Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Un bărbat de 70 de ani a murit la o zi după vaccinarea cu serul AstraZeneca

Bărbatul în vârstă de 70 de ani, din satul Horjești, raionul Hâncești, a murit la o zi după administrarea vaccinului AstraZeneca, scriu jurnaliștii de la sanatateinfo.md.

Bărbatul nu trebuia în mod normal să fie vaccinat, având în vedere că imunizarea se desfășoară pentru lucrătorii medicali și nu pentru populația generală.

El a fost vaccinat în data de 16 martie în cadrul Centrului de Sănătate Hâncești. Conform Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, toți lucrătorii medicali ar fi fost imunizați și au mai rămas doze ar mai fi rămas, iar bărbatul a fost vaccinat în încercarea de a evita irosirea serului.

„Persoana a fost vaccinată la data de 16.03.2021, în incinta CS Hâncești, cu vaccinul Astra-Zeneca (Lot CTMAV 503). Timp de 15 minute după vaccinare, nu a fost înregistrată nicio reacție adversă.

În următoarele 24 de ore, la fel, persoana nu a prezentat reacții adverse postvaccinale. Menționăm că, într-o fiolă de vaccin AstraZeneca sunt 10 doze de vaccin. Celelalte 9 persoane care au fost vaccinate din același flacon, nu au prezentat evenimente adverse post-imunizare”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, citat de sanatateinfo.md.

Bărbatul ar fi lucrat ca și șofer de autobuz școlar. La o zi după vaccinare, bărbatul a început să se simtă rău și a fost chemată ambulanța, dar a intrat în stop cardiorespirator în drum spre spital.

Cauza decesului este un infarct miocardic acut. În Republica Moldova are loc vaccinarea lucrătorilor medicali, aceasta fiind prima etapă din cadrul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19. Până vineri au fost vaccinate 17.578 persoane.

Sursa: Mediafax

Citește și:

Distribuie acest articol Oficial Media
Share