Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Festivalul „NAMASTE INDIA” înflorește în perioada 8-9 iulie, la Grădina Botanică din Bucureşti

Centrul Cultural „Rabindranath Tagore”, sub înaltul patronaj al Ambasadei Indiei în România, organizează la Grădina Botanică “Dimitrie Brândză” din București, în perioada 8-9 iulie, unicul festival care onorează prietenia dintre cele două popoare.
Ajuns la ediția a XIV-a, evenimentul de anul acesta celebrează 75 de ani de relații diplomatice bilaterale și a fost gândit astfel încât, cei care iubesc cultura și tradițiile Indiei, să se bucure timp de două zile de spiritul acestei lumi pluraliste, multilingve și multietnice.
Va fi o atmosferă de sărbătoare, în culorile vii ale paradei elegantului și misteriosului sari, în faldurile căruia se ascunde geniul artizanilor creatori. Pe ritmuri de dans și în acordul muzicilor tradiționale, printre poveștile ambasadorilor culturali și filozofia de viață a yoghinilor, vom trăi bucuria de a dărui publicului bucureștean o parte din sufletul celor ce locuiesc în spațiul dintre fluviul sacru Gange și măreția munților Himalaya.
,,Atlasul frumuseții” femeilor din India, de la cele anonime până la cele celebre, va fi dezvăluit publicului printr-o expoziție de fotografie semnată de către Mihaela Noroc iar viața exemplară a primei traducătoare a lui Eminescu în Asia va fi ilustrată prin expoziția intitulată “Amita Bhose, de la Gangele măreț la București”.
Nu vor lipsi nici lansările și prezentările de carte, dedicate celor mai importante textele sacre hinduse și unor mari personalități, precum Tagore și Swami Vivekananda.
Târgul de produse artizanale, bijuterii și articole vestimentare va fi ,,condimentat” cu specialități culinare ale căror gusturi sunt greu de definit și mai ales de reprodus în farfuriile europene, fără o cunoaștere aprofundată a mirodeniilor indiene.
Celor care iubesc arta tatuajelor cu henna vor avea posibilitatea să-i afle secretele,  în cadrul unor ateliere dedicate iar cei interesați să descopere beneficiile medicinei tradiționale Ayurveda, sau să învețe câteva cuvinte în limba hindi,  o vor putea face de la specialiști în domeniu.
Vă așteptăm cu drag la cel mai mare eveniment dedicat prieteniei româno-indiene!” transmit organizatorii. 
Costul biletului de intrare ce oferă acces la toate activitățile din programul festivalului, între orele 09:00 – 20:00, pe durata celor două zile, este de 15 lei pentru adulți și 5 lei pentru pensionari, elevi şi studenţi. Copiii au intrarea gratuită.
Biletul de intrare la Grădina Botanică se achită separat (10 lei bilet întreg și 5 lei bilet redus).

Programul festivalului este disponibil pe www.namasteindia.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share