Published On: sâm, ian. 20th, 2018

Protest masiv în București și orașele mari. Peste 75.000 de oameni au scandat împotriva PSD și a legilor justiției

Mii de oameni din toată țara s-au adunat în Piața Univeristății, nemulţumiți de legile justiției şi de modificarea Codului penal și a Codului fiscal. Oamenii au plecat de la Universitate şi au ajuns în faţa Parlamentului.

UPDATE ORA 21.50. Manifestanţii au început să plece din Piaţa Constituţiei. Manifestanţii din Piaţa Constituţiei au început să plece în jurul orei 21,15, după un protest început în Piaţa Universităţii şi continuat cu un marş până în faţa Palatului Parlamentului, scrie realitatea.net.

Jandarmii perchezitioneaza oamnenii care merg la protestul din Piata Universitatii, sambata, 20 ianuarie 2018. Inquam Photos / Alberto Grosescu

UPDATE 21.15: Pe cladirea Ministerului Finantelor este o proiectie laser “PSD ciuma rosie”

UPDATE 21.00: Piaţa Constituţiei a devenit neîncăpătoare pentru afluxul de protestatari

UPDATE. Piata Constituţiei din fata Parlamentului e plină, bulevardul e plin până la Piaţa Unirii. Oamenii striga, cativa canta, altii pun la difuzoare cantece de protest

UPDATE. 20.30: Protestele de la Bucureşti au fost transmise LIVE şi la Euronews. La această oră sunt 50.000 de oameni în Bucureşti, pe străzi

UPDATE 20.20: Conform programului, vor avea loc opriri la sediul Avocatului Poporului, Curtea Constituţională şi Consiliul Naţional al Audiovizualului

UPDATE 20.15. La nivel naţional, sunt în stradă acum 65.000 de oameni

UPDATE 20.00: Manifestanţii au ajuns în Piaţa Constituţiei şi scandează mesaje împotriva parlamentarilor. Sunt acum 35.000 de oameni.

UPDATE. Numărul persoanelor care protestează sâmbătă seara împotriva modificării legilor justiţiei în Parlament, precum şi împotriva PSD a ajuns la câteva mii în oraşele Cluj-Napoca, Sibiu, Timişoara, şi Iaşi, alte câteva sute participând la manifestaţii în alte localităţi ale ţării.

La Iaşi, numărul persoanelor care au plecat în marş pe străzile din zona centrală a ajuns la peste 3.000.

Peste 5.000 de persoane protestau, la Cluj-Napoca, sâmbătă seară, în jurul orei 19,00, împotriva modificărilor la legile justiţiei şi împotriva PSD.

La o ora de la inceperea protestului, in Piata Victoriei din Timisoara s-au strans aproximativ 3.000 de oameni, potrivit tion.ro.

În capitala Moldovei, la Iaşi, sunt 2000 de oameni care protestează.

Sunt 100 de persoane in strada si la Satu Mare, iar la Baia Mare circa 200. La Zalau sunt 70 de persoane pe platoul din centrul orasului.

Timişoara

Aproximativ 2.000 de persoane s-au adunat, sâmbătă seara, în centrul Timişoarei, pentru a protesta faţă de Legile Justiţiei, o “caracatiţă a corupţiei”, cu chipul lui Liviu Dragnea, fiind formată pe platoul din faţa Operei, conform Mediafax.

“Caracatiţa corupţiei” a fost confecţionată dintr-un material roşu, pe care a fost lipită o imagine cu Liviu Dragnea, preşedintele PSD.

Caracatiţa are 15 tentacule, iar la capătul fiecăruia a fost prinsă câte o fotografie cu mai mulţi miniştri sau lideri ai PSD-ALDE, printre care Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele ALDE, Carmen Dan, ministrul de Interne, sau Gabriela Firea, primarul Bucureştiului.

Și Diaspora e în stradă

La Milano, in fata Consulatului Romaniei, romanii cer reformarea clasei politice si oprirea modificarii legilor Justitiei, cu pancarte precum “Nu coruptiei!, Din Milano in Romania, Jos Guvernu si Hotia!”.

Chiar şi românii din Sahara protestă.

Romanii din Franţa sunt alaturi de romani şi-i indeamna sa iasa in strada. Acestia s-au adunat langa Turnul Eiffel din Paris pentru a protesta impotriva modificarii legilor justitiei, intr-un eveniment programat pe Facebook, denumit “Paris spune Nu Coruptiei”, conform hotnews.ro.

Ramona Strugariu, Bruxelles: ”Ploua, Liviu, dar noi suntem aici! Primii diasporeni in strada. Bruxelles va saluta. Toti pentru justitie!”

comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pentru un corp sanatos