Cupa BALOO – ursul mascotă din Straja va fi sărbătorit în acest weekend

Cupa Baloo- ursul mascotă din Straja  împlinește  anul acesta  20 de ani și va fi sărbătorit în acest weekend.

 În acest weekend stațiunea Straja va fi luată cu asalt de cei care vor participa la cele două competiții de schi. Primii care vor intra în concurs vor fi prichindeii,  care se vor întrece pentru câștigarea premiilor puse în joc în cadrul Cupei Baloo, dedicată ursului – mascotă al stațiunii.   Acesta împlinește anul acesta, 20 ani. Este ”Cetățeanul de Onoare” al stațiunii și de aceea, organizatorii competiției  vor pune în joc premii consistente  în bani, diplome, medalii,  precum și alte surprize. Competitorii vor fi selectați pe categorii de vârstă fete și băieți: 3-6 ani (2017-2014);7-8 ani (2013-2012); 9-10 ani (2011-2010);  11-12 ani (2009-2008);  13-15 ani (2007-2005).
Înscrierile se fac în ziua concursului, la Terasa Montana, în baza certificatului de naştere, între orele 9:00 şi 10:45.La  orele 11:00 se va da  startul, pe Pârtia Sf. Gheorghe.
După concurs, mergem la Baloo să-i urăm “La mulți ani!” Și anul acesta, Baloo va degusta un tort mare de fructe și ornat cu frișcă.

Povestea ursului Baloo  începe în urmă cu 20  ani… Pui fiind a fost găsit de vănători în Parâng, în zona Polatiște. Fiind rănit a fost îngrijit la spitalul din Petroșani și a stat mai apoi la mai multe familii care l-au crescut şi îngrijit. Cum au trecut anii, ursulețul a fost adoptat de filantropul Văii Jiului, Emil Părău, care l-a dus în Straja.

Au existat și războaie cu reprezentanții  unei fundații  de mediu care doreau mutarea ursului… Baloo a rămas… a făcut greva foamei…  dar cei  trei companioni ai săi, Martinel,  Martinica și Cenușăreasa… unul a sfârșit împușcat, ceilalți  au rămas  în rezervația de la Zărnești.   Fie că era vară sau iarnă, turiștii, și în special copiii, care urcau la Straja trebuiau neapărat să imortalizeze momentul întâlnirii cu un urs brun, uriașul pădurilor. Și astfel Baloo, pentru nenumăratele recompense culinare primite a devenit o vedetă, știind chiar să pozeze ca un fotomodel. Mii de instantanee și poze există acum pe rețelele de socializare, faima sa trecând de mult pragul Văii Jiului și a țării.

Baloo are și povestea sa transpunsă în ilustrate animate și prezentate turiștilor pe panourile din imediata telegondolă.  Putem să spunem că Baloo al nostru este un urs trecut de a treia tinerețe, dacă o luăm în anii umani. Copiilor și tuturor acelor care vin să-l vadă pe Baloo le explicăm că starea naturală a ursului este în libertate și nu într-un țarc. Însă Baloo nu ar mai rezista să fie luat din Straja și dus într-o rezervație. El s-a obișnuit cu prezența omului, iubește copiii, face ciumbușlucuri pentru fructe, bomboane. Este foarte bine îngriit aici, la noi și trăiește în condiții excelente”, a ținut să ne declare Emil Părău, cel care-l găzduiește pe Baloo și cel care este investitorul principal în stațiunea Straja,  după administrația locală lupeneană.

Și tot în data de 15 februarie, iubitorii muzicii tehno sunt invitați în Straja.

”Petrecere, pârtie, prieteni, cele mai importante trei lucruri care ne vor însoți pe 15 februarie la Straja. într-un decor de iarnă cu multă zăpadă și probabil cu o pârtie numai bună de dat, te așteptăm să petrecem o sâmbătă după-amiază înconjurați de tot ce a mai rămas încă frumos. Nu o să te lăsăm să îți fie frig! Avem sunetul ce o să te pună în mișcare.
Be a snowfreak with KDK music” se arată în mesajul organizatorilor.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share