Află secretele unui zâmbet frumos și puterea unei danturi sănătoase - Oficial Media

Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Află secretele unui zâmbet frumos și puterea unei danturi sănătoase

De un zâmbet sănătos și luminos vei avea nevoie toată viața. În spatele lui stă bucuria de a mușca cu poftă dintr-un măr sau plăcerea de a savura o bucățică de ciocolată, fără grija durerii declanșate la dulce.

Află secretele unui zâmbet frumos și puterea unei danturi sănătoase

Sunt multe lucruri frumoase pe care le-ai putea rata, dar și neplăceri la care te expui dacă nu pui sănătatea dinților pe primul plan, așadar îngrijește-i corespunzător și mergi la stomatolog pentru consultații de rutină sau tratament endodontic, ori de câte ori este necesar.

Prevenția, clar, rămâne un aspect deosebit de important. Periajul zilnic efectuat acasă trebuie completat cu tratamente specifice realizate în cabinetul stomatologic, având ca scop prevenirea afecțiunilor dentare și a complicațiilor acestora. Așa că îți aduc în atenție: consultul stomatologic periodic, însușirea unei tehnici corecte de periaj, igienizarea profesională în cabinet (detartraj și air flow), aplicarea de geluri concentrate cu fluor și sigilarea șanțurilor dentare – este o metodă de prevenție eficientă care împiedică apariția cariilor.

Clinica stomatologică din București, Dentarbre dispune de un microscop endodontic de ultimă generație, pentru a facilita considerabil atât diagnosticul, cât și etapele tratamentului. Astfel, poți beneficia de tratament de canal la microscop cu preț accesibil. Prețul tratamentului endodontic depinde de gravitatea situației și complexitatea canalelor radiculare (numărul lor, amplasarea, forma), contează mult experiența medicului și dotarea tehnică, pentru ca toată procedura să fie maxim simplificată, iar costul tratamentului – să fie minimizat.

Cum se realizează periajul corect al dinților?

Periajul dentar trebuie efectuat cu rigurozitate de două ori pe zi, dimineața și seara, cel puțin câte două minute, deși majoritatea nu respectă acest interval. Este indicat să facem mișcări blânde, continue, cu atenție deosebită la gingii. Periuța trebuie înclinată la un unghi de 45 grade, pornind de la gingie către vârful dintelui, periem suprafața exterioară a dinților, suprafețele interioare, executând mișcări verticale, ușor rotative. Nu deplasăm niciodată periuța de la vârful dintelui către gingie, pentru că împingem resturile alimentare în gingie. La final, trebuie să periem ușor și limba, pentru împrospătarea respirației și pentru îndepărtarea bacteriilor. Este indicat să utilizăm periuța cu peri moi pe care să o schimbăm când aceștia se uzează. În medie, la trei luni este indicată schimbarea ei.

Ce trebuie să avem în vedere înainte de albirea dentară?

Este o metodă foarte eficientă pentru deschiderea culorii naturale a dinților fără a îndepărta din suprafața smalțului. Nu putem modifica complet culoarea, dar prin noile tehnologii putem obține o albire cu 3-7nuanțe fără afectarea smalțului dentar. Medicul stomatolog este cel care, pe baza unei evaluări a stării de sănătate dentară, decide dacă este indicată o albire profesională și conduce tratamentul. Albirea dentară se poate realiza fie în cabinet, fie la domiciliu. De cele mai multe ori, e bine ca albirea efectuată în cabinet să fie continuată cu cea pe timpul nopții acasă, pentru stabilizarea culorii. Produsele de albire pot avea efecte secundare dacă nu sunt aplicate corect, sub supravegherea unui medic stomatolog.

De ce este recomandat detartrajul profesional?

Tartrul reprezintă placă bacteriană depusă pe dinți și neîndepărtată prin periaj, care, din cauza sărurilor minerale din salivă, se mineralizează, se întărește și formează tartrul. El nu mai poate fi îndepărtat printr-un simplu periaj, ci doar de către medicul stomatolog prin detartraj, procedură care este indicat să o efectuăm la fiecare șase luni. Este foarte important să efectuăm această procedură periodic, pentru a evita iritarea gingiei și a preveni boala parodontală. Prin detartraj îmbunătățim estetica dentară, smalțul devine mai strălucitor și, când este cazul, descoperim cariile ascunse sub depozitele de tartru.

Nu în ultimul rând, secretul unui zâmbet de revistă este reprezentat de vizita la medicul stomatolog la fiecare 6 luni. Pentru a te asigura că nu te confrunți cu afecțiuni dentare pe care nici măcar nu le observi, dar și pentru a preveni apariția acestora este foarte important să ai o relație bună cu medicul tău stomatolog și să nu uiți de vizitele regulate în cabinet.

Doar în acest fel vei avea o dantură sănătoasă și foarte frumoasă, exact așa cum tu îți dorești.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share