23/09/2021

Dăm Like în parc – Cum își petrec timpul liber copiii noștri?

Astăzi, de la orele 10.00, în Parcul Chindia din Târgovişte, a avut loc o activitate dedicată copiilor. Sub denumirea „Dăm like în parc!”, ajuns deja la ediţia a IV-a, evenimentul își propune să arate tinerilor și alte alternative de petrecere a timpului liber, în afara orelor petrecute în mediul online.

Într-o societate care pare că și-a pierdut valorile, care a inversat polii, așa cum ne place nouă să spunem, în care binele a fost înlocuit de rău (la fel ca mărul roșu din poveste), o astfel de inițiativă este binevenită și chiar necesară celor mai vulnerabili, copiii noștri.

Pe durata pandemiei, viața fiecăruia dintre noi a fost afectată, pe diferite paliere, sau chiar fundamental. Am putea spune că ”reînvățăm să mergem”, că facem iarăși primii pași cu noi înșine, dar și cu cei din jur. O astfel de întâlnire de socializare, le reamintește tinerilor, celor mici, că joaca este bunul lor cel mai de preț, că prietenia (iubirea) și sprijinul oamenilor care îți sunt cu adevărat aproape, sunt elemente esențiale pentru a putea supraviețui.

Prezenți la eveniment, organizatorii ne-au împărtășit din ideile și obiectivele propuse pentru toți cei care au ales să petreacă astăzi un ”timp de calitate” în mijlocul naturii, al istoriei, și al noilor prietenii care se vor lega cu siguranță pe viitor.

Alexandru Ștefănescu, Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa:

”Proiectul a fost gândit ca o activitate de prevenire, împreună cu Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița. Dacă anul trecut pandemia nu ne-a permis, iată că anul acesta reușim să reluăm această frumoasă tradiție, într-un spațiu generos, cu o participare pe măsură și vă mulțumim pentru acest lucru. Sperăm să reușim să facem cât mai multe activități interesante, pentru a oferi tinerilor noștri o alternativă de petrecere a timpului liber. Sunt 5 ateliere diferite. Am încercat să respectăm toate normele epidemiologice.”

Victor Bucuroiu, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa:

”Este o bucurie să mă aflu printre voi. Aveți deja din partea noastră un ”big like” pentru că ați ales să fiți astăzi alături de noi. Ne-am obișnuit să dăm ”like” la tot ce vedem în mediul online, doar că astăzi vom da like față în față, celor de la Crucea Roșie pentru că ne vor învăța să salvăm copiii, celor de la Europe Direct, care ne vor învăța despre drepturi și îndatoriri și colegilor din alte organizații prezenți aici. Vă adresez o provocare, timp de două ore să nu vă folosiți telefoanele și să petrecem timpul liber în afara internetului, care ne-a făcut dependenți. Putem citi o carte, putem face sport, putem merge la biserică, sau să ne jucăm cu roboții.”

GALERIE FOTO pe pagina de facebook Oficial Media

Vlăduț Andreescu, Europe Direct Târgoviște:

”Aș vrea să vorbesc despre modificările pe care pandemia le-a adus în viața noastră. S-a mutat școala în mediul online și tot mai mult petrecem timp pe internet. Toate acestea în detrimentul petrecerii timpului în natură. Cu toții avem nevoie să socializăm, indiferent de vârstă, iar copiii cu atât mai mult au nevoie să se joace, să se miște și să petreacă timp liber în parc. Pandemia ne-a mai adus ceva. Sindromul singurătății a cuprins foarte mulți oameni. Astăzi v-am adus ateliere prin care putem să descoperim, prin mișcare și comunicare, despre drepturile și libertățile pe care le avem în calitate de cetățeni europeni.”

Georgiana Filip, Clubul Sportiv Târgoviște:

”Îi felicit pe toți cei implicați și că ați reușit să-i scoateți pe copii din casă, din fața ecranelor. Mă bucur de faptul că le putem arăta celor mici, cum își pot petrece timpul liber în mod sănătos, din punct de vedere fizic, dar și emoțional. Noi am pregătit o demonstrație de lupte cu grupa cea mai mică a Clubului Sportiv Școlar, ei vă vor arăta câteva exerciții de pregătire fizică. Îi așteptăm pe copii să ni se alăture și să practice sportul ca o alternativă de petrecere a timpului liber.”

Demersul este realizat de:

  • Biblioteca Judeţeană „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa
  • Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa
  • Arhiepiscopia Târgoviștei
  • În parteneriat cu Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa
  • Organizaţia „Salvaţi Copiii”,
  • Europe Direct Târgovişte,
  • Complexul Naţional Muzeal ”Curtea Domnească Târgovişte”,
  • Asociaţia ”Noi Zidim Viitorul”,
  • Consiliul Judeţean al Elevilor
  • DGASPC Dâmboviţa
Distribuie acest articol Oficial Media
Share