”Ați transformat ROMÂNIA într-o țară de sclavi moderni!!!”

La  nivelul conducerii Cartel Alfa după mintingurile care au avut loc până în prezent , s-a întocmit și transmis o nouă” Scrisoare deschisă”  partidelor aflate la guvernare prin care se arată faptul că în urma tuturor analizelor situației actuale toate organizațiile membre ale Confederației Naționale Sindicale “Cartel ALFA” au constatat existența conflictului social și ca urmare, au decis declanșarea acțiunilor de protest.

“Politica de austeritate instituită de actualul guvern nu a făcut parte din angajamentele partidelor din coaliție față de cetățeni în timpul campaniei electorale, iar contextul economic social și criza sanitară, în care ne aflam și înainte de alegerile parlamentare, nu au suferit modificări care să justifice o schimbare bruscă de atitudine și politici publice. Pandemia provocată de virusul Sars-Cov-2 a apărut într-un context de dezechilibre sociale majore în România, unde venitul obținut din muncă nu oferă un trai decent pentru majoritatea lucrătorilor, accesul la servicii publice de calitate este rezervat doar celor privilegiați, oportunitățile de angajare sunt uniforme, în condiții egal de precare, singura alternativă pentru mulți fiind emigrarea. In același timp, cea mai mare parte din povara fiscală este pe umerii lucrătorilor, prin contribuțiile sociale, impozit și TVA-ul plătit în achiziționarea bunurilor de trai (veniturile mici se duc integral pe consum). Această povară fiscală, care anulează cea mai mare parte din câștigurile lucrătorilor nu sunt transformate în beneficii palpabile, accesul la servicii publice gratuite și de calitate.  Avem o politică fiscală care dezavantajează lucrătorii, iar creșterea economică este distribuită inechitabil: 52% din PIB către capital și cca 38% către lucrători, cu mult mai jos decât media UE, de 47,8% către lucrători. În aceste condiții, ne opunem politicii de austeritate în domeniul salarizării. Suntem pe deplin conștienți că România, asemenea tuturor celorlalte state, trece printr-o criză sanitară și economică de amploare. Credem însă că este nevoie de politici publice echilibrate, elaborate printr-o consultare reală cu partenerii sociali, care să distribuie echitabil efortul și costurile, inclusiv prin rezolvarea implicațiilor OUG 79/2017. Avem speranța că atât activitatea în Parlament, cât și la nivelul coaliției de guvernare,  va avea ca prioritate utilizarea instrumentelor legislative și administrative pe care le aveți la dispoziție pentru rezolvarea problemelor grave cu care se confruntă lucrătorii și piața muncii din România și corectarea dezechilibrelor care duc la menținerea unui nivel ridicat de sărăcie și inegalitate socială” se arată în scrisoarea transmisă  către  PNL și  Alianța USR PLUS, UDMR.

La miting au participat și hunedorenii, care au atras încă odată asupra importanței memținerii  centralelor în funcțiune care există în județ și în special, cea de la Mintia.

” Am ajuns să stingem lumina în șase județe din România, pe 8 ianuarie, sistemul energetic a cunoscut cea mai neagră zi din istoria lui. Din 1977, până în 2021, nu am mai avut nicio pană generală de curent. Sunteți la al doilea mandat, domnule președinte și nu ați făcut decât să transformați România dintr-un exportator net de energie electrică, într-un importator. Ați transformat România într-o piață de desfacere pentru orice produs din Uniunea Europeană. Am ajuns, până acolo, că această nenorocire de pandemie ne-a prins fără măști, fără produse sanitare, fără combinezoane pentru asistenții medicali, pentru doctori. Ei au ținut această pandemie, departe de noi, cei care ne aflăm aici. Vom merge, domnule președinte, mai departe, să vă colindăm, chiar dacă nu e Crăciunul. Vom merge pe la partidele care vă susțin, partidele care guvernează această țară sau, mai bine zis, partidele care îngroapă această țară. Nu încercați, domnule președinte, să vă folosiți de această pandemie. Nu încercați să ne spuneți că nu avem voie să protestăm. Ați transformat România într-o țară de sclavi moderni! Salariul minim pe economie este un bacșiș generos pentru o altă țară europeană. Am ajuns să ne umilim în propria țară, pentru că așa vreți dumneavoastră, împreună cu târla care vă ține acolo la putere și care,  astăzi,  are majoritate guvernamentală”, a  transmis liderul Sindicatului Solidaritate Hunedoara,Cristian Istoc  la protestul de la Cotroceni. 

Mintia și celelalte centrale trebuie menținute, susținute și protejate ca punct strategic național,  până când România are implementată o Strategie Energetică Națională care să asigure tranziția energetică de la surse pe combustibili fosili la energia regenerabilă.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share