La ce putem renunța pentru A FI FERICIȚI - Oficial Media

Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

La ce putem renunța pentru A FI FERICIȚI

Motto: Sfatul este ceea ce cerem atunci când știm deja răspunsul, dar am vrea să nu-l fi știut. Erica Jong (scriitoare)

Iată o listă de lucruri la care, dacă te decizi să renunți, viața ta va fi mult mai ușoară și te vei simți mai fericit. Noi, oamenii, ne încăpățânăm să facem mereu aceleași și aceleași lucruri care ne provoacă neplăceri și durere, în loc să renunțăm la ele și să ne eliberăm de stres. Îți propun ca începând de azi să renunți la acele atitudini care nu-ți fac niciun bine și să-ți schimbi modul de gândire. Ești pregătit? Să începem:

[1] Renunță la nevoia de a avea tot timpul dreptate

Există foarte mulți oameni care nu suportă să li se spună că greșesc și vor să demonstreze că numai ei au dreptate, chiar cu riscul de a jigni, de a strica o prietenie, sau de a pune capăt unei frumoase relații de iubire. Chiar nu merită să pierzi atât de mult. Deci, data viitoare când vei simți nevoia să te amesteci într-o luptă de tipul „cine are dreptate și cine greșește, pune-ți întrebarea lui Wayne Dyer: „Ce-aș vrea mai degrabă, să am dreptate sau să fiu amabil?” Chiar așa de mare este ego-ul tău, încât să nu vezi diferența?

[2] Renunță la nevoia de control

Fii dispus să renunți la ideea de a controla tot ce se întâmplă în jurul tău: situații, evenimente, oameni. Fie că sunt familia ta, prietenii tăi, colegii de serviciu sau doar străini întâlniți pe stradă, lasă-i să fie așa cum sunt. Te vei simți mult mai bine decât dacă vei încerca să intervii. „Lumea este cucerită de cei care o acceptă așa cum este”, spunea filozoful chinez Lao Tzu.

[3] Renunță să-i mai blamezi pe ceilalți

Mulți oameni simt nevoia să dea vina pe alții pentru greșelile lor, pentru ceea ce li se întâmplă sau pentru felul în care se simt. Faci parte din această categorie? Atunci nu-ți mai risipi energia în mod inutil și asumă-ți responsabilitatea pentru tot ceea ce faci cu viața ta.

[4] Renunță la ideea că ești înfrânt

Câți oameni nu-și fac rău singuri din cauza părerii negative despre ei înșiși? Nu crede tot ce-ți spune mintea ta, mai ales dacă aceasta îți spune că ești neputincios sau n-ai încotro. Ești mult mai bun să rezolvi o problemă decât crezi. „Mintea este un instrument minunat, dacă este folosită corect. Folosită greșit, devine distrugătoare”. Eckhart Tolle (învățător spiritual)

[5] Renunță la convingerile limitative despre ceea ce poți și ceea ce nu poți să faci

De-acum înainte, nu mai permite minții să te țină blocat într-o situație nefericită. Întinde-ți aripile și ia-ți zborul! „O credință nu este o idee ținută de minte, ci una care ține mintea pe loc”. Elly Roselle (instructor de dezvoltare personală)

[6] Renunță să te mai plângi

Renunță la nevoia permanentă de a te plânge de oameni, situații și întâmplări care te fac trist, deprimat, nemulțumit, nefericit. Nimeni nu te poate face nefericit, decât dacă-i permiți, și nicio situație nu te poate face să te simți trist sau mizerabil decât dacă permiți ca acest lucru să ți se întâmple. Nu situația în sine declanșează aceste sentimente în tine, ci felul în care alegi s-o interpretezi. Sfatul meu: nu subestima niciodată puterea gândirii pozitive.

[7] Renunță la critică

Renunță la ideea de a critica lucruri, întâmplări sau oameni care sunt altfel decât tine. Toți suntem diferiți și, în același timp, la fel. Toți vrem să fim fericiți, toți vrem să fim înțeleși, toți vrem să iubim și să fim iubiți. Numai că unii nu știu încă ce să facă pentru a le merge bine.

[8] Renunță la nevoia de a-i impresiona pe ceilalți

Încetează să te mai străduiești să-i impresionezi pe ceilalți, ca să-i faci să te placă și să te admire. Această tactică nu funcționează decât, în cel mai bun caz, pe termen foarte scurt, după care riști să ai parte de efectul contrar. Din momentul în care vei înceta să mai încerci să fii ceva ce nu ești, când îți vei da jos toate măștile și te vei accepta așa cum ești, vei întâlni oameni care vor fi atrași de tine fără ca tu să faci niciun efort.

[9] Renunță la rezistența la schimbare

Schimbarea e întotdeauna un lucru bun. Schimbarea te ajută să te miști din punctul A în punctul B. Schimbând felul în care stau lucrurile, poți aduce îmbunătățiri în viața ta și a celor din jurul tău. Urmează-ți chemarea, nu i te opune! „Urmează-ți visul, și Universul îți va deschide uși acolo unde nu erau decât ziduri”. Joseph Campbell (scriitor american)

[10] Renunță la etichete

Nu te mai grăbi să etichetezi lucruri, oameni, evenimente sau idei pe care nu le înțelegi, ca fiind ciudate sau inacceptabile. Încet, încet, deschide-ți mintea. Mințile lucrează numai atunci când sunt deschise. „Cea mai înaltă formă de ignoranță este atunci când respingi ceva despre care nu știi nimic”. Wayne Dyer (psiholog, educator și scriitor american)

[11] Renunță la fricile tale

Frica e doar o iluzie, ea nu există cu adevărat, tu ai creat-o. E doar în mintea ta. Îndreaptă lucrurile la interior și totul la exterior se va aranja așa cum trebuie. „Singurul lucru de care trebuie să ne temem este frica însăși”, spunea Franklin D. Roosevelt (al 32-lea președinte al SUA).

[12] Renunță la scuze

De foarte multe ori ne limităm potențialul nativ din cauza scuzelor pe care ni le găsim. În loc să ne străduim să ne perfecționăm și să evoluăm, ne mințim singuri că n-avem ce face, folosind tot felul de scuze care, în 99,9% din cazuri nu sunt reale.

[13] Renunță la trecut

Știu, știu, asta-i chiar greu. Mai ales atunci când trecutul arată mult mai bine decât prezentul, iar viitorul se prefigurează înspăimântător. Însă trebuie să iei în considerare faptul că prezentul e tot ce ai și tot ce vei avea vreodată. Trecutul după care tânjești acum, trecutul la care visezi acum l-ai ignorat când a fost prezent. Nu te mai amăgi! Trăiește în prezent și bucură-te de viață. La urma urmei, viața e o călătorie, nu o destinație. Nu spun să nu-ți formezi o viziune clară asupra viitorului și să te pregătești pentru el, dar trăiește în prezent.

[14] Renunță la atașamente

Aceasta este o decizie foarte greu de dus la îndeplinire, dar nu imposibil. Prin practică în pași mărunți, până la urmă vei reuși. Detașarea de lucruri nu înseamnă să nu le mai apreciezi, așa cum detașarea de oameni nu înseamnă să nu-i mai iubești. Dragostea și atașamentul nu au nimic în comun. Atașamentul este un sentiment care se naște din frică, în timp ce iubirea adevărată este ceva pur și total dezinteresat. Acolo unde există iubire, nu există frică și din acest motiv atașamentul și iubirea nu pot coexista. Iubind, devii liniștit, îngăduitor, blând și senin. Odată ajuns în această stare, vei fi capabil să înțelegi totul fără efort. Este o stare dincolo de cuvinte.

[15] Renunță să-ți mai trăiești viața conform așteptărilor celorlalți

Prea mulți oameni trăiesc o viață care nu e a lor. Fac ceea ce cred alții că e mai bine pentru ei. Își trăiesc viața așa cum i-au îndemnat părinții, profesorii, prietenii, guvernul, mass media. Aceștia își ignoră vocea interioară. Sunt atât de preocupați să placă tuturor, încât își pierd controlul asupra propriei vieți. Uită ce vor, ce au nevoie, ce-i face fericiți și, în cele din urmă, uită de ei înșiși. Ai o singură viață, asta de acum, pe care trebuie să ți-o trăiești fiind stăpân pe ea. Nu lăsa opiniile altor oameni (indiferent care sunt aceștia), să te abată de la calea ta!

 

sursa: frumoasaverde.blogspot.com/

Distribuie acest articol Oficial Media
Share