Published On: lun, mart. 18th, 2019

Adrian Țuțuianu: Democrația internă în PSD Dâmbovița a murit. Camarila Plumb s-a impus

”Este prima dată în istoria PSD când o conferință județeană de alegeri are loc în timpul zilei, vinerea la ora 12 cu scoaterea oamenilor din activitate. Toți primarii, toți consilierii locali, toți șefii de servicii publice, salariații spitalului, ai unor instituții, au fost duși cu arcanul la această conferință județeană.” a spus astăzi senatorul Adrian Țuțuianu (Pro România) în conferința de presă.

Alegerile interne din cadrul Conferinței extraordinare a PSD Dâmbovița care au avut loc, vineri, 15 martie 2019 la Târgoviște au stârnit controverse prin modul în care au fost organizate.

Alegerea s-a terminat în două minute cu mâna pe sus și cu vot în bloc. Ceea ce este inadmisibil. Practic este o întoarcere a PSD-ului în trecut, în anii 90 când nu exista nicun fel de exercițiu democratic al lucrului în partid.” a punctat senatorul.

Adrian Țuțuianu – Declarații pe larg din conferința de presă:

”În mod firesc, conferința trebuia să aibă loc după programul de lucru, și trebuia să dureze atât cât dura o conferința județeană pe vremea când eu conduceam PSD Dâmbovița 7-8 ore, vot secret, candidați mai mulți, numărare corectă a voturilor și prezentarea rezultatelor în fața celor care au reușit să rămână până la final.

Alegerea s-a terminat în două minute cu mâna pe sus și cu vot în bloc. Ceea ce este inadmisibil. Practic este o întoarcere a PSD-ului în trecut, în anii 90 când nu exista nicun fel de exercițiu democratic al lucrului în partid.

Un partid care nu este capabil să producă democrație internă, nu va fi capabil să producă democrație în societatea în care funcționează.

Despre componenta BPJ:

Reflectă înțelegerile a două grupări: gruparea Rovana Plumb și gruparea Corneliu Ștefan. Fiecare și-a adus niște oameni, și mai sunt câțiva care oscilează între cele două.

În BPJ au rămas perdanți ai alegerilor. Pe care, dacă mai eram pe acolo nu i-aș mai fi susținut niciodată, pentru că nu au căștigat niciodată alegeri.  Ma refer la Olteanu Gabriel, Olaru Marin, vicepreședinte, și Vlad Oprea. Sau persoane fără nicio legătură cu PSD. Doamna Robescu Ofelia nu a fost niciodată în PSD. De altfel, am aflat acum, nu am știut, că nici Rovana Plumb nu avea adeziune la PSD Dâmbovița și-a completat-o zilele trecute.

Radu Popa, fără nicio legătură cu acest județ. Venit de la Giurgiu să primească și el un os de ros și să candideze anul viitor la alegerile parlamentare din partea PSD Dâmbovița.

Cine sunt principalii PERDANȚI?

Primul perdant este Oprea Alexandru.

El își dorea să fie președinte executiv. Vă aduceți aminte cu ce agresivitate îl comenta pe Florin Grad, voia să ajungă președinte de Organizație județeană. Cu greu, după negocieri îndelungate a ajuns vicepreședinte al PSD Dâmbovița. Mai de milă, mai de silă. La conferință a stat prin sală, nu pe scenă, așa cum și-ar fi dorit. Nu prea era băgat în seamă de oameni.  Aliații lui de bază, Alin Manole și Istrate Mihai au fost obligați să-și retragă candidatura. Practic, Oprea este singur în această structură de conducere.  (Mai multe detalii la minutul 9.06 in VIDEO)

Nu știu dacă Oprea va fi președinte al Consiliului județean. Probabil că da. Deși s-a întârziat foarte mult. Știu foarte sigur că gruparea Plumb nu și-l dorește la Consiliul Județean, nici gruparea Ștefan Corneliu. Dacă va ajunge acolo, va fi până în luna iunie 2020. Pentru 2020-2024 se încălzește pentru conducerea Consiliului Județean, Corneliu Ștefan. Rămâne să vedem care va fi echilibrul de forțe în 2020 în CJ, pentru că PSD nu va mai avea majoritate. Depinde ce scor va avea PNL, Pro România, ALDE, și care vor fi alianțele locale în 2020.

Situația se traduce cam așa pentru Oprea, ”maurul și-a făcut datoria, maurul poate să moară”. În securiști nimeni nu are încredere. Securistul care înregistrează azi, o face și mâine.

Un al doilea perdant este Daniel Cristian Stan (primarul Târgoviștei) care urmează să fie desemnat secretar executiv în Comitetul executiv, ceea ce înseamnă că va fi ușor de înlăturat oricând din această  funcție și rămas, la fel, fără niciun aliat în Biroul Permanent Județean. Cătălin Rădulescu, viceprimar, nu este aliatul lui Cristian Stan, este aliatul lui Andrei Plumb. Deci, practic și Stan este izolat și dacă va mișca în front, va fi înlocuit imediat.

Am toată stima pentru unii dintre primarii care fac parte din acest BPJ.

Sunt oameni gospodari cu care am avut relații foarte bune. Le-am spus și lor că vpr fi practic spectatori în această organizație și nu vor avea niciun fel de influență pe decizii. Au un singur interes. Fiind acolo, când se va mai împărți ceva, adică banii din economii pe Ordonanța 28, poate vor avea prioritate în fața celorlalți și asta le va rezolva problema din localități.

Am constatat pe propria piele că recunoștința este floare rară.

După ce nu am mai fost președinte de Organizație, vă mărturisesc că oameni pe care i-am inventat ca lideri politici, cărora le-am acordat sprijin și care mă onorau cu telefoanele și dimineața și seara, fie să-mi spună că-mi sunt alături, sau ce probleme au, nu mi-au mai dat niciun telefon. Se pare că a devenit o boală de partid.

Pentru că nu am văzut ca cineva să fi mulțumit unor oameni care au pus umărul la rezultatele din 2016 și care au fost eliminați fără niciun fel de explicație din conducerea județeană.

Și o să le mulțumesc eu, pentru că am făcut cu ei treabă: Florin Grad, Mihai Pușcașu, Ion Nicolae, Sandu Gabriel, Fane Costea, Ionuț Bănică, Ilie Monica, Erich Agnes și Oana Vlăducă, -care a plecat-, dar a avut și ea rolul ei la obținerea rezultatelor din 2016.

Concluzia

Democrația internă în PSD Dâmbovița a murit. Camarila Plumb s-a impus. Aleșii locali ai PSD vor munci anul viitor pentru Plumb și Radu Popa. Dâmbovița rămâne fără reprezentanți autentici în structura de conducere a celui mai mare partid din România cu consecințe grave asupra dezvoltării acestui județ. Pentru că oamenii dacă nu sunt de-ai locului, nu vor fi preocupați să facă nimic.” a explicat Adrian Țuțuianu.

Mai multe detalii în VIDEO:

 

 

Adrian Țuțuianu, Pro România – conferință de presă 18 martie 2019 (VIDEO)

Senatorul PRO România, Adrian Țuțuianu a susținut astăzi o conferință de presă la sediul Organizației din Târgoviște. Au fost aduse în atenția publică subiecte legate de: Vizita lui Victor Ponta în județul Dâmbovița și întâlnirea cu simpatizanții și oamenii de afaceri; Situația PRO România în județul Dâmbovița și a campaniei More…

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Pentru un corp sanatos

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It