Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Top 3 sfaturi de amenajare a casei pentru familiile cu copii

Apariția unui copil nu va schimba doar viața ta de zi cu zi, ci și cerințele de trai și modul în care îți vei amenaja locuința. Iar ceea ce poate până la acel moment a fost o casă foarte elegantă, cu numeroase decorațiuni fragile, s-a transformat în spațiu securizat și sigur, cu multe locuri de depozitare a jucăriilor. Dar cum poți amenaja camerele locuinței tale, în special livingul, pentru ca întreaga familie să se simtă confortabil?

Cu toate acestea, ca părinte nu trebuie să îți amenajezi casa doar cu piese de mobilier sau decorațiuni ce își dovedesc funcționalitatea, ci este posibil, cu numeroasele oferte actuale, să alegi un design modern și diferite accesorii pentru mobilă care să fie pe placul celor mici.

Iată cum trebuie să îți amenajezi casa când ai copii mici:

  1. Creează un loc în casă unde vă puteți juca

Ce este cel mai important pentru copii, cel puțin în primii ani de viață? Să se joace, bineînțeles! Camera lor trebuie amenajată astfel încât să îți pui la contribuție imaginația, pentru a le oferi un spațiu luminos, cu piese de mobilier potrivite pentru ei.

Indiferent de dimensiunea camerei, nu trebuie să o mobilezi cu obiecte mari sau inutile. Întotdeauna concentrează-te pe ceea ce are copilul nevoie și poți chiar să îi permiți acestuia să aibă un cuvânt de spus în stilul ales pentru amenajarea camerei sale, dacă deja are câțiva ani. 

Probabil toți copiii desenează și pictează pereții din casă cu creioane. Poți preveni montând pe un perete o placă sub forma unui tapet pe care se poate desena cu cretă și care poate fi ușor de curățat cu un burete sau o cârpă umedă.

2. Acordă atenție măsurilor de siguranță

Toți copiii sunt atrași de lucrurile interzise, însă în special bebelușii sunt în pericol mare dacă ajung la produsele pe care le folosești pentru curățenie. De aceea, este foarte important ca acestea să fie depozitate în locuri unde ei nu pot ajunge, de preferat în partea de sus a dulapurilor.

O atenție deosebită trebuie să acorzi și prizelor din casă aflate la vedere și marginilor ascuțite sau colțurilor mobilierului, pentru a nu exista riscul de rănire.

3. Amenajarea livingului

Cu cât cresc mai mult, cu atât copiii devin interesați de televizor, sisteme muzicale sau console pentru jocuri. De aceea, trebuie să ai grijă ca telecomenzile să nu fie la îndemâna celor mici, pentru a le putea porni oricând vor. Chiar dacă le permiți să privească la televizor des, ai grijă ca această activitate să nu devină o parte principală a vieții de zi cu zi.

Cel mai probabil, ai ales să așezi televizorul pe o comodă pentru TV în camera de zi, iar asta te poate ajuta să ai o imagine mai bună asupra timpului petrecut de copilul tău în fața ecranului.

Nu trebuie să așezi televizorul într-un colț al livingului, ci într-o poziție centrală, astfel încât să vă puteți bucura de serile de home cinema în familie sau de filmul preferat atunci când copiii dorm.

Așadar, indiferent cât spațiu aloci în casă celor mici, prin utilizare mobilierului corespunzător vârstei lor sau rafturilor și cutiilor mobile, este important să mergi pe deviza: „drepturi egale pentru toată lumea”. În acest fel, copiii vor avea libertate de a se juca pe timpul zilei, iar părinții se vor relaxa într-o zonă de locuit ordonată.

Sursa foto: shutterstock.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share