Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru!

Se spune că,  un popor fără  ISTORIE, CREDINȚĂ ȘI TRADIȚII  este un popor fără viitor !

Copilul tău trebuie să viseze!  Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile.

Copilul tău trebuie să viseze 8500 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el, altfel o să rămână singur în necunoscut. 

Sâmbătă 07 octombrie începând cu  ora 17:00  Complexul  Casa de VIS  din orașul  ANINOASA va găzdui evenimentul dedicat zonei   VALEA JIULUI- ȚARA DE PIATRĂ- ȚINUTUL TITANILOR – Povestea lui RHABON
Povestea multimilenară a Văii JIULUI spusă pentru liceeni, studenți și părinți   inițiat de Daniel Roșca, un împătimit al istoriei locurilor. La aceasta  vor participa peste 200 de elevi de la liceele din Petroșani, cadre didactice, părinți,   ansambluri artistice din Valea Jiului, care, prin tot ceea ce fac, promovează tradițiile și obiceiurile unice,  din  zona cuprinsă între Jii.

Florin Camen din LUPENI se alătură evenimentului,  pentru a atrage tinerii în rândul iubitorilor de folk și cântece patriotice.

Prietenul nostru Cristian Dițoiu, profesor la ASE București, secretar general al Organizației de Marketing în Turism din România și  membru fondator al Organizației de Marketing în Turism din România (OMTR) dezvoltatorul platformei ”Trăiește Românește”  este invitatul de onoare, care va discuta cu liceenii din Valea JIULUI,  despre viitorul lor în carieră.

Valea JIULUI prima formă statală de organizare a românilor (cu un secol înainte de formarea Ţării Româneşti) este ancora pentru viitorul copiilor tăi, pentru că dacă ei nu știu de unde vin, nu au cum să  nu aibă o direcție clară,  în dezvoltarea lor personală. 

Ovidiu Rizopol  de la  Petro AQUA  le va povesti tinerilor despre Tripticul Nemuririi a lui Brâncuși – Istoria realizării Coloanei Infinitului  pe care,  Brâncuși însuși o denumea „un proiect de coloană care, mărită, ar putea sprijini bolta cerească”, ce a fost realizată la Atelierele Centrale Petroșani. Coloana are o înălțime de 29,35 metri și este compusă din 15 moduli octaedrici suprapuși, având la extremități câte o jumătate de modul. Cei 15 modului(numiți „mărgele” de către Brâncuși) plus cele două jumătăți dau 16, număr ce face referire la anul în care,  România a intrat în Primul Război Mondial. Jumătățile reprezintă jumătatea anului, momentul în care România a intrat în conflagrație. Monumentul, un stâlp funerar oltenesc stilizat, este cea mai cunoscută opera a lui Constantin Brâncuși,  când românii sunt puși să enumere operele lui artistului gorjean.

Domnița RAȚIU va continua povestea multimilenară a Văii JIULUI prin istoria Dinastiei Basarabilor, originea acestora fiind localizată în Țara de Piatră – Țara Lytua, Voievodatul lui Litovoi.

Această Țară de Piatră (Hațeg – Valea JIULUI – GORJ) este descrisă în Diploma Cavalerilor Ioaniţi (1247) cu numele de „Ţara Lytua” (Λιθου în greacă înseamnă „piatră”) şi era condusă de Voievodul Lytuoy („Pietrosul”).

Echipa de juniori a maestrului PANAITE (Respect GYM Aninoasa) va face o demonstrație  de  K1 liceenilor Văii JIULUI,  iar maestrul va susține o sesiune demonstrativă de tir cu arcul. 

                        Calea spre victorie este unirea dintre trupul, mintea şi spiritul străbunilor 

În prima pauză a evenimentului participanții vor avea parte și de o degustare de produse tradiționale oferite de sponsorii : “La Unchiu  și   COMEXIM-R” (brânza lui BUREBISTA)  și discuții libere cu liceenii.  

Doamna Maria Pop din Hunedoara se adaugă panelului de vorbitori, apoi  Sabin Popovici de la  Muzeul Romanațiului Cultura Vădastra, pentru o lecție de identitate națională care va fi  spusă liceenilor.

Laura Bogdan Hăncaș din Petroșani, va continuă povestea artefactelor hand-made Vadastra, cu povestea pietrelor din RHABON (străvechea denumire a râului JIU) transformate în lucrări de artă.

Având artefacte (pentru sporul grânelor și depozitarea cerealelor armatelor) din culturi / civilizație multimilenară, CUCUTENI, Vădastra, Cârcea, HAMANGIA, Gumelnita 5000 î. Hr., parteneriatul cu Papornita Moșului (comerț cu produse alimentare din gospodării oltenești), precum și rețetele din moși–strămoși ale momârlanilor.

Daniel Roșca de la  Ținutul Momârlanilor  va prezenta și proiectul  ”Lupta TITANILOR în era WEB 3.0 GAMING PLAY to EARN (te joci și câștigi)  și cum se va face listarea pe bursă a acțiunilor VĂII JIULUI.

Împreună cu Radu BARB (Direcţia de Administrare Monumente şi Promovare Turistică DGAMPT Hunedoara) ambasadorul VĂII JIULUI în capitala județului (a promis că va face tot posibilul să ajungă la eveniment) vom spune povestea multimilenară a DACIEI   povestea lupului Geto-Dacilor  DRACON & povestea Dragonului din Arcul Carpatic DRAGON.

Împreună cu Vasile ȘUSCA, Tezaur Viu UNESCO, Ambasadorul Văii JIULUI în Maramureș, îl vom acompania pe lingvistul Mihai Vinereanu în călătoria acestuia spre originile limbii române, o poveste pentru liceeni și un dicționar etimologic revizuit al limbii române pentru părinți și dascăli.

În cadrul evenimentului vor mai fi și alte surprize, pe care ne dorim să le descoperiți singuri, prin participarea la eveniment.

” Principala provocare pentru generația noastră,  este aceea de a transforma copiii noștri în adevărati Ambasadori ai Văii Jiului.  Avem o datorie morală în fața generațiilor viitoare,  acea de a anula efectele încă omniprezente ale mineriadelor din timpurile noastre,  care îi afectează în mod invizibil și  pe ei,  pe copiii noștri.

Povestea primei forme de organizare statală a românilor, istoria construcției Coloanei  Infinită,  tradițiile multi-milenare din acest ținut ancestral momârlanilor suprapuse peste mitologia locurilor,  alcătuiesc într-adevăr un bagaj informațional,  menit să le ofere copiilor noștri,  o șansă diferită de a noastră,  în aceste vremuri pline de incertitudini.  Și putem reuși împreună, numai  prin EDUCAȚIE . Vă așteptăm pe toți, sâmbătă la eveniment” a ținut să transmită  Daniel Roșca.

Evenimentul  este susținut de   grupul de acționari Europe Genesys precum și de dezvoltatorii inițiativei integrate economice Ținutul Momarlanilor – B2B Strategy SRL Petroșani și COMEXIM R Lupeni .
Parteneri Media: ZVJ, KTV, ACIVJ, Oficial Media, Zău.ro,  UPET, CNMEP & Povestea Locurilor.

Detalii suplimentare: letstalk@b2bstrategy.ro / 0758273142 sau pe grupul de What’UP aferent evenimentului .

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share