Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cele mai emoționante fotografii din toate timpurile

 Se spune că o imagine face cât 1.000 de cuvinte. Vă prezentăm câteva dintre cele mai emoționante fotografii din toate timpurile.

28. Un soldat rus cântă la un pian abandonat, în 1994, în timpul primului război din Cecenia.

soldat CeceniaFoto: drugoi.livejournal.com

27. Mâna unui copil înfometat și cea a unui misionar din Africa. Fotografia a fost realizată în 1980, în Uganda.

Uganda 1980Foto: Mike Wells

26. Chirurgul polonez Zbigniew Religa urmărește semnele vitale ale pacientului său, Tadeusz Zitkevits, după un  transplant de inimă care a durat 23 de ore. Asistentul acestuia a adormit  într-un colț al camerei.

Chirurgul Zbigniew ReligaFoto: James Stanfield

25. Diego Frazão Torquato, un copil de 12 ani din Brazilia, cântă la vioară la înmormântarea învățătorului său. Băiatul a murit la scurt timp după ce a fost realizată această fotografie, suferind de leucemie.

Diego Frazão TorquatoFoto: salvemasnossascriancas.blogspot.com

24. Câinele Zanjeer, care a salvat mii de vieți în timpul atentatelor comise în 1993 în Mumbai, detectând peste 3.300 de kilograme de explozibil, 600 de detonatoare și 250 de grenade, a fost înmormântat, în 2000, ca un adevarat erou.

ZanjeerFoto: Reuters

23. Pe 21 octombrie 1967, în timpul marșului împotriva războiului din Vietnam,  protestatarii au pus garoafe pe țeava puștilor ofițerilor din fața Pentagonului.

1967 PentagonFoto: Bernie Boston

22. Un veteran de război îngenunchează lângă tancul în care a luptat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și care a devenit monument într-un orășel din Rusia.

veteranFoto: englishrussia.com

21. Mormântul unei femei catolice și cel al soțului protestant. Olanda, 1888.

morminte OlandaFoto: retronaut.com

20. Un bărbat de origine afgană oferă ceai unui soldat american.

soldat ceaiFoto: Rafiq Maqbool / AP

19. Agim Shala, în vârstă de doi ani, este trecut peste gardul de sârmă ghimpată pentru a ajunge la buncii săi,  într-o tabără de refugiați de război din Kosovo.

Agim ShalaFoto: Carol Guzy

18. O mamă își consolează fiul lângă casa din Concord, Alabama, făcută una cu pământul de tornada din aprilie 2011.

Alabama tornadaFoto: Jeff Roberts / AP

 17. Micuțul Warren Bernard, în vârstă de 5 ani, aleargă către tatăl său, soldatul Jack Bernard, strigând “Așteaptă-mă, tati!”. Fotografia emoționantă a fost realizată în New Westminster, Canada, pe 1 octombrie 1940.

New Westminster 1940Foto: Claud Detloff

16. Soldat american în Vietnam, 18 iunie 1965.

Foto: Horst Faas/AP

15. Un bărbat își riscă viața pentru a salva mai mulți pui de pisică, în 2011, în timpul inundațiilor catastrofale din orașul Cuttack, India.

inundatii IndiaFoto: Biswaranjan Rout / AP

14. O fotografie cutremurătoare surprinsă în urma dezastruosului cutremur de 8,9 grade pe scara Richter care a afectat nord-estul Japoniei în 2011. O femeie plânge în mijlocul ruinelor din Natori.

Japonia 2011Foto: The Associated Press via theatlantic.com

13. Un miner fumează o țigară după ce-și termină tura.

minerFoto:Reuters

12. Sergentul Frank Praytor salvează o pisicuță, hrănind-o cu o pipetă, în 1952, în timpul războiului din Coreea.

Coreea 1952Foto: imgur.com

11. O femeie din Egipt sărută un polițist care a refuzat să tragă în protestatari.

Egipt politistFoto: tolaire.com

 10. Dragostea părintească nu cunoaște limite. Kenny, în vârstă de 10 ani, s-a născut fără picioare. Cu ajutorul părinților, micuțul reușește să se bucure de micile plăceri ale vieții.

kennyFoto: Lynn Johnson

9. Ultima îmbrățișare. Cei doi au murit, în 2013, în urma prăbuşirii unei fabrici în Savar, Bangladesh.

Bangladesh 2013Foto: Taslima Akhter / The Sun

8. Werfel, un orfan în vârstă de 6 ani, din Austria, după ce a primit, în 1946, prima pereche pantofi noi de la Crucea Roșie Americană.Werfel
7. Rana Afghanipour, în vârstă de 3 ani, își sărută mama oarbă, ambele fiind desfigurate cu acid.  Povestea celor două iraniene este una extrem de tristă.  După ani buni în care a fost bătută și sechestrată, mama fetiței, Somayeh Mehri,  și-a făcut curaj și a decis să divorțeze de soțul ei agresiv. Într-o noapte din iunie 2011, acesta s-a răzbunat, turnând acid pe Rana și pe Somayeh, în timp ce dormeau.  Fetița și-a pierdut un ochi, iar mama sa a rămas oarbă.

Rana AfghanipourFoto: Ebrahim Noroozi

6. Un bebeluș de patru luni a fost salvat de sub dărâmături, în Nepal, după aproape 22 de ore de la cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter, din 25 aprilie 2015.

Foto: Kathmandu Today/ AP

5. Mina (6 ani) se joacă, alături de o prietenă, cu mâna artificială a fratelui său, printre ruinele Palatului  Darul Aman din Kabul, Afghanistan.

MinaFoto: Majid Saeedi

4. Christian Golczynski, în vârstă de opt ani, primește stindardul de onoare în memoria tatălui său, sergentul  american Marc Golczynski,  care fusese împușcat în Irak.

Foto: Daily News Journal/ Aaron Thompson, AP3.

3. Haiti, după furtuna tropicală Hanna. Un băiat salvează un cărucior pe care îl găsise în apropierea casei inundate a familiei sale. În 2009, fotografia a primit premiul Pulitzer la categoria Breaking News.


Foto: Patrick Farrell/ /Miami Herald

2. Soldat în primele zile ale democrației românești.

soldat roman

1. O fetiță din Africa de Sud ține strâns în brațe  noua “jucărie” găsită, un șobolan mort, potrivit fotografului Gregory J. Smith.

Africa fetitaFoto: Gregory J. Smith
 Sursa: dezvaluitorul.ro
Distribuie acest articol Oficial Media
Share