Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

A venit vacanța, au început taberele!

Asociaţia Chindia Jurasic Park implementează în perioada 1 – 31 iulie 2023, în parteneriat cu Asociația Ecologică Floare de Colț şi cu finanţare din partea Primăriei Municipiului Târgoviște, proiectul „EDUCAȚIE NON-FORMALĂ PENTRU TINERET”. Scopul proiectului este ridicarea nivelului de cunoștințe al tinerilor din municipiul Târgoviște prin participarea la activități de educație non-formală, în domeniul turismului montan specializat.

Astfel, în perioada 17-21 iulie 2023, pe versantul prahovean al masivului Bucegi, la Bușteni, sub Crucea de pe Caraiman, se vor desfăşura activităţile teoretice şi practice ale taberei tematice de educaţie montană non-formală. Un număr de 30 de elevi vor fi coordonaţi de 3 monitori ai asociaţiei și vor deprinde tainele naturii parcurgând mai multe trasee de drumeţie, luând parte la activităţi de inițiere în alpinism, orientare cu busola, ecologizare, identificare a marcajelor turistice din zonă, pericole în munți, măsuri de prim ajutor etc.. De asemenea, este programată și vizitarea, în prezența rangerilor de la Parcul Natural Bucegi, a Centrului aflat lângă stația de telecabină de la Bușteni.

Proiectul va contribui astfel la promovarea zonei turistice montane, a  rezervaţiilor şi monumentelor naturii din Parcul Natural Bucegi şi va stimula participarea tinerilor la activităţi specifice turismului montan specializat, ca formă de educație non-formală. Implicit, cei 30 de elevi participanţi la activităţile proiectului vor fi motivaţi să se implice pe viitor şi la alte acţiuni de educație în domeniul turismului montan și vor deveni mai  preocupaţi de protejarea mediului înconjurător.

banner tabara

Distribuie acest articol Oficial Media
Share