Published On: Dum, oct. 14th, 2018

Recompensa binelui și a răului – Omraam Mikhael Aivanhov

Când un grădinar nu vede crescând ceea ce nu a semănat, el nu se revoltă, el este cinstit, drept, el nu începe să strige, ci îşi spune foarte simplu: ”Ce vrei omule, dacă nu ai avut timp să semeni morcovi, nu vei avea morcovi. Dar vei avea salată, pătrunjel şi ceapă pentru că pe acestea le-ai semănat .“

În aparenţă, oamenii sunt foarte instruiţi în domeniul agriculturii. Da, când e vorba de fructe şi legume, sunt instruiţi, dar de îndată ce e vorba de domeniul sufletului, al gândirii, ei nu mai ştiu nimic, cred că vor recolta fericirea, bucuria, pacea, chiar dacă vor semăna violenţă, cruzime, răutate. Ei bine nu, ei vor recolta la rândul lor violenţa, cruzimea, răutatea. Şi dacă în acel moment, ei încep să se agite, să fie furioşi revoltaţi, asta dovedeşte că nu sunt buni agricultori !

Prima regulă a moralei este de a nu vă lăsa niciodată în prada unui gând, unui sentiment sau al unui act care să fie periculos sau nociv pentru alţii, pentru că veţi fi obligaţi să-l recoltaţi şi să-l “mâncaţi” şi dacă acesta este o otravă, voi veţi fi cei dintâi otrăviţi !

În momentul în care veţi lua aceasta ca o regulă absolută, veţi începe a vă perfecţiona. Ştiu bine, ceea ce îi împiedică deseori pe oameni să înţeleagă, este încetineala cu care se manifestă legile: nici binele nu vine imediat, nici răul. Un om nu încetează să încalce legile şi totul merge bine pentru el, în schimb un altul, care este cinstit, care face bine, nu întâlneşte decât dificultăţi; atunci, evident toţi trag concluzia că nu există dreptate.

Fiinţele umane nu cunosc motivul acestei încetineli în recompense şi în pedepse. Ei îşi pun întrebări şi îşi spun: “Dacă legile ar acţiona mai repede, ar fi mai bine, pentru că am fi de îndată corectaţi sau recompensaţi şi am înţelege.”

Ei bine, eu cunosc cauza acestei încetineli. Ea arată bunătatea şi clemenţa inteligenţei cosmice care vrea să dea oamenilor timpul de a face experienţe, de a reflecta, şi chiar de a regreta…de a se ameliora şi a şterge erorile .
Dacă legile ar veni să ne pedepsească imediat pentru greşelile noastre, am dispărea, nu am putea nici măcar să ne ameliorăm. Cerul ne dă deci timp, trimiţându-ne pe ici pe colo câteva mici inconveniente pentru a ne face să reflectăm, şi noi avem astfel posibilitatea să reparăm.

Cât priveşte pe cel care face bine, acesta nu este nici el imediat recompensat, şi este mai bine aşa; dacă ar primi imediat o recompensă, ar începe să se lase pe tânjeală, şi în acel moment ar transgresa toate legile. Atunci Cerul îl lasă să se întărească pentru a se afirma puţin, pentru a se cunoaşte; nu îi dă totul imediat pentru a vedea până la ce punct va continua să facă bine.

Deci, vedeţi, sunt nişte motive pentru această încetineală. Dar că binele aduce într-adevăr bine, aceasta este absolut, iar că răul se termină…foarte rău, este de asemenea absolut! Ceea ce este greu de ştiut este timpul necesar pentru ca aceste consecinţe să se producă.”

Chiar dacă nu credeţi în Dumnezeu, nu puteţi să nu recunoaşteţi că există o ordine în natură

Prin urmare o inteligenţă care a creat această ordine. Să ne oprim numai asupra faptului că fiecare sămânţă produce una identică. Cum să nu vedem aici opera unei inteligenţe? Numai observând această lege, suntem obligaţi să schimbăm viziunea noastră asupra lumii. Puteţi să nu credeţi în Dumnezeu, dar nu puteţi să nu credeţi că seminţele se reproduc exact, că este vorba de o plantă, un arbore, o insectă, un animal sau un om …Această lege este absolută şi ea trebuie să vă facă să reflectaţi.

Puteţi să vă permiteţi să fiţi ingrat, nedrept, crud sau violent dar aşteptaţi-vă că această lege va veni mai devreme sau mai târziu să se aplice în viaţa voastră, în detrimentul vostru. De exemplu, veţi avea un copil sau mai mulţi copii, şi cum vor semăna, voi, în primul rând, veţi avea de suferit, prin ei, de propriul vostru comportament. Chiar dacă Dumnezeu nu există, inteligenţa cosmică este aici, aveţi probe în permanenţă.


Faceţi ce vreţi şi credeţi că nu veţi suporta nici o consecinţă. Credeţi ce vreţi, inteligenţa cosmică a înscris deja totul. F
iecare gând, sentiment sau act, este o sămânţă care începe să crească şi dacă v-aţi arătat ingrat, nedrept, crud, violent, veţi regăsi într-o zi în calea voastră aceleaşi ingratitudini, aceleaşi nedreptăţi, aceleaşi cruzimi, aceleaşi violenţe; ele vă vor cădea pe cap 20, 30 sau 40 de ani după aceea, şi în momentul acela veţi începe să înţelegeţi că există o inteligenţă cosmică care înregistrează totul.

Citiţi Biblia şi Evangheliile dacă vreţi, lăsaţi profeţii, bisericile, templele, dar cel puţin acceptaţi această lege care există: ceea ce semănaţi, recoltaţi. “Cine seamănă vânt, culege furtună” au spus înţelepţii care observaseră bine lucrurile. Cât despre savanţii, gânditorii care vor să respingă acest adevăr, ei bine, şi ei la rândul lor vor fi prinşi la înghesuială, muşcaţi, este inevitabil, nu vor putea să scape de consecinţele actelor lor, şi în acel moment vor înţelege.

Ei care sunt atât de inteligenţi, cum oare nu văd ceea ce este atât de simplu ? Vă voi spune chiar, că plecând de la această lege, se pot restabili toate cărţile sfinte din lumea întreagă… da, plecând numai de la această lege.

Mulţi spun:“ Evident, acest lucru sau altul sunt scrise în Biblie, în Evanghelii, dar este oare adevărat că Dumnezeu există ?” Eu vă voi răspunde că aceasta nu trebuie să vă preocupe; nu aveţi nevoie nici măcar să ştiţi dacă Isus a existat sau dacă Evangheliile sunt autentice sau nu. Luaţi numai această lege, ea ajunge pentru a restabili totul şi pentru a vă îndruma către adevăr. Vedeţi, explicaţia mea e simplă. În acel moment, chiar dacă Dumnezeu nu există, vom fi obligaţi să-L inventăm; numai din cauza acestei legi, suntem obligaţi să-L inventăm.

Omraam Mikhael Aivanhov

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It