Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Despre vinovatie si lipsa banilor

Lipsa banilor. Sentimentul de vinovatie duce la lipsa banilor si a prosperitatii. Este una dintre cele mai grele idei de acceptat si asimilat. Tot mai mult persoane imi solicita ajutorul in a constientiza si in a-si rezolva problemele de natura financiara. Marea majoritate considera ca, odata rezolvat acest aspect, celelalte probleme ale vietii se vor lumina de la sine. Insa, din pacate, lipsa banilor este un EFECT al unei cauze, cel mai adesea aceasta fiind un accentuat sentiment de vinovatie.

Prietena mea A mi-a sugerat sa citesc materialele lui Burt Goldman, The American Monk sau Parintele Saltului Cuantic, legate de acest subiect. Si care este ideea?

Noi (dar nu numai noi, ci generatii intregi inaintea noastra) am fost crescuti in sistemul Vina/Pedeapsa. Acest sistem s-a transformat intr-un program energetico-informational care se transmite din generatie in generatie si care actioneaza in mod subtil in viata noastra cotidiana. Fiecare dintre noi se simte vinovat pentru una sau mai multe evenimente din trecutul personal. Fie ca am actionat intr-un fel pentru care regretam acum, fie, dimpotriva, nu am facut ceva ce am fi putut face, fie avem un sentiment puternic de ura fata de persoane din trecutul nostru si ne simtim vinovati pentru ca avem astfel de sentimente etc. Sunt persoane care sufera pentru pierderea unei case, pentru pierderea unor sume mari de bani, pentru hotarari pe care le-au luat in favoarea sau in defavoarea altor persoane, fie au inselat, fie nu au putut salva viata cuiva drag, fie s-au casatorit cu persoana nepotrivita, fie nu s-au casatorit cu cine si-ar fi dorit la presiunea familiei. Cauzele sentimentului de vinovatie sunt multiple si sunt mai noi sau mai vechi. Dar in lumea spirituala timpul si spatiul nu exista.

Lipsa banilor

Asadar, sentimentul de vinovatie lucreaza linistit din subconstientul fiecaruia. Cu mintea constienta ne ancoram de problemele din viata de zi cu zi. Si ce spune programul? Ai gresit, esti pedepsit, deci nu primesti ciocolata sau premiu sau recompensa etc.

Ciocolata, premiul sau recompensa costa bani. Asadar, daca esti vinovat, nu primesti ciocolata. Si, pentru ca ciocolata costa bani, pedeapsa este sa nu ai bani sa iti poti oferi ciocolata binemeritata.

Cred ca este destul de limpede cum lipsa banilor este un efect al cauzei numita sentiment de vinovatie.

Si ce e de facut?

In primul rand constientizarea acestei vinovatii. Pentru ca, in cele mai multe cazuri sursa este undeva in copilarie, din acea perioada ar fi bine sa ne amintim evenimente care ne-au marcat puternic gandirea si sentimentele fata de propria peroana. Convingerile ca nu suntem merituosi pentru a primi o recompensa, accentuata stare de vinovatie, poate fi asociata si cu ceea ce au spus adultii despre noi, lucruri cu care am inceput sa ne identificam de-alungul timpului.

Exemple:

nu esti indeajuns de bun;

X ia mereu note mai mari ca tine;

nu esti bun de nimic; faci numai prostii, etc.

In plus, educatia prin comparatie cu altii mai breji decat noi este la fel de frustrant si un generator la fel de bun de vinovatie ca oricare alt subiect aratat in articol.

Dupa ce am identificat vinovatia si evenimentul generator, urmatoarea etapa este acceptarea faptului ca nu mai avem cum sa ne intoarcem fizic in timp sa reparam lucrurile. In schimb o putem face si sa incercam sa intelegem ce s-a intamplat atunci si de ce nu am putut actiona altfel.

Un urmator pas este iertarea. Un pas la fel de important ca si cei precedenti. Este important sa incepem sa ne iertam pe noi insine si pe cei care au fost implicati in generarea sentimentului de vinovatie. Prin iertare nu ne mai tinem legati energetic de sursa vinovatiei, deci ne eliberam de vinovatie, asadar putem sa deschidem calea spre recompense. Asadar deschidem drumul banilor spre noi, astfel incat sa ne oferim cadourile pe care le meritam.

sursa: esoterism.ro 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share