Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Demersurile Mariei Grapini au rezultatele scontate în Parlamentul European

Proiect pilot, depus de eurodeputatul PUSL, pentru dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere de piste pentru biciclete, a fost adoptat în Comisia TRAN.

După ce proiectul pilot, depus de Maria Grapini, cu un buget de 980.000 de euro, pentru promovarea produselor meșteșugărești și susținerea meșteșugarilor, a trecut marți de Comisia IMCO (Piață Internă și Protecția Consumatorilor), eurodeputatul PUSL a avut o nouă reușită în Parlamentul European.

Concret, un alt proiect pilot depus de eurodeputatul Grapini, ce vizează dezvoltarea infrastructurii transfrontaliere de piste pentru biciclete, a fost adoptat miercuri, de Comisia  pentru turism și transport (TRAN), din PE. Bugetul acestui proiect pilot este tot de 980.000 de euro.

Potrivit Mariei Grapini, ciclismul este un mijloc de transport sănătos, cu emisii zero și relativ ieftin, care poate reduce dependența de transporturile bazate pe combustibilii fosili. De asemenea, acesta crește, în opinia europarlamentarului umanist, atractivitatea zonelor urbane, creează o nouă structură locală de mobilitate și reduce traficul.

Totodată, susține eurodeputatul PUSL, ”ciclismul a crescut recent și ca o consecință a creșterii prețurilor la combustibilii fosili, de la începutul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei,  iar  construirea de noi piste transfrontaliere de biciclete ar facilita mobilitatea cetățenilor afectați de sărăcie în materie de transport, încurajând, în același timp, tinerii cu un stil de viață sedentar să practice ciclismul.

Ciclismul este un mod de transport ieftin, accesibil majorității cetățenilor europeni și care poate reduce traficul rutier și poate îmbunătăți calitatea aerului. Este important să existe un proiect-pilot care să colecteze date privind numărul de kilometri ai infrastructurii de biciclete existente în Uniune și calitatea acesteia, precum și ponderea modală a ciclismului, pentru a permite o evaluare solidă a dezvoltării necesare a infrastructurii pistelor pentru biciclete, inclusiv infrastructura transfrontalieră, care poate încuraja mersul cu bicicleta”, se mai arată în justificarea, depunerii proiectului pilot, eurodeputatului PUSL.

Nu în ultimul rând, Maria Grapini a punctat faptul că, ”pentru a debloca pe deplin potențialul ciclismului și de a dubla numărul de kilometri parcurși pe bicicletă în Europa, până în 2030, este important să obținem o imagine de ansamblu cât mai bună a situației actuale din statele membre, pentru a permite o analiză informată cu privire la ponderea necesară pentru infrastructura europeană”.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share