19/04/2021

Campanie de donare de sânge

Partidul Libertate Unitate și Solidaritate Timiș a organizat la sfârșitul săptămânii trecute ce- a de-a treia ediție a campaniei proprii de donare sânge.

Promovat în mediul online prin intermediul paginii PLUS Timiş, evenimentul intitulat „O picătură în minus, o inimă în plus” a reuşit să atragă donatori mai noi sau mai vechi, membri de partid şi oameni neimplicaţi politic, care au înţeles însă necesitatea unui astfel de demers. Pe parcursul celor câteva ore petrecute la Centrul De Transfuzie Sanguină, organizatorii campaniei au oferit posibilitatea celor prezenţi să se fotografieze într-un cadru tematic, aceste instantanee fiind foarte apreciate pe reţelele de socializare şi având rolul de a încuraja şi alte persoane să doneze pe viitor.

Tot cu această ocazie s-a creat oportunitatea înregistrării ca donatori de celule stem, mai mulţi membri PLUS alegând voluntar să figureze începând de astăzi în Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice, pentru a da astfel o şansă la viaţă bolnavilor de leucemie sau de boli grave ale ţesutului sanguin ori ale sistemului imunitar.

Campania „O picătură în minus, o inimă în plus” se doreşte a fi nu doar o campanie de donare, cât şi una de conştientizare a nevoii de sânge din spitale şi de responsabilizare socială. Prin intermediul articolelor şi filmuleţelor postate în cadrul campaniei am încercat să explicăm beneficiile pentru sănătate în cazul donării de sânge şi să spulberăm mitul conform căruia aceasta ar dăuna organismului.

Considerăm că dreptul de a trăi nu trebuie îngrădit de lipsurile din unităţile sanitare şi încurajăm donarea ca un act responsabil de implicare în salvarea de vieţi omeneşti.

Partidul Libertate Unitate și Solidaritate Timiș mulţumește tuturor donatorilor şi celor implicaţi în organizarea campaniei, așteptându-I în continuare şi la evenimentele viitoare, pe care le vor anunţa din timp pe pagina PLUS Timiş.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share