim SPERANȚĂ și inspirație pentru VIITOR

„De ziua organizației noastre, dorim să sărbătorim nu doar realizările trecute, ci să oferim speranță și inspirație pentru viitor. Să nu uităm că fiecare dintre noi poate aduce o schimbare pozitivă în viețile celor din jur.  Fie că suntem voluntari, donatori sau susținători, fiecare contribuție contează și face o diferență. Să fim mereu deschiși și dispuși să ajutăm, să fim mereu acolo pentru cei care au nevoie de noi!“a ținut să transmită în mesajul său, noul președinte al Crucii Roșii Române, Camelia Sucu.

Centrul E.G.A.L. înseamnă:  Educație, Generozitate, Abilități și Libertate pentru copiii care au nevoie de șanse egale la o viață normală

Centrele de zi susținute de Crucea Roșie Română încearcă să le arate acestor copii nevoiași adevărata normalitate. Arătându-le că viața poate fi bună, acestor copii li se oferă optimism și o viziune corectă despre viață.  Începutul funcţionării acestuia a fost greu, dar cu sprijinul administraţiei publice locale, a fostului primar Cornel Resmeriță care s-a implicat direct în obţinerea spaţiului, s-a reuşit transformarea dintr-o locaţie aflată într-o stare avansată de degradare, într-una modernă unde-şi desfăşoară activitatea zilnic, elevi din categoriile defavorizate și  voluntari . Iar în prezent, CENTRUL EGAL  se bucură de sprijinul nemijlocit al primarului Lucian Resmeriță, a viceprimarului Iacob Mesaroș și din partea Consiliului local.

Voluntari și alți colaboratori au interacționat și au rememorat amintiri din activitățile care au avut loc, aici, de-a lungul anilor Au venit din Lupeni, Deva, Uricani, Petroșani, Petrila, s.a.md.

                                                  Crucea Roșie Română este o familie mare și importantă

De-a lungul anilor, Crucea Roşie Română şi-a dezvoltat capacitatea de a gestiona centrele de zi, prin activităţi de voluntariat şi în parteneriat şi colaborare cu autorităţile locale şi societatea civilă.

Proiectul  implementat  în municipiul Lupeni, în urmă cu șapte ani,  are rol de catalizator în vederea realizării unui dialog mai bun cu autorităţile şi comunităţile locale, prin dezvoltarea de modele şi furnizarea iniţiativelor şi intervenţiilor de suport social pentru copii şi tinerii marginalizaţi, rezultatul aşteptat fiind de a facilita şi a dezvolta programul existent şi funcţional şi prin alte mijloace şi resurse provenite de la bugetul local sau de stat.

Centrul EGAL de la Lupeni este ” copilul de suflet ” al prof. Elisabeta Ciorobea cea care a slujit Crucea Roșie,  peste 50 de ani. A ajuns la Lupeni însoțită de vicepreședintele Filialei Hunedoara, Anemona Doda și a adus daruri de recunoștință, pentru munca depusă în numele celor zece principii de funcționare a organizației. A văzut cum de-a lungul anilor subfilialele s-au dezvoltat, iar ETALONUL pentru județ și cu care s-a mândrit la evenimentele care participa, este acest CENTRU EGAL.

”Mi-am dorit ca acest centru să funcţioneze la Lupeni. Ne felicităm astăzi, cu toţii, pentru că am reuşit să-l facem, să se dezvolte şi să crească şi vreau să vă spun că oriunde l-aş fi făcut, nu ar fi avut un impact aşa de mare în rândul comunităţii. Vreau să vă spun că oameni mai inmoşi şi mai deosebiţi ca cei din Valea Jiului, nu am găsit în altă parte. Sunt oameni care se implică şi acest lucru se vede şi cu ochiul liber şi vreau să vă felicit pentru acest lucru.  Întreaga activitate care se defăşoară nu ar fi fost posibilă fără ajutorul acordat de-a lungul anilor de fostul preşedinte, Cornel Resmeriţă şi a senatorului Cristian Resmeriţă, actualul primar al municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță,  Consiliului local, care a sprijinit obţinerea spaţiulului,  funcţionare lui  cu succes și implicare în activitățile pe care le derulați împreună, pentru a le oferi beneficiarilor noștri, un altfel, de viitor” a spus Elisabeta Ciorobea, cu lacrimi în ochi, marii familii de voluntari reuniți la Lupeni. 

                                                                                        Împreună pentru UMANITATE

 Zilnic, 50 de beneficiari au beneficiat de masă caldă şi ajutor la teme din partea cadrelor didactice şi voluntarilor implicaţi în proiect, au fost organizate diferite proiecte cu parteneri și sponsori importanți, firme și persoane fizice, lucrători din cadrul MAI,  ABA Jiu – SH,  Petroşani, voluntari din cadrul Fundaţiei Noi Orizonturi, cei de la farmacia Catena, Clubul de Presă, cu acţiuni  diversificate dedicate:  Zilei Femeii, Sărbătorilor Pascale și de Crăciun,  Zilei Europei, Ziua Mediului, Zilei de 1 iunie, ieşiri în aer liber, la cinematograf, teatru, excursii, tabere etc.

De la începutul activităţilor pentru noua serie de beneficiari, începând cu luna septembrie, proiectul prevede dezvoltarea de suport social pentru alţi peste 50 elevi şi tineri marginalizaţi.  Urmează să fie organizate, din nou și tabere de instruire și acordare de prin ajutor, socializare, etc.

Pe lângă suportul oferit la teme de voluntarii cadre didactice, cât şi din partea studenţilor, elevilor voluntari şi a altor categorii sociale implicate în proiect, în cadrul centrului lupenean se desfăşoară şi alte activităţi educative dedicate în principal dezvoltării armonioase a beneficiarului: Telefonul Copilului, Ziua Europei, Ziua Armatei, Ziua Națională, Sunt mândru de cadrul meu didactic, etc, iar părinții beneficiari sunt îndrumați și consiliați pe diferite probleme de familie.

”Avem o colaborare foarte bună cu cei de la Crucea Roşie Română, subfiliala Lupeni fiind printre cele mai bune din ţară, poate chiar cea mai bună şi cu acest lucru,  mă mândresc.  Aici, sunt oameni deosebiţi, devotaţi, care-şi iubesc cu adevărat misiunea nobilă de a-şi dezvolta noi capacităţi prin programele care se desfășoară, proiecte și activități pe care le-am desfășurat de-a lungul celor 17 ani de existență a subfilialei.  Iar cei care dau valoare Crucii Roșii sunt voluntarii EI,  cei care oferă din timpul și resursele lor și pentru binele comunității.  Avem nevoie de voluntari, deoarece  nu putem exista fără ei. Munca voluntarului în folosul comunităţii este nobilă. Voluntarii oferă sprijin, ajutor şi îi ocrotesc pe cei aflaţi în nevoie. Voluntarii oferă totul din generozitate, devotament şi pasiune. În numele meu personal, al Primăriei și Consiliului local le mulțumesc și vă urez și eu:  LA MULȚI ANI, VOLUNTARILOR! LA MULȚI ANI CRUCEA ROȘIE”, a  transmis  primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Prin programele pe care le derulează atât în municipiul Lupeni, dar și la nivelul altor subfiliale hunedorene, se contribuie la educația și formarea tinerei generații care, oricând pot fi excluşi din societate, din cauza sărăciei, lipsei de educaţie, de instruire şi statut social.  Plecând de la  principiile fundamentale ale CRUCII ROȘII   activitățile sunt unele divesificate, toate derulându-se  în  interesul comunităţilor locale și nu numai.

S-a socializat, s-a cântat, dar cel mai important, au mîncat tort pregătit de unul dintre cel mai active dintre voluntari, un expert și om calificat în domeniu patiseriei, Gyongyi Lungu., iar beneficiarii și familiile acoesta au primit daruri care să le mai ” îndulcească” viața. 

Mulți dintre beneficiari au devenit voluntari și au crescut sub ochii noștri,  frumoși, cu principii pe care și le-au însușit în activitățile din CENTRUL EGAL, care acum, le-au devenit țeluri și menirea  în viață.

   Astăzi a fost despre noi. 147 de ani în slujba binelui. Zi de zi scriem împreună rânduri în Istoria Binelui

” Zi de zi Oamenii Buni fac Umanitate și Voluntariat. Alinarea și prevenirea suferinței umane, sub orice formă se manifestă ea, este misiunea noastră. Implicarea administrației publice, colaborarea și parteneriatul, încrederea și voluntarii, dorința de a face bine, este secretul nostru. Adresăm sincere mulțumiri doamnei director Programe a Crucii Roșii Române Andreea Furtună și domnului Primar al Municipiului Lupeni  Lucian Resmeriță,  pentru că au făcut posibil ca astăzi la Lupeni, Filiala de Cruce Roșie a județului Hunedoara să reunească la Centrul EGAL Lupeni voluntarii din cadrul Subfilialelor din teritoriu și beneficiarii Crucii Roșii.

Vă mulțumim în numele Umanității pentru tot suportul, sprijinul și implicarea voluntară, avută în cursul anilor ! Atunci când a fost greu ne-ați susținut, atunci când am reușit ne-am bucurat, atunci când am obosit ne-ați motivat, atunci când am avut nevoie de dumneavoastră v-ați implicat necondiționat. Suntem ceea ce am hotărât împreună : echipă în slujba Umanității !”  a conchis Simona Hîrieașu.

Puteți deveni voluntar pentru o zi, la Crucea Roșie Română, iar acest lucru, ar trebui să devină o mândrie pentru mulți: PENTRU A AJUTA LA SCHIMBAREA LUMII ÎN CARE TRĂIEȘTI, PENTRU CĂ ȘI DE TINE, DEPINDE FERICIREA CELORLALȚI, PENTRU  A READUCE ZÂMBETUL PE CHIPUL CELOR NEFERICIȚI, PENTRU CĂ DEMNITATEA ALTORA,  DEPINDE DE PROPRIA TA DEMNITATE, PENTRU A DA ÎNAPOI O PARTE DIN CEEA CE AI PRIMIT DE LA ALȚII, PENTRU A-ȚI FORMA DEPRINDERI UTILE ȘI DE A ÎNVĂȚA LUCRURI NOI, PENTRU A FI PARTE A UNEI ORGANIZAȚII PRESTIGIOASE, ÎNTR-O ECHIPĂ PUTERNICĂ, PENTRU A-ȚI FACE NOI PRIETENI, PENTRU A CĂPĂTA EXPERIENȚĂ, PENTRU A-ȚI CONSTRUI AMINTIRI ȘI DE A RĂMÎNE ÎN AMINTIRILE CELORLALȚI.

”CRUCEA ROȘIE ESTE NĂDEJDEA TUTUROR PE TIMP DE PACE SAU ÎN TIMP DE RĂZBOI, NU TREBUIE SĂ PIARĂ!  CU MIC, CU MARE O SĂ O SPRIJINIM CU EVLAVIE, CU ÎNSUFLEȚIRE  ȘI NESFÂRȘITĂ DRAGOSTE” spunea REGINA INIMILOR, MARIA!

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share