Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Ce avem voie și ce este interzis începând de luni, 15 iunie, 2020

Luând în considerare contextul epidemiologic actual, caracterizat de o scadere a incidenței numarului de cazuri conf irmate pe teritoriul national, respectiv de o menținere relativ constanta, la o valoare aproximativa de 2%, a indicelui de confirmare, calculate prin raportarea numarului de teste pozitive la numarul total de teste efectuate în conditiile în care stocurile de materiale și echipamente medicale sunt suficiente pentru asigurarea capacitatii de gestionare a cazurilor conf irmate la nivelul unitatilor admistrativ – teritoriale și a sistemului sanitar, având în vedere necesitatea de creare a conditiilor socio – economice necesare relansarii graduale a economiei nationale, concomitent cu menținerea unui nivel de alerta adecvat la nivelul componentelor Sistemului Național de Management al Situatiilor de Urgenta, în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) și d) și art. 8¹ din OUG. nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, cu modificarile și complețările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 71 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVI0-19, ale art. 20 lit. I) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, aprobata cu modificari i completari prin Legea nr. 15/2005, cu modificările și completările ulterioare, și ale art. 2 și art. 4 din Hotarârea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, functionarea și componența Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență,

15 iunie

Ce avem voie și ce este interzis începând de luni, 15 iunie, 2020

Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta

HOTĂRÂRE :

Art .1 Se exceptează de la măsura de carantinare/izolare persoanele sosite din țările stabilite pe baza analizei efectuate de Institutul Național de Sănătate Publică, aprobate prin hotararea Comitetului Național pentru Situații de Urgență.
(2) Persoanele care vin în Romania din țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare prevazuta la alin. (1), dar care, înaintea plecarii din țara respectiva, nu au stat cel puțin 14 zile pe teritoriul acesteia, intră în carantina/izolare la locuința/ locația declarată împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparținătoriii, dupa caz.
(3) Persoanele care, fie au plecat din Romania și petrec o perioada mai scurta de 14 zile în altă tara exceptata de la măsura carantinării/izolarii, fie au petrecut o perioada de cel puțin 14 zile cumulativ în țări exceptate de măsura carantinării/izolării nu intră în carantină / izolare la intrarea în Romania.

Art .2 Se exceptează de la măsura izolarii/carantinării persoanele care intră în Romania pentru prestarea de activitati medicale.

Art.3 Se marește la 6 numarul de persoane care nu locuiesc împreună și care pot participa la activitati recreative și sportive desfașurate în aer liber, respectiv ciclism, drumetii, alergare, canotaj, alpinism, vanatoare, pescuit și alte activitati recreative și sportive desfaurate în aer liber, în conditiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, dupa caz, cu ministrul tineretului și sportului, ministrul mediului, apelor și padurilor sau ministrul agriculturii și dezvoltarii rurale.

Art.4 (1) Evenimentele private în spatii închise se pot organiza cu participarea unui numar maxim de 20 persoane.
(2) Evenimentele private în spații deschise se pot organiza cu participarea unui numar maxim de 50 persoane.

Art.5 Se marește la 6 numarul de persoane care nu apartin aceleiași familii și pot circula ori forma grupuri pietonale.

Art.6 Se pot relua zborurile catre și din țările pentru care persoanele care sosesc în Romania sunt exceptate de la măsura de carantina / izolare, stabilite de lnstitutul National de Sanatate Publica și aprobate de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta.

Art.7 (1) Se reiau activitatile de comercializare cu amanuntul a produselor și serviciilor în centrele comerciale în carelși desfașoara activitatea mai multi operatori economici.

(2) În interiorul centrelor comerciale prevazute la alin. (1), nu se permite:

a) activitatea restaurantelor, cafenelelor sau altor asemenea localuri publice, cu exceptia celor dispuse în exteriorul cladirilor,în aer liber, cu asigurarea unei distante minime de 2 metri între mese și cel mult 4 persoane care nu sunt membri ai aceleiași familii la o masa.

b) exploatarea locurilor de joaca, a sălilor de jocuri și a cinematografelor.

Art.8 Se instituie obligatia operatorilor economici care desfașoara activitati de jocuri de noroc, îngrijire personala, primire turistica cu funțiuni de cazare, precum și activitati de lucru în birouri cu spatii comune în sistem deschis, de a respecta normele de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri și al ministrului sănătății.

Art.9 Se reia activitatea operatorilor economici care desfașoara activitati de administrare a ștrandurilor exterioare, a piscinelor exterioare sau sal ilor de sport/fitness, cu obligatia respectarii normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății, în baza caruia își pot desfașura activitatile.

Art. 10 Se reia activitatea operatorilor economici care desfașoara activitati de tratament balnear, cu obligatia respectarii normelor de prevenire stabilite prin ordin al ministrului sănătății.

Art. 11 Se permite desfașurarea activitatilor în creșe, gradinițe și after-school pe perioada vacantei de vară, în conditiile stabilite prin ordin comun al ministrului educației și cercetarii, al ministrului sănătății și al ministrului muncii și protecției sociale.

Art.12 Prezenta hotarare se comunica tuturor componentelor Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta, pentru punere în aplicare prin ordine și acte admistrative ale conducatorilor acestora.

PREȘEDINTELE COMITETULUI NAȚIONAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ

PRIM-MINISTRU

LUDOVIC ORBAN

Orban a decis: ”Căutăm vaccin anticovid. În toamnă se estimează revenirea epidemiei”

Monica Pop – acuzații grave la adresa celor care au gestionat criza Covid-19: ”Vor răspunde pentru ceea ce s-a întâmplat în spitale”

Șoc! Nu prea s-a murit de Covid. Autopsia este fundamentală.

93 de pagini secrete privind manipularea așa-zisei ”pandemii”

Declarația unui medic renumit: ”Eu nu am de gând să mă vaccinez împotriva coronavirusului.”


Mascarada virusului letal a căzut. Premierul Orban a dovedit că totul este doar prosteala și controlul turmei


Profesorii întreabă…ministrul nu răspunde


Laureat Nobel: Politica de imunitate în masă este cea corectă. Izolarea poate să coste vieți!


Revolte de proporții:

Cazul Floyd se transformă în anarhie. Mii de persoane iau orașele cu asalt


Trump:

”Deoarece nu au reușit să facă reformele necesare și cerute vom pune capăt relației noastre cu OMS”


GRAV! Suspendarea drepturilor omului. Vasile Astărăstoae a avut dreptate


Vești bune! Liber la turism în toată Europa. Țările U.E. coordonează o deschidere comună

Citește și:

Cele mai turbate animale se comportă mai grațios și cumpătat decât o fac oamenii atunci când cred că sunt normali.


Citește și:

O echipă de filmare atacată la Dortmund, mii de oameni la Stuttgart, arestări la Berlin


Cât de prost să fii ca să vorbești despre măști!? Atât cât trebuie


„Suntem luați pe timp de noapte din case și duși la spital cu forța. AJUTOR!!!


S-a terminat bandalia? Alexandru Rafila spune că al doilea val va fi așa și așa, mai la iarnă


Noua Declarație a Drepturilor Omului. Nu vreau pașaport ca să-mi sărut copilul!


Nu înțeleg de ce nu poți ieși din localitate. Adică în afara localității stau virușii în „cohorte” și te atacă? 


Dictatura politico-medicală are o spoială de știință – Dr. Vasile Astărăstoae: video


Mi-a fost falsificat testul. M-au internat fără voia mea- acuză managerul Spitalului Județean


Dr. Răzvan Constantinescu spune că sunt mai mulți doctori decât pacienți. ”Unii se maimuțăresc în costume de scafandri spațiali”


Distrugerea bisericii și a libertății de conștiință – Fenomenul Pitești-Stanford 2


Învățătoarele aduc de acasă pâine, margarină, gem și suc de mila pruncilor. Pandemia minții

Profetiile stiintifice despre societatea post-coronavirus. Adevaratul scenariu in cinci etape

Planul unor minți bolnave:

Medic american afirmă pe un post TV că totul este o escrocherie


Distribuie acest articol Oficial Media
Share