27/01/2021

Situația epidemiologică, la nivelul județului Timiș

La începutul acestei săptămâni au fost carantinate, în județul Timiș, un număr de 389 persoane și au intrat în izolare 6 persoane.

Situația epidemiologică, la nivelul județului Timiș, în contextul pandemiei COVID-19, se prezintă astfel:

Numărul total de persoane confirmate COVID 19 – 1331

Numărul de persoane confirmate COVID-19 în ultimele 24 de ore – 34

În această dimineață, numărul total de persoane internate confirmate COVID-19: 191

Număr persoane internate la internate la ATI – 10

Numărul total de cadre medicale confirmate COVID-19 de la debut: 145

Numărul total persoane externate la cerere în ultimele 24 de ore: 0

Numărul de anchete epidemiologice finalizate, în ultimele 24 de ore : 15

Numărul de anchete epidemiologice în curs de desfășurare, în ultimele 24 de ore: 19

Numărul total de teste în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Timiș: 532

Numărul total de decese COVID-19, la nivelul județului Timiș : 75

Număr de decese în ultimele 24 de ore – 1

În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, misiuni privind verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurilor de protecție individuale și respectarea măsurii de carantinare de către persoanelor aflate în locațiile declarate.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J Timiș, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate precum piețe, târguri, terase, dar și în mijloacele de transport în comun.

Astfel, cu ocazia activităților desfășurate în data de 2 august, la nivelul județului Timiș au fost verificate 302 societăți comerciale. În urma controalelor efectuate polițiștii au aplicat 11 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Au fost aplicate și 2 sancțiuni pentru pentru organizarea/participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții.

Mulțumim operatorilor economici care au respectat normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, dar și tuturor cetățenilor care au înțeles importanța măsurilor sanitare.

Acțiunile de acest gen continuă zilnic în vederea conștientizării privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare.

La TELVERDE 0800800165 au fost primite până în prezent 79 de sesizări, din care 2 în ultimele 24 de ore. În urma verificărilor nu s-au confirmat sesizările.

Instituția Prefectului Județul Timiș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share