Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

CUI I SE POTRIVEȘTE LEASING-UL OPERAȚIONAL? Avantaje pentru leasing financiar și operațional

Piața de leasing operațional este în creștere în România și asta pentru că oamenii au înțeles că întreținerea unei mașini concurează la nivel de costuri cu valoarea acesteia după cei 3-5 ani de leasing financiar clasic.

Chiar dacă avantaje există și pentru leasing-ul financiar și pentru cel operațional, sunt anumite situații în care al doilea este mult mai potrivit, fie din perspectiva activității desfășurate, fie datorită costurilor ce sunt mult mai bine gestionate. Poți să vezi mai multe detalii despre leasing-ul operațional pentru a te convinge.

Avantajele leasing-ului operațional

 

  • Costuri fixe ușor de planificat – dacă ai o afacere pentru care ai nevoie de mai multe mașini, un cost fix lunar cerut de compania de leasing operațional este mai ușor de planificat decât costurile adiționale ce pot veni odată cu o flotă auto aflată în gestiunea ta;
  • Economie de timp – fie că e vorba de actele de vânzare-cumpărare, impozite, asigurări sau declarațiile în cazul unui accident, compania de leasing se ocupă de orice demers ce ține de gestionarea autoturismului, iar tu vei economisi timp;
  • Mobilitate – în cazul unui accident, firma de leasing se ocupă de reparația autovehiculului și îți oferă mașină la schimb pe perioada reparației, astfel încât mobilitatea ta să se mențină.

 

În concluzie, închirierea mașinilor prin leasing-ul operațional oferă companiilor o planificare mai bună a costurilor și le ajută să scape de orice problemă ar avea cu autovehicolul, pe întreaga perioadă a contractului. 

Practic, clientul închiriază autoturismul de la firma de leasing în schimbul unei rate lunare fixe, iar la finalul perioadei de contract, el poate opta pentru o mașină nouă și recalcularea ratei. În acest caz, cea veche se întoarce în curtea firmei de leasing, iar tu vei ieși pe poartă cu un model nou.

Avantajele leasing-ului financiar

 

  • Mașina rămâne în proprietatea clientului – la finalul perioadei de leasing, clientul are posibilitatea de a achita valoarea reziduală a contractului, iar mașina devine proprietatea acestuia, pe care o poate vinde sau o poate păstra.
  •  Nu există limită de kilometri – anumite contracte de leasing operațional pot specifica un anumit număr de kilometri parcurși anual în baza cărora se păstrează condițiile de leasing. Pentru cel financiar, nu există această condiționare.
  •  Ratele lunare se pot diminua prin valoarea reziduală – pentru o companie mică, ce nu are nevoie de o flotă mare de mașini, există flexibilitate la nivelul ratelor lunare. Clienții pot opta pentru una mică lunară și o valoare reziduală mai mare sau invers, în funcție de capacitatea lor financiară din prezent. În cazul leasing-ului operațional, ratele sunt fixe pe toată perioada contractului.

 

În concluzie, nevoile clienților pot fi diferite, iar decizia de semnare a unui contract de leasing operațional sau financiar se va baza cel mai mult pe rentabilite.

Dacă un client deține un parc auto de câteva mașini ce parcurg destul de mulți kilometri pe an, leasing-ul operațional va fi mai rentabil, pentru că rata plătită va echivala cu utilizarea mașinii la finalul contractului, iar acesta își va putea reînnoi parcul auto simplu și rapid. În plus, costurile fixe și predictibile vor sprijini estimări realiste și o mai bună gestiune a cash-flow-ului.

Sursa foto: shutterstock.com

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share