OFICIAL MEDIA
OFICIAL MEDIA
Published On: mar, oct. 2nd, 2018

Inovație în domeniul educației- proiectul Erasmus+ KA2 Not in Education, Employment or Training – a challenge for Europe

Tinerii NEETs se reunesc pentru a găsi soluții la problemele lor și a promova importanța unei societăți mai incluzive

Asociația Tineri pentru Europa de Mâine, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, Școala Gimnazială Matei Basarab Târgoviște, Liceul Voievodul Mircea Târgoviște, Liceul Ion Ghica Răcari și alte instituiții implicate în procesul educațional din județul Dâmbovița derulează în perioada 01.09.2017 – 31.08.2020 proiectul Erasmus+ KA2 Not in Education, Employment or Training – a challenge for Europe.

Inițiativa este un parteneriat strategic pentru inovație în domeniul educației și reunește parteneri din Marea Britanie, Suedia, Finlanda și România. La nivel european proiectul este coordonat de către City Council din Cardiff, Marea Britanie, iar instituția coordonatoare la nivel local este Inspectoratul Școlar Județean.

Până în prezent, organizațiile implicate au desfășurat mai multe activități necesare pentru atingerea obiectivelor proiectului și toate au vizat reducerea numărului de tineri care devin NEET din cele 4 țări partenere. Tot în acest sens, a venit rândul tinerilor care fac parte din grupul țintă să devină activi și să identifice soluții pentru problemele lor. Ei vor face acest lucru în cadrul unor evenimente care se vor desfășura în zilele următoare în comunitatea noastră.

În perioada 01-05 octombrie 2018, delegații de elevi și profesori din Marea Britanie, Finlanda și Suedia vor participa la un schimb de experiență cu instituții de învățământ din județul Dâmbovița. Cu această ocazie, tinerii și însoțitorii lor vor fi implicați în diferite activități de tip ”learning by doing”, vizite culturale, ateliere de lucru bazate pe tradiții, istorie locală, antreprenoriat, teatru forum și dezvoltare personală.

     Asociația Tineri pentru Europa de Mâine, în calitate de partener al proiectului, va susține procesul de învățare nonformală a participanților prin derularea unor activități cu și pentru tineri NEET după cum urmează:

  • Luni, 01 octombrie, începând cu ora 10:30, trupa de teatru forum a organizației va susține la Liceul Voievodul Mircea din Târgoviște, în premieră, o reprezentație de teatru forum în limba engleză pe tema Bullying-ului în școli. Începând cu ora 13:30, trainerii asociației noastre, membrii în echipa de implementare a proiectului, vor susține un atelier de lucru bazat pe ice-breaking, teambuilding și dezvoltare personală;
  • Miercuri, 03 octombrie 2018, începând cu ora 13:30, vom susține la Liceul Ion Ghica Răcari un atelier de lucru pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial și al unor competențe cheie necesare integrării pe piața muncii;
  • Joi, 04 octombrie 2018, vom participa la Conferința elevilor implicați în proiect care va avea lor la Muzeul de Istorie din Târgoviște începând cu ora 11:00. În cadrul conferinței, elevii vor încerca să dezvolte niște instrumente care să le faciliteze inserția pe piața muncii;
  • Vineri, 05 octombrie, Asociația Tineri pentru Europa de Mâine va susține pentru tinerii din Marea Britanie, Finlanda, Suedia și România un atelier de lucru denumit Tehnici de formare a unei echipe de teatru forum.

Toate activitățile se vor desfășura în limba engleză.

Vă așteptăm să fiți alături de noi în perioada 01 – 05 octombrie!

Mîndruța ANDREESCU

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Urmariti-ne pe Facebook

Pentru un corp sanatos

STIL DE VIATA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It