06/03/2021

Tablete școlare și echipament IT din bani europeni

Unitățile de învățământ preuniversitar pot primi sprijin financiar pentru achiziționarea de tablete școlare și echipamente IT, pentru a continua online procesul de învățare în situația actuală.

𝟏𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐝𝐢𝐬𝐩𝐨𝐧𝐢𝐛𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐜𝐡𝐢𝐳𝐢𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐚 𝟓𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐭𝐚𝐛𝐥𝐞𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐞𝐥𝐞𝐯𝐢 𝐬̦𝐢 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐞 𝐝𝐢𝐝𝐚𝐜𝐭𝐢𝐜𝐞!

Achizițiile de tablete pentru uz școlar cu acces la internet care vor fi ulterior decontate din fonduri nerambursabile se pot deja achiziționa începând cu data de 1 august 2020, în baza respectării prevederilor legale. Pot aplica pentru finanțare: unitățile școlare, autoritățile publice locale, individual sau în parteneriat, și inspectoratele școlare în parteneriat cu unitățile școlare (cu un singur proiect).

𝐏𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐝𝐚 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐞 𝐝𝐞𝐩𝐮𝐧 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞: 15 octombrie 2020 – 15 ianuarie 2021.

Ministerul Fondurilor Europene a lansat în consultare publică  și Ghidul solicitantului pentru finanțarea achiziției de tablete necesare elevilor pentru buna desfășurare a cursurilor ca urmare a situației generate de pandemia COVID-19.

Reprezentanții autorităților publice locale, dar și directorii școlilor pot solicita sprijinul experților IT din cadrul Ministerului Fondurilor Europene pentru buna desfășurare a procesului de decontare a echipamentelor IT și de protecție împotriva virusului la următoarele adrese de email: tabletescolare.poc@mfe.gov.ro și echipamentescolare.poim@mfe.gov.ro.

Mai multe informații despre decontarea acestor echipamente sunt publicate aici: http://mfe.gov.ro/tablete-scolare/

Distribuie acest articol Oficial Media
Share