Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cum să devii mai productiv la muncă? 3 sfaturi prin care să-ți crești performanțele la birou

Randamentul la muncă poate fi de multe ori dificil pentru mulți dintre noi din cauza oboselii acumulate în timp sau a stresului care ne macină din pricina unor probleme personale. Oricare ar fi motivele care te împiedică să te concentrezi, există câteva aspecte la care să fii atent pentru a-ți îmbunătăți performanțele. În rândurile ce urmează, o să discutăm despre câteva dintre acestea.

Iată 3 sfaturi utile pentru a deveni mai productiv la birou

  1.     Asigură-te că ai confortul necesar

În primul rând, asigură-te că ești într-un mediu confortabil. Dacă ai biroul acasă, fii atent să ai o conexiune bună la internet, să deții instrumente de calitate și un scaun comod. Dacă încă ai elemente care îți lipsesc acasă, poți alege imprimante noi de la Interlink pentru o desfășurare mai ușoară a lucrurilor, fără a mai face constant drumuri la cel mai apropiat centru de imprimare și fotocopiere. De asemenea, asigură-te că scaunul și biroul tău sunt ergonomice pentru a evita disconfortul fizic și durerile de spate. Lumina naturală și iluminarea adecvată pot face o diferență semnificativă în nivelul de energie și concentrare. Nu uita să diferențiezi spațiul de muncă față de zona personală, pentru a evita stresul și a încuraja concentrarea.

  1.     Ia pauze scurte

Cu toate că ți-ai dori să lucrezi mai mult pentru a-ți îmbunătăți performanțele, lucrurile stau invers, în realitate. Lucrul continuu, fără pauze, poate duce la o scădere drastică a productivității, cauzând oboseală. O strategie eficientă este să lucrezi în intervale de timp definite, de exemplu, 25 de minute de muncă concentrată, urmate de o pauză de 5 minute. Această tehnică te poate ajuta la menținerea nivelului de concentrare și la evitarea oboselii mentale. În timpul pauzelor, încearcă să eviți statul pe telefon. În schimb, ridică-te, fă câteva exerciții de stretching și bea apă pentru a-ți revigora corpul și mintea.

  1.     Adaugă o notă personală

În cele din urmă, nu ezita să adaugi o notă personală spațiului de lucru. Monotonia poate duce la scăderea performanțelor și poate cauza plictiseală și lipsă de chef. Pentru a combate acest fenomen, încearcă să adaugi o notă personală la spațiul tău de lucru prin așezarea pe birou sau pereți a unor fotografii cu familia și prietenii, sau chiar a unor obiecte care te inspiră. De asemenea, poți personaliza desktopul calculatorului tău cu imagini sau citate motivaționale care să-ți dea chef de muncă. Un mediu de lucru personalizat te poate ajuta să-ți menții concentrarea și entuziasmul.

Așadar, îmbunătățirea performanței la locul de muncă se poate face extrem de simplu prin urmarea a câtorva pași bine gândiți. Asigurarea confortului, pauzele și personalizarea spațiului sunt niște factori definitorii ai mediului și a structurării activității, factori ce au o influență clară asupra modului în care tu lucrezi și te concentrezi. Astfel, ar fi bine să-i implementezi cât mai curând în rutina ta de muncă și vei vedea că rezultatele nu vor înceta să apară. Vei lucra cu spor și bucurie!

Sursă foto pexels.com

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin