Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Profesori, părinţi şi copii au păşit împreună pe poarta liceului Jean Louis Calderon

Chiar dacă s-a păşit cu dreptul în prima zi de şcoală la Liceul Jean Louis Calderon din Timişoara, liceu ce a încheiat anul şcolar 2018/2019 cu promovabilitate la bac de 97%, festivitatea de deschidere a noului an şcolar 2019/2020 a început cu un moment de reculegere, prin pierderea unei profesoare ce s-a înecat în râul Timiş în această vară.

Liceul poartă denumirea de Jean Louis Calderon, numele unui jurnalist francez ce a avut o moarte suspectă la Revoluţia din 1989, în Bucureşti.

Liceul teoretin JLC, este un liceu cu predare în mai multe limbi în afară de română, având clase cu predare şi în franceză, spaniolă şi italiană.

Nici una dintre oficialităţile politice nu s-au obosit să participle la festivitatea de deschidere, însă au fost prezenţi reprezentanţi ai Institutului Francez, ai Consulatului Spaniei şi ai UVT, dar şi ai Bisericii Ortodoxe.

În acest an peste 950 elevi s-au înscris în clasele 0-12, la liceu putându-se opta pentru predarea într-una din cele trei limbi străine. Cele 35 de clase au fiecare dintre ele între 25-30 elevi, existând şi 2 clase începători, cu 25 elevi fiecare, unde vor preda peste 50 de cadre didactice. Liceul dispune de cinci clase cu câte 150 de candidaţi, clădirea principal fiind format din clase-laborator, fiecare elev având propriul dulăpior unde îşi lasă lucrurile, fiecare oră ţinându-se în clase diferite.

La cele întâmplate la Caracal, părinţii au fost îndemnaţi de către directorul liceului Ion Ionici, să fie mai apropape de copii, pentru a le putea oferi o educaţie de calitate. Din acest an liceul va avea şi un program de funcţionare între 8,00 – 15,00, nici un copil neavând dreptul să părăsească liceul în acest interval.

Cea mai mare căutare o are limba spaniolă. La terminarea clasei a opta, la testul de spaniolă au participat 300 de elevi, iar la italiană şi franceză, la fiecare dintre ele în jur de 200 de elevi, fiind axaţi pe limbi romanice..

“Vrem ca pe viitor să ne dezvoltm pe gimnaziu, să formăm mai multe clase de a V-a, acum avem una singură, până la anul viitor trebuie să formăm încă o clasă, deoarece vor termina două de a IV-a, să mergem cu franceza intensive şi ls gimnaziu, vrem să obţinem şi bacul în limba italiană, până în acest moment avem bacul pe spaniolă şi franceză. Avem spaţiu în două clădiri, aici unde funcţionează liceul, şi o altă clădire pe Sălceanu unde funcţionează clasele primare şi cele gimnaziale. Mai sunt câteva problem la clădirea de pe Sălceanu, cu acoperişul, cu exteriorul, cu jgheaburile , burlanele, aşteptăm ajutorul Primăriei Timişoara. În clădirea de pe Pestalotzzi, clasele sunt ale profesorilor, elevii plimbându-se dintre clasă în alta în funcţie de orele ce le au.” a spus directorul adjunct Radu Burcea-Iancu.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share