30/11/2020

Copacul cu lalele pe simezele GALERIEI DE ARTĂ  din Lupeni

 

Asociația PRO ANINOASA în parteneriat  cu reprezentanții  Asociației  Culturale ”Iosif Tellman” din municipiul Lupeni, Fundația Ianza Art Inter- Cultural și Primăria Lupeni, au organizat recent, pe simezele galeriei lupenene,  vernisajul taberei naționale de pictură sub titulatura  ”Copacul cu lalele – 138 ani, simbol cultural turistic al Vaii Jiului” .

Galeria ”Iosif Tellman” este , singurul loc de cultură viu din Valea Jiului, care a primit cu căldura realizările celor 12 ”apostoli”ai penelului care au participat la tabara de pictură: Ianza Cristian -Petroșani, Bucur Simonel -Lupeni, Bencau Eugen –Petroșani, Rub Mariana –Petroșani, Simon Silviu –Petroșani, Irimie Roxana -Vulcan, Radu Chința -Petrila, Perianu Mihai –București, Niță Mădălina-Techirghiol –Constanța, Boboc Mihai -Chiajna – Ilfov, Luca Emilia Roxana -Alba Iulia și Chircuși Bogdan Mihai București.

   

Oameni frumoși din țară și Valea Jiului au pus pe pânză frumosul meleagurilor Văii, pe care Dumnezeu ni le-a dat și încă nu se cunosc în țară. Trebuie să deschidem ferestre și uși până la cerul Văii Jiului, prin care, sunt sigur că vor intra oameni minunați,  ce vor descoperi miracolul și tinutul de poveste al acestei Văi minunate. A fost un eveniment unic, care a reunit talenteleVăii Jiului  și nu numai, ce au surprins, fiecare în felul lui, imaginea copacului cu lalele, obiectiv protejat, ce reprezintă un simbol al zonei noastre” a ținut să declare consilierul și inițiatorul taberei Viorel Pascu.

 

 

Atmosfera de sărbătoare  a fost întregită și de programul artistic susținut  de elevii Clubului Elevilor din Lupeni, Petrila și părinții acestora. Iar Consilile Locale din Lupeni și Petroșani au fost reprezentate de consilierii Rodica Cîmpean și Viorel Pascu.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share