vin. feb. 21st, 2020

Zilele Educației Ortodoxe ediţia a VI-a

Școala Gimnazială “Sfântul Antim Ivireanul” în parteneriat cu Grădinița “Troița” și Asociația Prologos au organizat în perioada 26-30 septembrie 2017, cea de-a VI-a ediție a Zilelor Educației Ortodoxe

Programul a debutat pe 26 septembrie cu Sfânta Liturghie, fiind prăznuit Sfântul Ioan Evanghelistul, ocrotitorul grădiniței și a Asociației Prologoscu, cu o serbare a grupelor mari de la “Troița” și a elevilor de clasa a III-a de la Școala Gimnazială “Sfântul Antim Ivireanul” în cadrul căreia, în urma unui program artistic, s-au oferit în dar copiilor de la grădiniță, câte o ie.

Pe 27 septembrie, elevii școlii au participat la Sfânta Liturghie, fiind prăznuit Sfântul Antim Ivireanul, ocrotitorul școlii, iar pe 28 septembrie l-am avut în mijlocul nostru pe Înaltpreasfințitul Ioan Selejan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolit al Banatului.

Sâmbătă 30 septembrie a fost ziua dedicată familiei când preșcolarii au participat la jocuri și competiții în aer liber, elevii școlii la ateliere creative: de cavaler, Culorile toamnei, Jocuri de gândire, Povești de viață, iar părinții la un atelier de Școala familiei. La final, părinți și copii s-au bucurat de un moment frumos de gimnastică artisitică urmat de competiții sportive copil-părinte pe categorii de vârstă. .

La acest eveniment au participat peste 200 de copii de la 10 unități de învățământ: grădinița și școala ortodoxă, Colegiul Național Bănățean, Școala Gimnazială Nr. 2, Liceul Teoretic “W.Shakespeare”, Liceul “Grigore Moisil”, Liceul Teoretic ”N.Lenau”, Școala Gimnazială Nr. 24-Arad, Școala primară “Sf. Nicolae”-Arad, Colegiul de Arte “Ion Vidu”, Colegiul Pedagogic Arad, Școala Gimnazială Nr. 25.

Noutatea Zilelor Educației Ortodoxe a fost că 13 elevi de gimnaziu ai școlii ce s-au implicat ca voluntari în organizarea și desfășurarea activităților de sâmbătă, întregul eveniment reunind peste 25 voluntari (elevi, părinți, cadre didactice).

.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments