Published On: lun, mart. 25th, 2019

Turismul rural sau “Brunch Banat”

Turismul sătesc tot mai mult căutat atât de către români, cât şi de către străini. Gastronomia satului sau a unei zone, obiceiurile, tradiţiile, cum se pregătesc anumite feluri de mâncare, cum sunt primiţi turiştii şi grupurile întro gospodărie, a fi alături de cei care pregătesc bucatele.

Dacă multe din zonele Ardealului au devenit puncte de tracţie gastronomic, şi Banatul încearcă să iese la lumină prin diferite obiceiuri şi practice pentru dezvoltarea tot mai mult a regiunii, atât prin tradiţii cât şi prin obiceiuri, ce sunt păstrate din moşi strămoşi şi reînviate. Un papricaş, o ciorbă de potroace, o gogoasă, o plăcintă cu brânză, o pită scoasă atunci din cuptor, de te lingi pe degete.

Şi astfel a apărut conceptual de Brunch, care nu e altceva decât un amestec între mic dejun şi prânz cu 15-20 de feluri de bufet rece, plus unu, două feluri de preparate calde, multe fiind pregătite chiar sub ochii turiştilor care mulţi chiar nu se sinchisesc să dea şi o mână de ajutor, apoi se aşează la masă, o pălincă sau o ţuiculiţă, o slăninuţă, o jumară, o bucăţică de telemea sau caş, nişte unt făcut în casă şi de ce nu o felie de pâine cu untură şi boiauă, aşa ca la mama acasă.

La aşa ceva s-a gândit Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș alături de Asociația My Transilvania, Sibiu, care au lansat, azi  conceptul „Banat Brunch”, unde au participat ghizi dar şi reprezentanţi ai turismului rural , fiind puse în discuţie propunerile locațiilor și date organizare pentru acest an.

Evenimentele acestui an prevăd  pe data de 1 iunie, în Sat Bătrân din comuna Armeniș, unde se va putea vizita și rezervația cu zimbri ce sunt pe cale de a fi aclimatizați acolo.

Alte locuri posibile sunt la Margina, Crivina-Poeni, Stanciova  și la Buzad, odată cu Electroruga de pe dat de pe 1 septembrie, iar undeva prin luna octombrie este în discuţie Zarand – Arad, fiind posibile între timp şi depistarea altor locaţii.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It