Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

STOP! Este mult prea mult…DEMULT ESTE MULT PREA MULT!

Şapte persoane au murit, marţi, după ce o ambulanţă, un autocamion şi un autoturism au intrat în coliziune pe DN 28, în zona localităţii ieşene Sârca.

 

După acest groaznic accident, reprezentanții ISU și cei din MAI vin din nou cu un mesaj către conducătorii aflați în trafic.

STOP! Este mult prea mult…DEMULT ESTE MULT PREA MULT!

În doar câteva secunde șapte persoane și-au pierdut viața!

Vă rugăm insistent! CONDUCEȚI PREVENTIV!

Asigurați-vă temeinic atunci când intrați în depășire!

Atenția trebuie să fie la drum, nu la telefonul mobil!

Nu circulați peste viteza legală admisă, nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe interzise!

Nu uitați că nu sunteți singurii participanți la trafic, iar șoselele nu vă aparțin! Teribilismul vostru poate face ca această imagine să fie ultima amintire a familiei despre voi!

ÎNȚELEGEȚI O DATĂ PENTRU TOTDEAUNA!

Mesajele de condoleanțe curg către familiile celor decedați, dar mulți fac apel la autorități, la guvernanți să ia măsuri și în ceea ce privește starea drumurilor, care sunt, deplorabile.

”Și nu va simțiți un pic vinovați? Noi, Asociația România Fără Gropi, vă spunem de șapte  ani că e prea mult și că ar trebui să începeți să vă faceți datoria. Dar nu e bai, tocmai a fost făcută praf legea 265/2008 – …siguranței circulației… (ce nume predestinat…)”

”Pentru acest tronson de drum era prevazut de acum trei  ani să se monteze separatoare de beton. Moldova e uitată si conteaza doar la vot. Mulțumim București, mulțumim România! Suntem pe cont propriu se pare…autostrada va fi grija stră-stră-strănepoților din păcate!” scrie un cetățean moldovean.

”MAI, oare decât să dam vina tot pe oameni , de ce nu se construiesc autostrăzi??????? România înseamnă evul mediu. E ușor să aruncam vina pe morți și cei care ar fi trebuit să construiască autostrăzi au furat sute de milioane de euro și au dat vina tot pe morți. Doar minciuni în legătură cu autostrăzile. Doar la boi durează ani de zile un studiu de fezabilitate. Și perioada de execuție de obicei se prelungește de “n” ori. Dumnezeu sa îi odihnească” scrie un altul contrariat.

M.A.I. să trieze sever pe cei care au carnet ,iar cei care încalcă legea să fie reexaminați, pentru băutură și accident cu victimă să nu mai aibă drept de a conduce un vehicul , s- a umplut țara de mulți bombardieri cu carnet și mii de analfabeți au carnet auto , vezi cazurile de la Giurgiu ,Pitești ,București…doar așa puteți ajuta pe cei din trafic. Păcat de atâtea familii nevinovate și îndoliate”.
”Toată lumea din zona aia știe că bucata Iași-Târgul Frumos e criminală! Se conduce haotic, șoferi mereu grăbiți, flashuri, claxoane, figuri…etc!
Voi ăștia de la MAI, doar caterincă și jocuri de cuvinte, în loc să vă băgați în seama, prin comentarii, pe Facebook, mai bine ați pune naibii mâna și ați da drumul unei campanii ceva. MOLDOVA ARE NEVOIE DE AUTOSTRĂZI!”
”La-men-tari ale MAI! Aplicați legea, înăspriți legea, fiți peste tot, nu numai o săptămână – doua după asemenea tragedii! Aveți toate pârghiile să faceți treaba, nu doar anunțuri și avertizări. Pe de altă parte, avem nevoie de AUTOSTRĂZI IN MOLDOVA!!! Pentru că astfel numărul unor asemenea evenimente va fi limitat la maximum. “Înțelegeți odată pentru totdeauna!”
”Sunteți Ministerul Afacerilor Interne. Puneți camere fixe, scoateți politisti in trafic, dați amenzi, suspendați permise, nu ne mai rugați pe Facebook să respectăm legea, ca e evident că cine o respectă, o respectă și fară apeluri pe Facebook. Pentru restul, depinde numai de voi să vă faceți treaba”
Nu mai MIMATI EDUCATIA RUTIERA!
Nu mai TOLERATI ADMINISTRATORUL DRUMULUI pentru neindeplinirea obligatiilor legale!
Nu mai STATI CU RADARUL LA PANDA, Codul Rutier este complex si prevede sanctiuni si pentru alte abateri.
Nu mai PROMOVATI/AVANSATI INCOMPETENTI in functii de conducere/decizie!
SUNTETI COMPLICI!
Sunt aproape 2000 de mesaje pro și contra mesajului transmis azi, în spațiul public de MAI.
Așa cum am scris zilele trecute într-un articol, România, de află, din păcate,  pe primul loc, la nivel european, în ceea ce privește numărul persoanelor decedate în accidente rutiere  – 1700 în 2021. 

ETSC din U.E. cere evaluarea șoferilor, și în prezent ,se revizuiește DIRECTIVA privind permisele de conducere. ETSC a elaborat și un raport în care se prezintă pe larg influența afecțiunilor medicale asupra conducătorilor auto.  Raportul  pe care aceștia l-au publicat, arată că punctul de plecare pentru multe țări din UE este încă evaluarea bazată pe vârstă, în ciuda faptului că studiile au concluzionat că afecțiunile medicale specifice, abuzul de substanțe, tulburările mintale, epilepsia și diabetul sunt factori mai importanți decât vârsta atunci când vine vorba de aptitudinea medicală. a conduce. Nu s-a dovedit a fi eficientă controlul obligatoriu în funcție de vârstă a șoferilor în vârstă în prevenirea coliziunilor grave. Poate avea chiar un impact negativ asupra siguranței, deoarece șoferii în vârstă cu permisele revocate din cauza sănătății precare devin utilizatori vulnerabili ai drumurilor.

ETSC recomandă guvernelor naționale să facă o utilizare mai largă a licențelor condiționate pentru a le permite celor care pot fi expuși unui risc ușor să continue să conducă în anumite circumstanțe. Lipsa unor date bune cu privire la rolul jucat de afecțiunile și tulburările medicale în coliziunile rutiere este, de asemenea, o problemă semnificativă, potrivit autorilor raportului. Datele paneuropene de investigare aprofundată a coliziunilor ar putea ajuta, dar în prezent doar un număr mic de țări colectează în mod sistematic astfel de date. O excepție importantă este Finlanda, unde fiecare coliziune fatală este urmată de o investigație aprofundată. Între 2014 și 2018, anchetatorii finlandezi au atribuit cauza unei coliziuni fatale bolii șoferului în 16% din cazuri. Bolile cardiovasculare au fost cel mai frecvent factor de risc în care se știa că boala a contribuit imediat la coliziune. Din cele 141 de coliziuni mortale despre care se știe că au fost cauzate de îmbolnăvirea șoferului în perioada 2014-2018, 119 au fost cauzate de boli de inimă sau hipertensiune arterială. Multe dintre țările chestionate necesită o anumită formă de control medical la prima solicitare a unui permis de conducere, dincolo de testul de vedere impus de normele UE. Dar există diferențe mari în modul în care sunt efectuate aceste verificări între diferitele țări. Testul medical necesar la obținerea pentru prima dată a permisului poate varia de la un formular de autoevaluare completat și semnat de solicitant, la un control medical efectuat de un medic de familie sau un examen medical efectuat de un medic specialist sau centru.

ETSC recomandă ca UE și guvernele naționale să ia în considerare adoptarea unui proces de screening standardizat, bazat pe cele mai bune practici internaționale, pentru utilizare în toate statele membre. Aptitudinea medicală de a conduce este o chestiune de judecată, precum și de știință, dar nivelurile de pregătire sau îndrumări oferite celor care evaluează aptitudinea medicală de a conduce în țările europene variază substanțial. Se știe că un set clar de linii directoare emise celor care evaluează capacitatea medicală de a conduce vehicule are un efect pozitiv. ETSC recomandă sublinierea rolului medicilor de familie ca punct principal de apel pentru identificarea celor care pot fi expuși riscului. ETSC solicită, de asemenea, guvernelor naționale să dezvolte și să impună programe de formare bazate pe dovezi, care s-au dovedit a fi eficiente și sunt acceptate în special de medicii de familie. Normele actuale ale UE exclud în mod explicit eliberarea permiselor de conducere persoanelor care sunt dependente de alcool. Deși acest lucru poate părea rezonabil, deoarece se estimează că 25% din toate decesele rutiere din UE sunt legate de alcool, infractorii care conduc în stare de ebrietate și persoanele dependente de alcool pot ajunge să ignore interdicțiile de conducere și să se urce oricum la volan. Pentru persoanele dependente de alcool, normele actuale ale UE blochează efectiv accesul la unul dintre cele mai eficiente instrumente de prevenire a infracțiunilor repetate legate de conducerea în stare de ebrietate: programele de reabilitare a alcoolului interlock. Acestea le permit infractorilor care conduc în stare de ebrietate să conducă atâta timp cât vehiculul lor este echipat cu un dispozitiv care îi împiedică să conducă după ce au consumat prea mult alcool. ETSC spune că regulile UE ar trebui să permită includerea persoanelor dependente de alcool în programele de interblocare a alcoolului și să continue să conducă în conformitate cu aceste restricții. Când vine vorba de conducerea sub influența medicamentelor, se cunosc mai puține efecte decât pentru alcool. ETSC recomandă aplicarea clasificării existente a UE „DRUID” pentru etichetarea medicamentelor relevante și sublinierea rolului pe care medicii îl pot juca în a-și consilia pacienții cu privire la impactul medicamentelor eliberate pe bază de rețetă asupra condusului.

https://youtu.be/U6vNvDz7ACw

Distribuie acest articol Oficial Media
Share