După ce senatorii au respins amendamentele la noua Legea a pensiilor, nemulțumirile angajaților s-au concretizat în mitinguri de protest și greve spontane.
În Valea Jiului minerii au organizat proteste în fața exploatărilor și iată că, mesajele lor au fost auzite de deputați.
Camera Deputaților a dat undă verde proiectului legii pensiilor după ședințele cu scântei din comisii, fiind aduse câteva modificări față de forma de la Senat, astfel încât, acestea să nu scadă deloc, iar minerii să se poată pensiona mai devreme, față de alte categorii.
Minerii din Valea Jiului și siderurgiștii hunedoreni își păstrează astfel, drepturile în noua Lege a Pensiilor.
Vârstă și vechimea de pensionare pentru mineri a rămas aceeași ca și în actuala lege, iar minerii se pot pensiona la 45 de ani cu minim 20 de ani vechime . Atunci când sunt concediați de la o mina pe închidere, minerii se pot pensiona cu 15 ani vechime și 45 de ani vârstă cu cuantumul corespunzător al pensie în concordanta cu acesta vechime.
La stabilirea cuantumului pensiei minerilor s- a aprobat acordarea unei bonificații mai mari la calculul pensiei, pentru fiecare an lucrat în condiții speciale.
Conform proiectului Guvernului, de la 1 ianuarie 2024 se majorează cu 13,8% punctul de pensie, de la 1.785 de lei la 2.032 de lei, iar de la 1 septembrie 2024, pensiile se majorează în urma recalculării după noua formulă.
”Noua legea pensiilor a fost adoptată!

Te ajutam sa faci bagajul!
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Nicoleta Deliu, BCR: Sistemul ideal de economisire, 20-50-30. Este foarte important să fim foarte corecți cu noi când facem diferența dintre nevoi și dorințe | VIDEO
Ce mai poti citi
Trenuri speciale spre Alba Iulia
Fostul director al Spitalului TBC din Moroeni, medicul Ion Barbilian, s-a retras din activitatea medicală: ”Am făcut totul din dragoste pentru pacienți!”
Dăm startul oficial distracției pe pârtiile de schi din STRAJA