Asociaţia Chindia Jurasic Park implementează în perioada 1 – 31 iulie 2023, în parteneriat cu Asociația Ecologică Floare de Colț şi cu finanţare din partea Primăriei Municipiului Târgoviște, proiectul „EDUCAȚIE NON-FORMALĂ PENTRU TINERET”. Scopul proiectului este ridicarea nivelului de cunoștințe al tinerilor din municipiul Târgoviște prin participarea la activități de educație non-formală, în domeniul turismului montan specializat.
Astfel, în perioada 17-21 iulie 2023, pe versantul prahovean al masivului Bucegi, la Bușteni, sub Crucea de pe Caraiman, se vor desfăşura activităţile teoretice şi practice ale taberei tematice de educaţie montană non-formală. Un număr de 30 de elevi vor fi coordonaţi de 3 monitori ai asociaţiei și vor deprinde tainele naturii parcurgând mai multe trasee de drumeţie, luând parte la activităţi de inițiere în alpinism, orientare cu busola, ecologizare, identificare a marcajelor turistice din zonă, pericole în munți, măsuri de prim ajutor etc.. De asemenea, este programată și vizitarea, în prezența rangerilor de la Parcul Natural Bucegi, a Centrului aflat lângă stația de telecabină de la Bușteni.
Proiectul va contribui astfel la promovarea zonei turistice montane, a rezervaţiilor şi monumentelor naturii din Parcul Natural Bucegi şi va stimula participarea tinerilor la activităţi specifice turismului montan specializat, ca formă de educație non-formală. Implicit, cei 30 de elevi participanţi la activităţile proiectului vor fi motivaţi să se implice pe viitor şi la alte acţiuni de educație în domeniul turismului montan și vor deveni mai preocupaţi de protejarea mediului înconjurător.
„O faţă care trudeşte atât de aproape de piatră s-a transformat ea însăşi în piatră! Îl văd pe acest om cum coboară cu pasul greoi, dar măsurat, către chinul său fără de sfârşit. Ceasul acesta, care este ca o respiraţie şi care revine tot atât de sigur ca nefericirea lui, este ceasul conştiinţei. În fiecare din aceste clipe când părăseşte înălţimile, coborând pas cu pas către viziunile zeilor, este superior destinului său. Este mai puternic decât stânca lui.”
„Îl las pe Sisif la poalele muntelui. Ne întoarcem întotdeauna la povara noastră. Dar Sisif ne învaţă stăruinţa superioară care îi neagă pe zei şi înalţă stâncile. Şi el socoteşte că totul e bine. Acest univers fără de stăpân nu-i pare nici steril, nici neînsemnat. Fiecare grăunte al acestui munte plin de întuneric alcătuieşte o lume. Lupta însăşi contra înălţimilor e de ajuns pentru a umple un suflet omenesc. Trebuie să ni-l închipuim pe Sisif fericit.”
― Albert Camus, „Mitul lui Sisif. Eseu despre absurd.”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ministrul Dezvoltării, despre o posibilă dimensiune militară a Aeroportului Brașov: Vom solicita fonduri pentru asta | AUDIO
Ce mai poti citi
Pe Bulevardul Libertății din Târgoviște au început lucrările de reabilitare și modernizare, un proiect finanțat prin Anghel Saligny
„Atlasul Distanțelor” a apropiat trei școli de design în spațiul ARChA al UPT
Bicicleta cu hidrogen a prins viață la Universitatea Politehnica Timișoara