Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

De ce a trebuit să transferăm teritoriile care au fost parte a Imperiului Rus???

În discursul său de aseară, președintele Vladimir Putin a făcut referire  la modul în care a fost creată Ucraina, dar a vorbit și de faptul că în această țară a crescut numărul fasciștilor și naționaliștilor care au pretenții teritoriale. Liderul rus a vorbit și de faptul că ucrainienii le-au furat gazul, și Ucraina nu a avut o tradiție reală de de statalitate proprie.

”O mare parte din Ucraina a fost creată de Rusia. A fost făcută din părți date de Lenin de la Rusia. După, înainte și după al Doilea Război Mondial, Stalin a dat Ucrainei părți din România, Polonia și Ungaria. În 1954, Hrușciov i-a dăruit Crimeea. Așa a fost formată Ucraina. De ce a trebuit să transferăm teritoriile care au fost parte a Imperiului Rus? De ce a trebuit să fim așa de generoși? Și după aceea, să dăm dreptul acestor republici să plece? E o nebunie. Acum trebuie să vorbim deschis și franc. Nu acuz pe nimeni, atunci era foarte greu, dar trebuie să știm că așa a fost, după acțiunile bolșevicilor a apărut Ucraina. Acum, urmașii lor au dărâmat statuile lui Lenin și numesc asta decomunizare. În 1920 a fost făcută URSS, dar viața a arătat că nu poți controla așa un teritoriu, cu principiile acelea. Teroarea roșie și dictatura lui Stalin sau colectivizarea au transformat lucrurile astea doar în declarații.

Stalin, de facto, a pus în practică ideile sale de orânduire în stat, dar nu a modificat Constituția lui Lenin. Părea că nici nu era nevoie, într-un regim totalitar. În exterior părea frumos și democratic. E păcat că principiile pe care a fost făcut statul nu au exclus ideile utopice. Liderii partidului erau convinși ca au format un stat infailibil, dar minciuna acum pare că ne costă mult. Bacilul naționalismului doar a așteptat ceasul. Conducerea, în loc să analizeze clar, din cauza luptei pentru putere în partid, a încurajat naționalismul, a promis lucruri populiste. După aceea, am mers pe ideea bătută deja de satisfacere a nevoilor naționaliste.

În 1989 a fost semnat documentul fatal. Citez: ”Țările din uniune au toate drepturile care reies din statutul lor suveran. Fiecare republică și uniune are cetățenia sa, care se răsfrânge asupra tuturor cetățenilor ei” Acum, întrebarea e: de ce în acele vremuri tulburi a fost nevoie să tulburi și mai mult? Soarta URSS a fost decisă cu doi ani înainte. Destrămarea Rusiei istorice, sub numele de URSS, este pe conștiința lor.

Noi am ajutat țările CSI, inclusiv Ucraina. Din 1991 până în 2013, Ucraina a câștigat 250 de miliarde de dolari din energia mai ieftină pe care le-am dat-o noi. Acele credite de 1.000 de miliarde ale URSS au fost plătite doar de Rusia. Ucraina a încălcat lucrurile semnate în 1997, a avut cerințe pentru fondul de diamante din afara Ucrainei, moștenirea URSS. În 2011 aveam schimburi comerciale de 50 de miliarde de dolari, în 2019 aveam schimburi mai mici cu toate țările UE. Autoritățile Ucrainei au început să construiască țara negând tot ce ne unește. Nu ne uimește că în Ucraina a crescut numărul naționaliștilor și al fasciștilor care au pretenții teritoriale față de Rusia. Autoritățile de la Kiev se comportă total lipsit de respect. Ne-au furat gazul și ne-au șantajat pentru traniztul gazului. Trebuie să înțelegem că Ucraina nu a avut o tradiție reală de de statalitate proprie, a copiat modelele altora. Instituțiile politice s-au supus intereselor clanurilor de la putere, neavând legătură cu interesele poporului. Statul s-a preocupat să păzească miliardele de dolari furate de la popor și ascunse în bănci europene. Politicienii au făcut politica sub discursul radicalilor, radicalii au devenit tot mai impertinenți și cerințele au crescut. Nu le-a fost greu să-și impună cerințele față de puterea care era tot mai aplecată către naționalism. Nu s-a realizat o statalitate solidă. Corupția, care este o problemă pentru multe țări, inclusiv pentru Rusia, în Ucraina mănâncă toate venele autorităților. Și, în 2014, au dus Maidanul până la lovitură de stat și s-au bucurat de susținerea Vestului. În 2014, costul era de un miliard de dolari pe zi de la Ambasada SUA. Câți oameni nevinovați au murit? Radicalii au organizat o adevărată teroare împotriva jurnaliștilor. Au urmat pogromuri și omucideri violente. Țara este destrămată, aprope 6 milioane de ucraineni au fost nevoiți să plece afară pe locuri de muncă necalificate. În pandemie au plecat 60.000 de doctori și asistente. În Ucraina, oamenii efectiv supraviețuiesc. Asta e pentru că au băgat în buzunar istoria sovietică și pe cea rusă. Au distrus construcția de nave și aviație – și cu ele se mândrea întregul URSS. Din 2016, Antonov nu a făcut niciun avion. Infrastructura de transport de gaze făcută de URSS este atât de proastă, încât e un adevărat pericol. Prăbușirea economiei ucrainene este acompaniată de o sărăcie generală și este coordonată de o grămadă de consilieri străini. Aceștia influențează toate domeniile, de la guvernare până la primărie.

Nu există judecători independenți. Le-au dat drept străinilor pentru a decide componența CSM. Biroul anticorupție și alte instituții sunt coordonate direct de Ambasada SUA. Corupția înflorește la fel.

Ucraina a fost dusă la nivelul de colonie. Și-a pierdut caracterul național și este dusă către deznaționalizarea totală a țării. Este deja legea privind popoarele istorice. Le spun că sunt străini, mai ales rușilor. Le-a fost interzis să vorbească în rusă în școli și chiar magazine. Ucraina a pus sancțiuni împotriva propriilor cetățeni. Se luptă cu biserica. În Radă este un nou proiect împotriva credincioșilor din Patriarhia Rusă. Oamenii din Crimeea au ales să fie în Rusia.

 

Ucraina încurajează terorismul islamic de acolo. Acest lucru este făcut cu ajutorul serviciilor străine. Ucraina vrea atragerea altor țări în lupta cu noi. Prin noua strategie de apărare, citez: ”prin cooperarea cu arena internațională”  pe criteriile convenabile Ucrainei, a implicării acestora în razii.

Ucraina vrea să facă arme nucleare. Au rachete sovietice, avioane, vor face mai multe, e doar chestiune de timp. Ucraina va face asta mai ușor decât alte țări, prin ajutor tehnologic din străinătate. Dacă ei vor avea arme nucleare, situația în Europa și mai ales pentru noi, Rusia, se va schimba dramatic.

Doar SUA a trimis în aceste scopuri miliarde de dolari. În ultimele luni e un râu continuu de arme, din 2014 au fost grupuri de luptă NATO. Armata ucraineană s-a sincronizat total cu NATO și poate fi coordonată din birourile NATO. A fost adoptată legea pentru permiterea intrării armatelor străine pe teritoriul ucrainean. Știm că e vorba de armatele NATO. Aeroporturile renovate din banii NATO au fost făcute pentru transportarea rapidă a trupelor NATO. Au făcut în Oceacovo și un centru naval SUA. SUA voia să facă la fel și în Crimeea, dar oamenii le-au dat peste cap planurile. Fiecare țară are dreptul la alianțe, firește, dar în tratatele internaționale există principiul care nu dă voie să-ți faci siguranța națională în detrimentul siguranței altor state.

Intrarea Ucrainei în NATO este o amenințare directă pentru Rusia. Reamintesc, în 2008, i-au invitat pe ei și pe georgieni în NATO și nu era voința lor, dar au trebuit să fie de acord cu partenerul mai mare. Ne este cunoscută poziția SUA, acțiunile militare din Donbass nu încurcă la intrarea în NATO, dacă ei vor învinge corupția și vor achiesa la principiile NATO. În 1989, când se vorbea despre unirea Germaniei, URSS-ului i s-a promis că NATO nu se va extinde în Est, dar totul a fost un sunet gol. Au spus că intrarea țărilor din centrul și nordul Europei în NATO va permite apropierea de Rusia și uitarea trecutului sângeros, dar totul este fix pe dos. Rusia și-a îndeplinit toate promisiunile. Am propus să dialogăm. În 2000, în vizită din Moscova, pe Bill Clinton l-am întrebat cum se uită America la primirea Rusiei în NATO. Spun asta pentru prima dată. Nu spun care a fost răspunsul, dar a fost respingere.  Nu vreți să vedeți în noi un prieten și partener, dar de ce ne faceți dușman? Pentru că ei nu vor să vadă o țară așa mare și puternică ca Rusia. De aici și propunerile noastre pentru siguranță. Vedem că mereu am fost mințiți, cu cinci valuri de extindere NATO. În consecință, alianța a ajuns la granițele Rusiei. Este motivul crizei de securitate, s-a ajuns la epuizarea încrederii.

În România și Polonia sunt dislocate scuturile, iar acestea pot ține rachete Tomahawk. În scenariul acesta, amenințările cresc exponențial și există riscul unui atac spontan împotriva noastră, cu rachete îndreptate către dușmanul NATO. Dușmanul este Rusia, iar platforma de lansare va fi Ucraina. Strămoșii noștri n-ar crede, dacă ar auzi asta. NATO în Ucraina ar putea controla spațiul nostru până la Urali.

Dacă vor fi rachete balistice în Ucraina, pot distruge toată Rusia europeană. În 4-5 minute, rachetele hipersonice ar ajunge în Moscova. Și-au pus baze și armament scuipând pe îngrijorările nostre, pe ideea de ”câinii latră și caravana trece”. . Noi nu putem fi de acord cu asta.

Înțelegem preocupările de securitate. În 2008 am propus înțelegerea pentru securitate. Am propus și alte documente, drept răspuns au fost doar multe cuvinte, a arătat ca o tentativă de a duce discuția în altă parte. Partenerii europeni au libertatea să aleagă alianța lor. Iar ne amenință cu sancțiuni, care oricum vor fi. Motivul pentru ele mereu va fi găsit sau inventat, cu scopul de a frâna dezvoltarea Rusiei. Rusia are dreptul la măsuri pentru securitatea proprie.

În legătură cu Donbasul, Kievul nu este interesat în rezolvarea pașnică și vrea Blitzkrieg  ca în 2015. Folosesc artilerie, ucid civili, își bat joc de bătrâni și copii.

Nu se întrevede sfârșitul, iar așa-numita lume civilizată se face că nu vede genocidul la adresa a 4 milioane de oameni. Oamenii doar luptă pentru tradiția și cultura lor. Nu se mai poate continua cu această tragedie. Rusia s-a luptat pentru respectarea rezoluțiilor ONU, pentru rezolvarea situației din Donbass. Se schimbă partide și deputați, dar nu discursul celor care au luat calea violenței și a războiului. Cer adoptarea și după aceea ratificarea acordului pentru parteneriat și prietenie cu cele două republici. Cerem Kievului să înceteze imediat războiul! În caz contrar, vor urma consecințe majore.” a spus liderul sovietic.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share