23/04/2021

Ursul mascotă al stațiunii Straja a împlinit 20 de ani

Povestea ursului Baloo  începe în urmă cu 20  ani…

Pui fiind,  a fost găsit de vănători în Parâng, în zona Polatiște. Fiind rănit a fost îngrijit la spitalul din Petroșani și a stat mai apoi la mai multe familii care l-au crescut şi îngrijit. Cum au trecut anii, ursulețul a fost adoptat de filantropul Văii Jiului, Emil Părău, care l-a dus în Straja.Au existat și războaie cu reprezentanții  unei fundații  de mediu care doreau mutarea ursului… Dar, Baloo a rămas… a făcut greva foamei…  dar cei  trei companioni ai săi, Martinel,  Martinica și Cenușăreasa au avut alte destine.  Unul a sfârșit împușcat, ceilalți,  au rămas  în rezervația de la Zărnești.  

Fie că era vară sau iarnă, turiștii, și în special copiii, care urcau la Straja trebuiau neapărat să imortalizeze momentul întâlnirii cu un urs brun, uriașul pădurilor.

Și astfel Baloo, pentru nenumăratele recompense culinare primite a devenit o vedetă, știind chiar să pozeze ca un fotomodel.

Mii de instantanee și poze există acum pe rețelele de socializare, faima sa trecând de mult pragul Văii Jiului și a țării.

Baloo are și povestea sa transpunsă în ilustrate animate și prezentate turiștilor pe panourile din imediata telegondolă.

De câțiva ani, în stațiune un concurs de schi, dedicat celor mici, îi poartă numele.

 

Și anul acesta, urcul  Baloo a fost un  răsfățat,  oferindu-i-se un tort mare, de 20 kg, cu multe fructe și frișcă.

”Am dorit să le oferim pe lângă premiile câștigate la competiția de schi și o petrecere în cinstea mascotei noastre, a stațiunii Straja, care a împlinit 20  ani, o vârstă respectabilă pentru un urs. Putem să spunem că Baloo al nostru este un urs trecut de a treia tinerețe, și  dacă o luăm în anii umani, are 80 de ani.  Copiilor și tuturor acelor care vin să-l vadă pe Baloo le explicăm că starea naturală a ursului este în libertate și nu într-un țarc. Însă Baloo nu ar mai rezista să fie luat din Straja și dus într-o rezervație. El s-a obișnuit cu prezența omului, iubește copiii, face ciumbușlucuri pentru fructe, bomboane. Este foarte bine îngriit aici, la noi și trăiește în condiții excelente”, a ținut să ne declare Emil Părău, cel care-l găzduiește pe Baloo.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share