18/06/2021

Medicul Valeriu Gheorghiță va coodona campania națională de vaccinare anti COVID 19

Determinarea și puterea de muncă date de tinerețea medicului Valeriu Gheorghiță, cunoștințele acumulate atât în pregătirea academică, cât și în lupta ultimelor nouă luni pe frontal pandemic, sunt argumente care ne întăresc speranța că vom reuși, că virusul va fi învins.
Anunțul președintelui României, Klaus Iohannis, de însărcinare a medicului Valeriu Gheorghiță cu coordonarea campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a venit ca o confirmare a unei munci intense, depuse în lupta cu cea mai mare pandemie a ultimilor o sută de ani.
Concepția de implementare și coordonare a întregii campanii naționale se va baza pe capacitatea de conducere a tânărului medic militar, pe cunoștințele acumulate în această perioadă de luptă împotriva COVID-19.

„Este foarte important ca oamenii să respecte normele simple, care pot reduce masiv infectarea. Masca de protecție este cea mai importantă barieră în calea noului virus, alături de igiena personală și distanțarea fizică. Din perspectiva infecționistului care din luna martie se află alături de colegii din toată țara în lupta împotriva acestei maladii care ne afectează viața fără precedent, consider că digitalizarea în sistemul medical și în educație nu mai reprezintă o alternativă, un moft, ci, este o prioritate absolută. Vorbind din experiență, în momentul în care am avut primii pacienți internați, diagnosticați cu Covid 19, una dintre provocări a reprezentat-o însuși suportul de hârtie al foii de observație și foaia de consimțământ pe care trebuia să o semneze pacientul, care ulterior trebuia să urmeze un alt circuit având în vedere că era contaminat și nu putea fi pus împreună cu restul documentelor medicale. Sunt părinte a doi copii și a trebuit cumva să mă adaptez și eu în ceea ce privește conceptul de Elearning și de continuare a activităților școlare. Sunt implicat în activitatea cu studenții și a trebuit în toată această perioadă să desfășor activitatea universitară prin cursuri online” a ținut să transmită medicul coordonator al campanie, Valeriu Gheorghiță.
Dr. Valeriu Gheorghiţă este medic primar Boli Infecţioase în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, una dintre primele unităţi medicale din ţară care au implementat triajul virtual al pacienților.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share