07/03/2021

FIȚI ÎN SIGURANȚĂ!!!!! EVITAȚI RETEZATUL !!!!!

 

Salvamont Hunedoara și Administrația Parcului Național Retezat avertizează asupra problemelor  apărute în masivul Retezat din cauza ploilor abundente din ultimele 24 de ore.

 Astfel, în partea de nord a Retezatului, momentan NU SE POATE TRAVERSA din parcarea de la Gura Bucurei spre POIANA PELEGII!

Nivelul Lăpușnicului Mare a crescut până la puntea pe care se trece spre poiană. Dacă ploile continuă, nu se poate garanta pentru siguranța drumurilor de acces!

În Retezatul Mic, accesul auto este compromis, după ce Jiul de Vest a ieșit din matcă, a adus aluviuni și a dizlocat porțiuni de asfalt. Pe DN 66A, în zona Valea de Pești, o porțiune de drum s-a surpat, astfel că accesul auto spre Câmpu lui Neag este complet blocat.

 Salvamontiștii hunedoreni și rangerii PNR atrag atenția că, în cazul unor ieșiri, există riscul ca mașinile să rămână blocate pe munte până la remedierea situației. Înainte de a pleca în ture pe munte, drumeții sunt sfătuiți să consulte prognoza meteo și să aleagă cu grijă traseul sau să reprogrameze ieșirea până ce vremea se va stabiliza.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share