Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Un miliard de euro pentru modernizarea infrastructurii educaționale

Astăzi, la Palatul Victoria au fost semnate primele contracte de finanțare pentru dotarea școlilor din România, printr-o investiție de modernizare masivă a infrastructurii educaționale, pentru care se alocă peste un  miliard de euro, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Peste 5.600 de unități de învățământ preuniversitar, palate și cluburi ale copiilor, Centre de Resurse și Asistență Educațională vor primi mobilier nou, vor fi dotate cu laboratoare de informatică, de științe și multidisciplinare, cabinete școlare pe discipline, săli de sport, ateliere de practică și echipamente IT.

Au fost semnate contracte cu reprezentanți ai autorităților publice locale, astfel: 34 de Consilii județene și  sectoarele municipiului București; 37 de municipii reședință de județ și 15 orașe și comune care au obținut punctaj maxim la evaluarea proiectelor.

”Doar prin tineri bine pregătiți, în acord cu evoluția tehnologiei și ținând cont de cerințele pieței muncii. Doar așa, această țară poate crește. Și, doar dezvoltându-ne ca țară, toți acești tineri vor prefera să rămână aici, să-și construiască un viitor și să-și întemeieze o familie aici.

De ei depindem de fapt… toți. Copiii noștri sunt cea mai bună investiție pe care o putem face” a transmis premierul Marcel Ciolacu.

Educația trebuie să ofere oportunități de învățare egale și accesibile tuturor copiilor. Oferindu-le elevilor posibilitatea de a învăța într-un mediu prietenos, adaptat nevoilor lor individuale, nu doar că le deschidem porțile cunoașterii, ci le dăm și încredere în propriile abilități. Aceste investiții majore vor transforma actul educațional într-o experiență plină de bucurie și satisfacții prin cunoaștere. Cei mici trebuie să știe, încă din clasele primare, că un viitor mai bun este posibil doar într-o lume care respectă diversitatea și promovează valorile incluziunii și a egalității de șanse.

„Prin eforturile guvernelor coaliţiei, reuşim să vedem semnate contractele şi apoi ele să producă efecte în fiecare şcoală şi în fiecare sală de clasă. Investiţiile despre care vorbim astăzi sunt necesare şi pentru realizarea reformelor din pachetul de legi ale educaţiei. Infrastructura educaţională adecvată permite aplicarea noilor metode pedagogice, crescând motivaţia elevilor, dar şi a cadrelor didactice pentru un învăţământ inclusiv de calitate, fiindcă este nevoie ca toţi dascălii să aibă cele necesare pentru a-şi desfăşura activităţile cu elevii, inclusiv activităţile extracurriculare şi cele sportive”a spus celor prezenți  și ministrul Educației, Ligia Deca.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share