STUDIU: Persoanele asimptomatice nu transmit virusul

Un studiu recent arată că o persoană infectată, dar care nu are simptome, transmite virusul mai departe foarte greu. Aceste noi date vor schimba cu siguranță modul în care noi toți ne vom raporta la acest virus în viitorul apropiat.

Ultimul exemplu de studiu care infirmă ceea ce până acum lumea medicală susținea la unison este un studiu făcut de opt cercetători chinezi, care spun că persoanele asimptomatice nu transmit virusul. Cercetarea este una amplă: din 455 de persoane puse în contact cu o persoană testată pozitiv pentru Covid, dar asimptomatică, niciuna nu a contactat virusul. Respectivii au fost supravegheați și monitorizați timp de cinci zile, iar toate testele PCR, tomografiile și analizele de sânge au infirmat prezența virusului. Din cele 455 de persoane 25% prezentau afecțiuni cardiovasculare. Cercetarea a fost indexată de National Library of Medicine și trimisă Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

În momentul în care există un contact prelungit așa cum se întâmplă în familie sau la locul de muncă, rămâne un risc de a transmite, dar, la nivel de populație, atunci când mergem la terase, sau la supermarket, sau în altă parte, riscul ca un asimptomatic să transmită este practic foarte, foarte mic, ceea ce schimbă mult datele problemei pentru că asta însemană că dacă o persoană este asimptomatică și ne întâlnim cu ea, avem un risc mic de a ne îmbolnăvi, lucru diferit de ce știam până acum.” explică medicul infecționist, Adrian Marinescu.

Cum schimbă acest studiu modul în care se fac internarile? Ar trebui să ne mai fie teamă când ieșim din casă?

Acest studiu ar putea schimba 3 elemente în plan practic: persoanele diagnosticate dar asimptomatice cu atât mai mult ar putea să stea acasă, să nu mai fie internate. În al doilea rând nu ar trebuie să ne fie teamă când ieșim din casă și intrăm în contact cu alte persoane. Singurul studiu din România vorbește de un procent de 2% ceea ce înseamnă că 360.000 de români au trecut prin boală. Dacă ne gândim că maximum 20.000 sunt diagnosticați, asta înseamnă că în rest, cei mai mulți au avut forme asimptomatice. Studiul de față cumva ne liniștește și ne putem gândi că persoana asimptomatică are un risc mic de a ne transmite în momentul în care ne întâlnim în diferite ocazii.” a mai spus Adrian Marinescu.

Trei teorii despre coronavirus care se bat cap în cap

Dacă studiul va fi confirmat, ar da peste cap tot ceea ce s-a știut și spus de la cel mai înalt nivel medical începând din martie și până acum. Dacă la începutul pandemiei s-a crezut că doar persoanele care prezintă simptome sunt transmițătoare ale coronavirusului, chiar OMS susținea că transmiterea coronavirusului de către purtători asimptomatici ar fi ceva „extrem de rar„, din martie avertismente îngrijorate din lumea medicală arătau că nu este așa, ceea ce făcea virusul cu mult mai periculos.

Printre primii care au tras semnalul de alarmă au fost experţii niponi, coordonaţi de Hiroshi Nishiura, epidemiolog la Universitatea Hokkaido, care a arătat că 30,8 % dintre pacienţii japonezi evacuaţi din Wuhan s-au dovedit a fi asimptomatici.

Doctorul William Hillmann de la spitalul din Massachusetts, spunea o săptămână mai târziu că ”o parte semnificativă a persoanelor care sunt total asimptomatice sunt contagioase pentru o perioadă de timp”Organizația Mondială a Sănătății susținea acum același lucru, motiv pentru care distanțarea socială devenea esențială. La fel și testarea pe scară largă.

Încă pozitiv dar nu neapărat izolat

Este puțin probabil ca persoanele infectate să mai transmită virusul dacă au trecut mai mult de 8 zile de apariția primelor simptome, chiar dacă ei mai sunt pozitivi. Jared Bullard de la Universitatea Manitoba din Winnipeg, Canada, și colegii săi au descoperit că eșantioanele pozitive de ARN ( 90 de probe) colectate de la persoane simptomatice cu COVID 18 nu au infectat celulele maimuțelor, dacă trecuseră 8 zile. Acest lucru sugerează că persoanele care testează pozitiv pentru Sars-CoV-2 nu sunt neapărat infecțioase.

Ceea ce înseamnă că pacienții care încă au testul pozitiv după săptămâni bune de la îmbolnăvire nu ar mai trebui neapărat izolați atât de strict, spune echipa doctorului Bullard.

Nu doar în România, pacienții infectați cu Covid 19 sunt obligați să stea în spital sau în izolare la domiciliu până primesc rezultate pozitive la două teste consecutive. Uneori așteptarea durează și câte două săptămâni.

Școlile au fost închise, dar copiii și adolescenții se infectează puțin și transmit și mai puțin

Copiii și adolescenții cu vârsta sub 20 de ani au cu 56% mai puține șanse decât adulții să se infecteze atunci când intră în contact cu o persoană bolnavă de Covid 19. Analiza făcută de Russell Viner de la University College London sugerează că tinerii și copiii au jucat un rol mult mai mic decât adulții în răspândirea virusului în populație.

John Edmunds, profesor la London School of Hygiene and Tropical Medicine, membru al Grupului de consiliere ştiinţifică pentru situaţii de urgenţă a guvernului britanic, a spus Comisiei de știință din Camera Lorzilor că este uimitor cum copiii nu prea par să joace un rol în răspândirea coronavirusului.

Este neobișnuit că copiii nu par să joace un rol în transmitere pentru că pentru majoritatea virusurilor respiratorii și bacteriilor ei joacă un rol central, dar aici nu pare să fie așa”, a spus Edmunds.

Un studiu al Comitetului australian pentru protecția sănătății (AHPPC) arată și el că este puţin probabil ca noul coronavirus să fie transmis de copii, atât între ei, cât și adulților. Studiul a fost prezentat în Australia de prim-ministrul Scott Morrison, înainte de redeschiderea şcolilor.

surse: romania.europalibera.org, mediafax.ro

Citește și:

Iulian Capsali: ”Opriți Genocidul! Orice blocare a societății de către demenții de la putere …este criminală”

Apel către cetățenii români: ”sub pretextul „siguranței colective”, atacul asupra libertăților individuale este fără precedent”

Au murit în saloane! Pacienți SEDAȚI și cu telefoanele închise de personalul medical!

Este o monstruozitate să obligi pacienți asimptomatici la internare

Avem copia în variantă scurtă – adevărul despre covid! Documentarul video cu omul care a avut curaj să spună adevărul, a fost șters.

S-au deschis grădinițele și creșele. În ce îi transformăm pe acești copii?

Cristina Bălan câștigătoarea Vocea României bruscată – video exloziv, crima de a te urca în tobogan

Artiștii Harry Tavitian și Manuela Hărăbor semnează și ei ”Apelul Către Cetățenii Români”. Lista actualizată

1. Interviu-video interzis și repostat. MINCIUNA COVID DEMASCATĂ DIN INTERIOR!!! S-a acționat la ordin cu o exagerare uriașă.

2. Înființarea unui tribunal internațional unde să fie judecați pentru crime împotriva umanității cei implicați in inițierea și propagarea psihozei absurde a “pandemiei”

Treziți-vă! Nu există nicio pandemie! 3 miliarde de oameni au fost batjocoriți și izolați în casă


Laureat Nobel: Politica de imunitate în masă este cea corectă. Izolarea poate să coste vieți!

Avocat renumit: A apărut documentul șoc, cel care a interzis tratarea unor pacienți. Asta a dus la adevărate tragedii.

Orban a decis: ”Căutăm vaccin anticovid. În toamnă se estimează revenirea epidemiei”

Monica Pop – acuzații grave la adresa celor care au gestionat criza Covid-19: ”Vor răspunde pentru ceea ce s-a întâmplat în spitale”

Șoc! Nu prea s-a murit de Covid. Autopsia este fundamentală.

93 de pagini secrete privind manipularea așa-zisei ”pandemii”

Declarația unui medic renumit: ”Eu nu am de gând să mă vaccinez împotriva coronavirusului.”


Mascarada virusului letal a căzut. Premierul Orban a dovedit că totul este doar prosteala și controlul turmei


Profesorii întreabă…ministrul nu răspunde

”Deoarece nu au reușit să facă reformele necesare și cerute vom pune capăt relației noastre cu OMS”


GRAV! Suspendarea drepturilor omului. Vasile Astărăstoae a avut dreptate


Vești bune! Liber la turism în toată Europa. Țările U.E. coordonează o deschidere comună

Citește și:

Cele mai turbate animale se comportă mai grațios și cumpătat decât o fac oamenii atunci când cred că sunt normali.


Viorel Cataramă demontează mascarada c0vid. Dacă e să fac pușcărie, atunci…

Alexandru Rafila: Măștile NU se poartă pe stradă!


Cât de prost să fii ca să vorbești despre măști!? Atât cât trebuie


„Suntem luați pe timp de noapte din case și duși la spital cu forța. AJUTOR!!!


S-a terminat bandalia? Alexandru Rafila spune că al doilea val va fi așa și așa, mai la iarnă


Noua Declarație a Drepturilor Omului. Nu vreau pașaport ca să-mi sărut copilul!


Nu înțeleg de ce nu poți ieși din localitate. Adică în afara localității stau virușii în „cohorte” și te atacă? 


Dictatura politico-medicală are o spoială de știință – Dr. Vasile Astărăstoae: video


Mi-a fost falsificat testul. M-au internat fără voia mea- acuză managerul Spitalului Județean


Dr. Răzvan Constantinescu spune că sunt mai mulți doctori decât pacienți. ”Unii se maimuțăresc în costume de scafandri spațiali”


Distrugerea bisericii și a libertății de conștiință – Fenomenul Pitești-Stanford 2


Învățătoarele aduc de acasă pâine, margarină, gem și suc de mila pruncilor. Pandemia minții

Profetiile stiintifice despre societatea post-coronavirus. Adevaratul scenariu in cinci etape

Planul unor minți bolnave:

Medic american afirmă pe un post TV că totul este o escrocherie


About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share