Numărul imigrărilor către Germania s-a dublat anul trecut, ajungând la aproximativ 2,7 milioane de persoane. Acest lucru s-a datorat în mare parte invaziei Rusiei în Ucraina.
Excedentul de migrație, cu aproape 1,46 de milioane de oameni, nu a fost niciodată așa de mare de la începutul măsurătorilor, în anul 1950, potrivit rezultatelor finale publicate de Biroul Federal de Statistică din Wiesbaden. Acest lucru s-a datorat în principal refugiaților din Ucraina.
În total, au fost înregistrați aproximativ 2,67 milioane de imigranți intrați și 1,2 milioane de emigranți. Anul trecut au intrat în Germania 1,32 milioane de oameni și au părăsit țara 994.000. Aproximativ 1,1 milioane de persoane au venit în Germania din Ucraina anul trecut, iar 138.000 s-au mutat, potrivit datelor. Potrivit statisticilor, a urmat o creștere clară a numărului celor veniți din Siria (68.000), Afganistan (55.000) și din Turcia (49.000).
Din Uniunea Europeană imigrația a crescut moderat, majoritatea venind din România, Polonia și Bulgaria
Cetățenii germani au emigrat în principal în Elveția (20.000), Austria (12.000) și SUA (10.000). Majoritatea sunt bărbați, iar vârsta medie a acestora este de 35 de ani, a precizat Biroul Federal.
Landul Brandenburg a înregistrat cel mai mare sold pozitiv al migrației, cu 14.000 de persoane.
Potrivit informațiilor, acest lucru s-a datorat faptului că multă lume se mută din Berlin în Brandenburg. Urmează în acest clasament Schleswig-Holstein (plus 9000), Mecklenburg-Vorpommern și Bavaria, fiecare cu câte plus 5000 de persoane.
sursa: spiegel.de
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ministrul Dezvoltării, despre o posibilă dimensiune militară a Aeroportului Brașov: Vom solicita fonduri pentru asta | AUDIO
Ce mai poti citi
Pe Bulevardul Libertății din Târgoviște au început lucrările de reabilitare și modernizare, un proiect finanțat prin Anghel Saligny
„Atlasul Distanțelor” a apropiat trei școli de design în spațiul ARChA al UPT
Bicicleta cu hidrogen a prins viață la Universitatea Politehnica Timișoara