Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Omagiu lui Iancu

Membrii Asociaţiei Culturale „Avram Iancu” din Timişoara, au adus un omagiu la sfârşitul săptămânii ce tocmai s-a încheiat, memoriei „Crăişorului munţilor”, Avram Iancu, la cei 144 de ani de la trecerea acestuia la cele veşnice.

Simpozionul s-a desfăşurat în sala festivă a Cercului Militar, Timişoara, unde au fost prezenţi atât membrii asociaţiei, cât şi invitaţi de la alte asociaţii din ţară şi din Serbia.

De asemenea a avut loc şi o depunere de coroane la bustul acestuia, din faţa Şcolii Gimnaziale nr. 19 din Timişoara, şcoaşă ce poartă numele crăişorului moţilor. Printre cei prezenţi s-a aflat şi un stră-strănepot a lui Iancu, un preot venit din Apuseni ce îi poartă cu mândrie numele: Iancu Roman „A fost o sărbătoare de suflet, de istorie, de caracter, de credinţă, de unitate naţională. Iancu trăieşte, trăieşte în sufletele noastre, el este viu”.

De asemenea a fost depusă şi o coroană de flori la bustul lui Iancu, la împlinirea a 25 ani, de la dezvelşirea acestuia din faţa şcolii ce îi poartă numele.

„Depunem astăzi o coroană de flori pentru cinstirea eroului nostru naţional Avram Iancu, la împlinirea a 25 ani de la dezvelirea bustului” , spune Ioan Cialma, preşedintele Filialei Timişoara.

De asemenea a avut loc şi o slujbă de pomenire precum şi tămâierea bustului.

Organizatori au fost Asociaţia Culturală „Avram Iancu” împreună cu Cenaclul „Liviu Rebreanu”.

Stejarel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share