Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Caravana Culturii a ajuns la Deva

Pornită în urmă cu o săptămână de la Râmnicu Vâlcea, Caravana Culturii, condusă de poetul Marian Bărăscu, având în componența sa: scriitori, poeți, , jurnaliști, critici literari, interpreți de muzică populară, ușoară, folk, a ajuns și în orașul de la Poalele Cetății:Deva.


După ce a străbătut toată Oltenia, a ajuns și în Ardeal, unde a fost întâmpiantă, și primită cu cîldură de către primarul municipiului Deva, Nicolae Florin Oancea, un o0m cu suflet de român și un adevărat om de cultură.
Membrii caravanei au fost primiți de către primarul municipiului de la poalele Cetății, chiar în incinta primăriei, unde membrii caravanei au prezentat din cratiile lor literare și artistice. Însuși primarul Oancea a spus: “Ei sunt promotorii culturii și tradițiilor poporului român”.

Caravanierii prin vocea lui Marian Bărăscu, au ținut să puncteze faptul că “Deva a devenit un punct de cultură unde vin de fiecare dată cu drag”.

Aceștia au primit în semn de prețuire din parte primarului Devei, un cadou de suflet care să le aducă aminte de orașul de la poalele cetății – câte un tablou cu imagini reprezentative din Deva de odinioară, creația maestrului Ștefan Popa Popa’s.

Seara în Piața Arras a avut loc un spectacol de muzică și poezie, lansări de carte și dezbateri literare.
După plecarea de la Deva Caravana s-a îndreptat spre Valea Jiului: Petroșani, Uricani, Lupeni, Straja, iar mâine se vor îndrepta spre casă.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share