Published On: joi, mart. 14th, 2019

Vânătoarea sălbatică – Ce se ascunde în spatele măștilor?

Vă așteptăm duminică 17 martie, de la orele 19:oo, la Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra, pentru a viziona o veritabilă Commedia dell’arte – „Vânătoarea sălbatică” !

dramaturgia: Andrea Pennacchi și Michele Modesto Casarin
traducerea: Marinela Liliana Stroe
regia artistică: Michele Modesto Casarin
asistent regie: Silvia De Bastiani
scenografia: Mc Ranin
maestru de măști: Stefano Perocco di Meduna
asistenți: Gaia Geri, Remi Cassan

În distribuție: Liviu Cheloiu | Puiu Jipa | Radu Campean | Iulia Verdes | Andrada Fuscaș | Emanuel Bighe | Anamaria Olaş | Daniel Nuţă | Răzvan Teodorescu

Producția este regizată de Michele Modesto Casarin, actor și regizor italian specializat pe stilul de joc commedia dell`arte și director artistic al Companiei de Teatru Pantakin din Veneția.

Michele Modesto Casarin: Trebuie să recunosc că acesta este cel mai ambițios proiect de până acum pus în scenă de mine

”Pentru mine montarea aceasta reprezintă posibilitatea de experimentare și de creare a unor noi măști, pornind de la cele clasice, tipice perioadei de aur a Commediei dell’Arte, anii 1600. Trebuie să recunosc că acesta este cel mai ambițios proiect de până acum pus în scenă de mine, în primul rând pentru tema abordată: Titus Andronicus, o poveste crudă, îmbibată cu sânge și violență, dar și cu jocuri politice, strategii mascate și lașitate; în al doilea rând pentru limba și, în consecință, cultura română, străine mie.
Deci, întreaga provocare a spectacolului a fost cum să traducem tema din Titus în vremurile și jocurile specifice măștii, cum să găsim un echilibru între ferocitatea gotică și inventivitatea măștilor și, în cele din urmă, cum să transmitem toate acestea unei trupe de actori care nu este obișnuită să lucreze în stilul Commedia dell’Arte.
Răspunsul a venit singur prin munca la scenă, cu multă dedicare și voință, în dorința de a dărui spectatorilor Teatrului Tony Bulandra un spectacol demn de ei. În ceea ce privește partea creativă a proiectului trebuie neapărat să-l nominalizez pe Stefano Perocco di Meduna, maestru al măștilor, care a creat exclusiv pentru Teatrul Bulandra cinci minunate măști din piele.”

Mic ghid al Vănătorii sălbatice

Locul unde se petrece acțiunea este cel al unei Rome periferice și neglijate, cu fabrici vechi și șantiere abandonate. Aici, în această pustietate, se constituie o nouă bandă de dealeri de droguri, străini veniți din afară – goții, însetați de bani și putere. Goții l-au detronat pe Saturninus (Cezarul), fost șef al orașului, care acum este în decădere. În acest război între bande, locotenentul Titus, un polițist corupt, care face dreptate după bunul plac cu ajutorul acoliților săi Virgo și Lucio, încearcă prin amenințări și șantaje să mențină un echilibru precar. Dar setea de sânge și răzbunare va spulbera această pace efemeră. Printre localurile „rave”, râuri de cocaină și pistoale fumegânde, într-o alternanță dintre tragic, grotesc, poetic și palpitant începe Vânătoarea sălbatică. (Michele Modesto Casarin)

În zilele noastre, agresivitatea și sexualitatea sunt la ordinea zilei.

Ne sunt inoculate și devin normalitate.

„Vănătoarea sălbatică” este o adaptare liberă după povestea din antichitate, încărcată de cruzime, a lui Titus Andronicus. Subiectul, adus în zilele noastre, a dat naștere unui spectacol dinamic, captivant, care vorbește pe limba adolescenților, pentru a trage un semnal de alarmă în legătură cu „distracțiile” lor.

Poți comanda bilete online aici:

☛ Bilete online: https://www.eventim.ro/ro/bilete/vanatoarea-salbatica-targoviste-teatrul-municipal-tony-bulandra-1109440/performance.html

______________________________________________________

Sau aici:

☎️ Telefonul agenției de bilete a teatrului: 0245.210.046;
✆ WhatsApp: 0799.759.012;
💻 E-mail: rezervari@tonybulandra.ro
🎭 Agenția de bilete a teatrului: Bulevardul Regele Carol I nr. 43
🔓 Program de lucru: L – D: 09.oo -19.oo

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It