Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Digitalizarea sectorului organizațiilor neguvernamentale

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a scos în consultare publică proiectul de ghid al solicitantului pentru apelul Investiția I9. Digitalizarea sectorului organizațiilor neguvernamentale, finanțat cu fonduri europene din PNRR.

Link: https://mfe.gov.ro/consultare-publica-pnrr-ghidul-specific-conditii-de-accesare-a-fondurilor-europene-aferente-planului-national-de-redresare-si-rezilienta/

Obiectivul apelului îl reprezintă sprijinirea sectorului organizațiilor neguvernamentale pentru transformarea digitală și creșterea nivelului de alfabetizare digitală a lucrătorilor/ voluntarilor din cadrul organizațiilor.

Potrivit calendarului orientativ, ONG-urile din România vor putea depune cererile de finanțare în sistemul electronic PNRR în perioada februarie – aprilie 2024.

Între timp, cei interesați pot transmite propuneri de modificare a ghidului în termen de 10 zile lucrătoare (începând din 16 ianuarie 2024), pe e-mail la: contact.implementarepnrr@mfe.gov.ro .

Bugetul alocat acestui apel este de 9 milioane EUR.

Din acești bani, ONG-urile vor putea obține granturi de câte 25.000 – 70.000 EUR pe proiect. Suma variază în funcție de nivelul de digitalizare (DESI) pe care îl prevede proiectul.

Beneficiarul va  asigura din surse proprii o cofinanțare de minim 5% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente ajutorului de minimis.

MIPE își propune să finanțeze 200 de organizații neguvernamentale prin acest apel de proiecte.

Granturi PNRR pentru ONG-uri: condiții de eligibilitate a organizațiilor

Conform propunerii oficiale de ghid PNRR, beneficiarii trebuie să îndeplinească  o serie de condiții de eligibilitate, cumulative, printre care:

  1. sunt organizaţii neguvernamentale (ONG) constituite conform legislaţiei naţionale în vigoare referitoare la asociaţii şi fundaţii,
  2. au sediul social sau un punct de lucru în România;
  3. sunt înființate cel târziu la data de 31 decembrie 2022;
  4. la data semnării contractului de finanțare nu au obligații de plată nete neachitate în termen, către bugetul consolidat al statului și respectiv bugetul local și nu au fapte înscrise în cazierul fiscal pentru toate punctele de lucru situate pe raza unor unități administrativ teritoriale diferite.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share