Published On: mar, dec. 12th, 2017

Premiile “Pro Cultura” pentru cultura timişeană pe 2017

Arhiepiscopia Timişoarei şi Consiliul Judeţean Timiş, au organizat astăzi festivitatea de premiere a reprezentanţilor culturii timişene cu merite deosebite în promovarea domeniului lor de activitate.

Manifestarea culturală ,,Premiile Pro Cultura 2017” au avut loc în sala multifuncţională a Consiliului Judeţean Timiş.

“ Suntem la Consiliul Judeţean Timiş, unde se vor da premiile “Pro Cultura 2017”, un eveniment deosebit de important pentru cultura timişeană , ţinând seama de faptul că astăzi câteva instituţii din oraş şi-au desemnat câţiva reprezentanţi care să primească un premiu de excelenţă pentru întreaga activitate depăsă în dezvoltarea cultural a judeţului Timiş. Cred că este o acţiune deosebit de important, atât pentru noi ca Arhiepiscopie a Timişoarei, având în vedere că suntem parteneri în acest proiect pe care îl derulăm împreună cu CJ Timiş, ţinând seama de faptul că de acum încolo vom încerca să fim parteneri şi în continuare, pornind de la idea că Arhiepiscopia Timişoarei este tot mai prezentă în viaţa cultural a oraşului, şi a judeţului.” a spus pr. Pereş Zaharia,

Până în anul  trecut astfel de acțiuni au fost inițiate de Consiliul Județean Timiș, iar din acest an, CJT-ului i s-a alăturat şi Arhiepiscopia Timişoarei.

Iniţiată în 2002, se doreşte ca o astfel de tradiţie să fie dusă mai departe , organizându-se în continuare astfel de festivităţi de premiere ,,Pro Cultura”, ca semn de recunoştinţă pentru cei  care au depus eforturi evidente  la promovarea culturală a judeţului Timiş în ţară şi în lume.

Au fost acordate diplome la secțiunea Pro Cultura Timisiensis, și la secțiunea Pro Cultura Timisiensis Certitudini.

“Evenimentul a devenit o tradiţie pentru bănăţeni, şi pentru timişeni în primul rând pentru că iată, astăzi avem parte de a XVI-a ediţie a Pro Cultura Timisiensis, şi a XIII-a ediţie de Pro Cultura Timisiensis Certitudini. Este vorba de protagonişti de seamă, care s-au ilustrat în anii 2016-2017, din domeniile artistice precum dansuri, muzica instrumentală, muzica populară, dar şi din arta fotografică , din literatură şi din orice înseamnă promovare din arta locului în ţară şi în lume. Regăsim nume de prestanţă, precum Felicia Stoian, Vasile Bogdan, Ilie Chelariu, Carmen Cojocaru, ş.a, oameni cu care bănăţenii sunt familiarizaţi şi au însemnat ceva pentru ţară”, a spus Claudiu Arieşanu.

Au fost premiaţi actori, regizori, scriitori, muzicieni, cercetători artistic, artişti plastici,, preoţi, solişti vocali, balerini, fotografi, muzeografi, editori.

“ Astăzi se decernează premiile Pro Cultura. Pentru mine personal e o surpriză foarte mare şi o onoare în acelaşi timp pentru că, sistemul de valoriîn România este răsturnat, şi văd cu emoţie, dar şi cu încredere că tot ceea ce se întâmplă la CJ Timiş, pune din nou pe roate sistemul valorilor şi este o onoare şi o emoţie pe care n-am mai încercato de ani şi ani de zile, de când am fost pentru prima dată pe scena Festivalului “Cerbul de aur”, ca interpret de folclor. Aştept cu emoţie premiul, după 20 ani de journalism in folclor şi de interpret de folclor pe scenele ţării şi ale Europei,” a spus Felicia Stoian, TVR Timişoara.

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos