11/04/2021

Straja pe primul loc ca destinație turistică

De 1 decembrie autoritățile din municipiul Lupeni le-au oferit atât locuitorilor, cât și turiștilor o urcare gratuită cu telegondola în stațiunea Straja. S-a dat astfel startul sezonului de schi 2020-2021 și au fost respectate toate regulile sanitare impuse  turiștilor și iubitorilor  sporturilor de iarnă,  care au  urcat în stațiune.

Aici, au fost amplasate indicatoare cu toate regulile care trebuie respectate de iubitorii sporturilor de iarnă și,  în prezent, în Straja se poate schia pe două pârtii, iar tunurile de zăpadă funcționează la capacitatea maximă. Iar în minivacanța de 1 decembrie, sute de turiști au luat cu asalt pârtiile. Începând  acest weekend iubitorii sporturilor de iarnă vor găsi zăpadă și pe pârtia Mutu,  și vor funcționa telescaunul 4 și teleschiul 3.

Și cei care administrează Pârtia Platoul Soarelui vin cu un mesaj: programul de functionare este in intervalul orar  09:00 – 17:00,  iar  nocturna funcționează cu minimum 10 persoane. Apelăm la înțelegerea dumneavoastră pentru respectarea normelor împotriva răspandirii virusului SARS-CoV-2: teleschiurile Platoul Soarelui vor avea trei coloane separate și distanțate pentru îmbarcarea la teleschi. Turiștii vor fi obligați să păstreze distanța de 2 metri fața de persoana din fața lor. Masca de protecție este obligatorie și în spațiile deschise. Să ne vedem sănătoși pe pârtie!„

” În această minivacanță au fost respectate toate regulile, oamenii și-au dorit foarte mult să iasă în aer  iber, mai ales că a fost și o vreme frumoasă, s-au dat cu schiurile, cu sania, etc. Investițiile care au fost făcute atât de noi, cât și de investitorii privați, dau rezultate. Avem două pârtii amenajate și bine întreținute, iar iubitorii sporturilor de iarnă pot  petrece până seara târziu, pentru că avem și nocturnă,” a ținut să declare primarul Lucian Resmeriță.

Încă din vară , aici s-au făcut noi investiții în domeniul schiabil, iar de 1 decembrie, datorită bunei colaborări dintre autoritățile locale și investorii locali,  dar  și seriozității de care s-a dat dovadă, Straja s-a situat pe primul loc în țară, ca și destinație turistică.

Investițiile vor continua pentru stațiunea Straja și cu ajutorul fondurilor europene, autoritățile locale, prin proiectele de dezvoltare, încearcă  să atragă sume importante de bani, pentru diversificarea serviciilor în turism.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share