Atenţie camionagii, vi se pregăteşte ceva.

Astăzi la Consiliul Judeţean Timiş, şi-au dat mâna preşedintele CJT, Sorin Grindeanu şi şeful Polţiei Timiş Ion Mirescu, care au semnat un protocol , prin care cele două instituții se angajează să demareze controale pentru amendarea camionagiilor care depășesc limita de tonaj și distrug drumurile din Timiș.
Astfel cei de la CJTimiş în colaborare cu Poliţia Judeţului s-au gândit că e cazul să oprească “dezmăţul” ce se produce pe  “şoselele patriei” şi în acest fel va  înăspri controalele pe toate drumurile publice din judeţul Timiş pentru transportatorii a căror încărcătură depășeşte limita de tonaj admisă

Cu toate că legea e mai veche, ea nu a fost pusă în aplicare, ceea ce a dus la degradarea drumurilor, de aceea odată cu semnarea acestui protocol, pe drumurile județului nu pot circula camioane care depășesc limita admisă – peste 40 de tone, iar pentru  camioanele care depășesc 25 de tone, este nevoie de o autorizație specială eliberatră de Consiliul Județean Timiș.
„ Acest protocol înseamnă echipe mixte formate din angajații CJ Timiș și reprezentanții poliției județene. Examenul cel mai important va fi punerea în practică a acestui protocol.”, a spus Grindeanu.

Trebuie instaurată legea şi pe drumurile judeţene, este de părere şeful CJTimiş, deoarece până în present în județul Timiș, pe rețeaua de drumuri județene nu s-a respectat legea din acest punct de vedere, și aici intervine vina instituției pe care o conduc, de aceea s-a şi semnat acest protocol de colaborare între cele două instituţii.

“Pe lângă cetăţenii judeţului prima păgubită este instituţia ce o conduc , deoarece nu se încasează bani pe autorizațiile speciale de transport de la 25 la 40 de tone. Peste 40 de tone vor fi amenzi drastice. În al doilea rând, tot noi trebuie să venim să reparăm drumurile pentru că sunt stricate de acel trafic greu. Vreau să instaurăm legea pe drumurile județene”, a mai spus președintele Consiliului Județean Timiș Sorin Grindeanu.

Stejărel Ionescu

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share