20/04/2021

Turiștii care urcă la Straja sunt întâmpinați cu surprize, ambient plăcut și mâncare tradițională

Moș Crăciun va veni, spiritul Crăciunului nu va dispărea niciodată, aceasta este responsabilitatea noastră, a celor ce iubim Crăciunul. Spiritul Crăciunului este despre energia Christica, într-un mod adânc înrădăcinat în sufletul nostru. Crăciunul este despre accentuarea și dezvoltarea sentimentelor de iubire, recunoștință și dăruire.

Știți cum se spune,  că dacă nu ai în suflet Crăciunul, degeaba îl cauți sub brad, acest copac al vieții, simbolizat de bradul de Crăciun și Moș Crăciun care ne amintește de un spirit bătrân, blând, întelept, ce aduce cadouri oamenilor care și-au recucerit copilăria,  atât în inimă,  cât și în minte.

Vremea excelentă din ultima perioadă și stratul consistent de zăpadă va aduce cu siguranță, din nou, turiștii și iubitorii sporturilor de iarnă, pe pârtie.

Cabanierii și  cei care dețin resorturi de servicii ce deservesc stațiunea Straja se întrec în oferte,  mai ales pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă, Crăciun și Revelion  în condiții optime, dacă și autoritățile vor fi de acord cu cei care deservesc HORECA.

Cu pachete și sejururi cuprinse între 1000 și 1500 de lei/persoană, în funcție de gradul de confort  și de stele, gazdele vor încerca să satisfacă toate gusturile și celor mai pretențioși dintre turiști și-i așteaptă cu multă căldură  și ospitalitate, dar și cu bucate alese, unele dintre acestea provenind chiar din gospodăriile sau fermele localnicilor din Valea Jiului.

Nu vor lipsi gustările calde, masa în sistem all you can eat (tot ce poţi mânca),  friptura asortată, prăjituri de casă, ciorbă la alegere, sarmale, băuturi alcoolice și non alcoolice la discreție, distracția fiind asigurată de Moș Crăciun, de colindători, de pițărăi, etc. Toate acestea, cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

Autoritățile locale vin și cu unele recomandări pentru turiștii care vor dori să ajungă la Straja.

Primăria municipiului Lupeni își dorește dezvoltarea domeniului schiabil în stațiunea Straja prin atragerea de fonduri nerambursabile sau guvernamentale în acest sens. Pe lângă noile învestiții care se vor realiza în stațiune, în colaborare cu Consiliul Județean, se vor amenaja noi parcări la baza telegondolei.

Datorită faptului că,  în nenumărate rânduri echipajele SMURD nu au reușit să ajungă la persoanele grav accidentate din cauza mașinilor parcate haotic în interiorul stațiunii, din decembrie 2017, în baza Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Lupeni NR. 182 din 13 DEC 2017, la intrarea în Stațiunea Straja a fost instalat un sistem de bariere și accesul mașinilor în Stațiunea Straja a fost interzis.

Totodată, atât la intrarea în stațiune, cât și în oraș, la stația de plecare a telegondolei, au fost amenajate parcări cu plată, păzite 24 din 24 ore. Pentru accesul la locația unde are destinația,  turistul are trei variante din care  poate alege:  accesul cu mașina până în parcarea de sus,  de unde mai au de parcurs  aproximativ 300 m pe jos sau cu mașini particulare 4×4 care au autorizație și acces în stațiune; accesul cu mașina păna în parcarea de jos de la baza telegondolei și apoi, se poate urca cu telegondola.

Cea mai bună variantă și de siguranță maximă și pe care o recomandă toți, este accesul cu mașina până în parcarea de jos de la baza telegondolei și apoi,  transfer cu maşini 4×4 autorizate cu licență de transport, care vor face transportul familiei cât și a bagajelor de la mașină până la locația de cazare. Tariful transportului este aproximativ cât biletul la telegondolă. Drumul către stațiunea Straja este accesibil și bine întreținut.

”În stațiunea Straja se schiază foarte bine. Pârtiile sunt bine întreținute de administratorii care le dețin, ne ajută și vremea, dar și tunurile de zăpadă își fac datoria. 

Cred în continuare că Straja trebuie să devină principalul motor de dezvoltare al comunității, din punct de vedere economic și social. Pentru asta însă e nevoie în continuare de investiții, iar perspectivele pe care ni le oferă programele europene de finanțare nerambursabilă a unor proiecte în acest domeniu ne vor oferi, în mod cert, șansa de a continua dezvoltarea stațiunii Straja și, implicit, șansa de a continua dezvoltarea municipiului Lupeni și îi așteptăm pe turiști cu noi suprize în stațiunea noastră”, a ținut să transmită și primarul Lucian Resmeriță, el însuși un practicant înfocat al sporturilor de  iarnă.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share