Published On: mar, dec. 12th, 2017

Premieră la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara

Luni, în cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean de Urgență ,,Pius Brînzeu” a avut loc pentru prima dată în țara noastră o intervenție endovasculară de tratament a anevrismului de aortă abdominală în conexiune cu un anevrism de arteră iliacă comună dreapta, deosebit de complexă.

Echipa operatorie formată din Prof. Dr. Ionac Mihai (SCJUPBT/Chirurgie Vasculară), Dr. Tutelcă Adrian (SCJUPBT/ Radiologie), Dr. Damrau Rolf (Germania), As. Med. Sandu Mihaela (Germania) a intervenit asupra unui pacient în vârsă de 81 de ani, diagnosticat cu anevrism de aortă abdominal și iliacă comună dreapta, cu multiple patologii cardiace. Dispozitivul medical folosit pentru pacient a fost achiziționat pe Programul Național de Tehnici Hibride.

Spitalizarea și recuperarea în urma acestor intervenții este considerabil mai scurtă față de perioada de recuperare în cazul operaților clasice.

Acest tip de intervenție este o alternativă la chirurgia deschisă (Bypass aortă bifemural) care implică mai multe riscuri intra și postoperatorii.

În următoarele două zile la SCJUPBT se continuă cu astfel de intervenții de către aceași echipă.

 

 

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos