Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

”Cel mai nociv proiect de lege – măsuri abominabile în legea carantinei”. Senatorul Titus Corlățean a declarat că nu poate accepta lipsirea de libertate a românilor

Acum câteva ore s-a încheiat conferința de presă în care senatorul Titus Corlățean, vicepreședintele Senatului, a făcut declarații îngrijorătoare cu privire la direcția în care se îndreaptă guvernul. Este vorba despre nerespectarea drepturilor omului, despre cel mai nociv proiect de lege, ”măsuri abominabile” după cum a numit legea carantinei în debutul declarației sale, senatorul Titus Corlățean.

Cel mai nociv proiect de lege - măsuri abominabile

Dacă majoritatea dintre români erau convinși că în spatele acestei gripe corona se află o propagandă bine plătită și cu interese de control, manipulare și exploatare a populației, senatorul a venit să întărească realitatea, cităm: ”este ceva foarte grav în textul inițial trimis de guvern, precum lipsirea de libertate.

Cel mai nociv proiect de lege – măsuri abominabile

Personal ca jurist, este cel mai nociv proiect de lege pe care l-am văzut propus de actuala guvernare P.N.L și personal eu consider că este cel mai serios și important test de maturitate democratică pentru actualul Parlament, pentru toate partidele politice din Parlament. Și nu întâmplător astăzi am solicitat în reuniunea Biroului Permanent al Senatului pe care am avut-o în formatul on-line.

Am solicitat colegilor să nu ne grabim. Să ne luăm puțin timp să reflectăm suplimentar asupra soluțiilor juridice constituționale cele mai bune. Pentru că aici sunt două lucruri care trebuie îmbinate corect: pe deoparte este corect ca în situație de pandemie să oferi celui care are Executivul, chiar dacă executivul actual din România este un Executiv prost, corupt, incompetent și în care noi nu avem încredere, este corect și necesar să oferi pârghile potrivit Constituției și deciziilor Curții Constituționale să combată pandemia.

Citește și:

Aparatul de propagandă al guvernului este profesionist și bine plătit

Dar în același timp, al doilea element dincolo de dimensiunea sanitară este dimensiunea juridică constituțională. Iar măsurile pe care trebuie să le oferim noi Parlament Executivului trebuie să fie măsuri care să respecte integral Constituția, legile și drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor. Nu e un subiect simplu.

Guvernul a venit cu un set de propuneri absolut abominabile în care cetățenilor români sănătoși care vin din afara țării, potrivit textului de lege propus de guvern din țări , regiuni considerate cu risc înalt epidemiologic, potrivit textului propus de guvernanții P.N.L. și cetățenii sănătoși intră automat în carantină și li se aplică tratamente obligatorii fără consimțământul lor.

Asta înseamnă că un cetățean sănătos și dacă ar face un test negativ care să confirme încă o dată că e sănătos, nu vorbesc de asimtomatici că și acolo sunt probleme, cu atât mai mult pentru sănătoși potrivit textului pe care guvernanții P.N.L. îl propun, noi, Statul, trebuie să îl lipsim de libertate pe cetățeanul român sănătos pentru simplul fapt că vine dintr-o zonă, deși este atestat sănătos.

Lipsire de libertate fără fundament

Asta înseamnă lipsire de libertate fără fundament și guvernanții ne cer să legalizăm infracțiunea. V-am dat un singur exemplu. Sunt mult mai multe astfel de chestiuni. Parțial ele au fost reparate. Am participat și eu la o discuție mai restrânsă într-o dimineață la Parlament, la Camera Deputaților, le-am spus, inclusiv lui Raed Arafat, în termeni foarte clari că este corect să soliciți medical pârghii să combați pandemia tu guvernant în Guvernul P.N.L. dar într-un stat de drept, criză de securitate națională, sănătate, pandemii, trebuie gestionate legal, constituțional. Așa funcționează Statul de Drept. Și că atunci când tu ne ceri astfel de chestiuni abominabile, noi Parlamentul care exercităm funcția de control parlamentar asupra Executivului, avem datoria să modificăm drastic astfel de chestiuni.

S-a făcut o jumătate de pas la Camera Deputaților în direcția cea bună. Sunt modificări importante și v-a spus domnul președinte câte amendamente au fost deja depuse la Camera Deputaților. Timpul a fost însă foarte scurt. Și nu întâmplător am cerut colegilor din Biroul Permanent care au acceptat. Cu opoziția P.N.L.iștilor. U.S.R ul mi-a susținut propunerea.

Sfatul meu a fost și noi am convocat astăzi prin Biroul Permanent, sesiune extraordinară plen în fiecare zi. Lucrări ale Comisiilor Permanente în fiecare zi. Și sâmbăta, și duminica și luni. Și propunerea pe care am făcut-o, sper să se meargă pe această linie, să avem undeva luni după amiază, plenul Senatului. Să mai avem luni dimineață încă o ședință a Comisiei juridice în care să mai putem să modificăm. Lucrurile sunt extrem de delicate, dezbaterea este extrem, extrem de complexă. Trebuie să oferim modalități, pârghii de combatere. Dar în același timp trebuie să respectăm cetățenii României și drepturile fundamentale pe care le au.

1. Interviu-video interzis și repostat. MINCIUNA COVID DEMASCATĂ DIN INTERIOR!!! S-a acționat la ordin cu o exagerare uriașă.

2. Înființarea unui tribunal internațional unde să fie judecați pentru crime împotriva umanității cei implicați in inițierea și propagarea psihozei absurde a “pandemiei”

Treziți-vă! Nu există nicio pandemie! 3 miliarde de oameni au fost batjocoriți și izolați în casă


Laureat Nobel: Politica de imunitate în masă este cea corectă. Izolarea poate să coste vieți!

Avocat renumit: A apărut documentul șoc, cel care a interzis tratarea unor pacienți. Asta a dus la adevărate tragedii.

Orban a decis: ”Căutăm vaccin anticovid. În toamnă se estimează revenirea epidemiei”

Monica Pop – acuzații grave la adresa celor care au gestionat criza Covid-19: ”Vor răspunde pentru ceea ce s-a întâmplat în spitale”

Șoc! Nu prea s-a murit de Covid. Autopsia este fundamentală.

93 de pagini secrete privind manipularea așa-zisei ”pandemii”

Declarația unui medic renumit: ”Eu nu am de gând să mă vaccinez împotriva coronavirusului.”


Mascarada virusului letal a căzut. Premierul Orban a dovedit că totul este doar prosteala și controlul turmei


Profesorii întreabă…ministrul nu răspunde

”Deoarece nu au reușit să facă reformele necesare și cerute vom pune capăt relației noastre cu OMS”


GRAV! Suspendarea drepturilor omului. Vasile Astărăstoae a avut dreptate

Citește și:

Cele mai turbate animale se comportă mai grațios și cumpătat decât o fac oamenii atunci când cred că sunt normali.


Distribuie acest articol Oficial Media
Share