Published On: Dum, iun. 2nd, 2019

START BABEL FAST: S-a deschis oficial a IX-a ediție a Festivalului Babel la Târgoviște

Festivalul Babel, ediția a-IX-a, a debutat astăzi în Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște, în prezența oaspeților din 30 de țări, a voluntarilor și desigur, a publicului iubitor de teatru. Gazdele care au dat startul au fost directorul Teatrului Tony Bulandra, Mihai Constantin Ranin, Liviu Cheloiu, directorul artistic și selecționer al festivalului și Vera Ștefan, secretar literar.

În deschidere au vorbit Dieter Topp, jurnalist german și membru în conducerea festivalului, Scott Johnston, regizor de teatru și Oleg Loevski, critic și producător de teatru rus.

Tema de anul acesta a festivalului, o reprezintă IMAGINEA, cea care vine după ediția de anul trecut, când GESTUL a fost conceptul pe care s-au bazat spectacolele.

Din cele 21 de țări prezente la festival, Rusia a intrat prima pe scenă, ocupând chiar întreaga după-amiază de festival, cu trei laboratoare regizate de către artiștii ruși. Și aici vorbim despre Oleg Eremin, Kiril Vîtoptov și Dumitru Acriș.

Cele trei ”experimente” sub denumirea LABORATOARELE BABEL – IMAGO au fost:

  • Crimă și pedeapsă, regia: Dumitru Acriș
  • Ziua aceea, regia: Oleg Eremin
  • Nunta, regia: Kiril Vîtoptov,

”Laboratoarele Babel-Imago, un concept de teatru inedit, inițiat de criticul și producătorul de teatru rus Oleg Loevski. Intenția acestui laborator este de a-i scoate pe actori din zona de confort, oferindu-le provocarea unor repetiții de maximă intensitate, sub presiunea timpului şi cu mijloace de producție improvizate.”

După fiecare reprezentație, regizorul și actorii au stat de vorbă cu publicul, au răspuns întrebărilor și au oferit detalii despre munca din spatele unei astfel de producții. Și să nu uităm despre ”Nuntă”, cea mai ”colorată” și animată parte a primei zile de festival, care s-a întins din fața teatrului și până în Piața Mihai Viteazul, acolo unde trecătorii și publicul, au devenit martorii unei ”iubiri imposibile” care a sfârșit tragic…în fântâna arteziană.

Prima seară de festival s-a încheiat cu spectacolul ”Colonelul și păsările” de la Teatrul Ariel Râmnicu-Vâlcea, în regia lui Vlad Popescu- ” spectacol care ilustrează dorința de a evada dintr-o realitate care te ține captiv, realitatea unei societăți ce tinde să catalogheze, să încadreze în tipare, să transforme fiecare individ ca parte a unei mulțimi uniforme.”

De mâine începe o nouă zi în Festivalul Babel și dacă nu v-ați alăturat până acum acestei ”babilonii”, aveți timp în fiecare zi, până pe 9 iunie. Nu ratați PARADA, luni, 3 iunie 2019, de la ora 21.30, precum și spectacolele din India, Rusia și România.

Vara asta se poartă BABEL! 😉

PS. Urmăriți și secțiunea Youtube Oficial Media pentru ultimele noutăți video!

 

PROGRAM BABEL 2019 – Festivalul Artelor Spectacolului Târgoviște, 2-9 iunie

PROGRAM BABEL 2019 Duminică, 2 iunie 15:30 Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra, Deschiderea oficială 16:00 Sala Mare, LABORATOARELE BABEL – IMAGO: Crimă și pedeapsă, regia: Dumitru Acriș, aprox. 1h 17:30 More…

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

Info Targoviste Complex

YouTube Oficial Media

Pin It