Frica este caracteristica comportamentală a ființelor instinctuale, lipsite de echilibru mental, conștiință trează, credință in propria forța interioară intuitiva, iubire și discernământ conștient, captive în constrângerile minții, în atașamente și nevoi – dominate de negativitate, neliniște, ostilitate și frustrări.
Privit dintr-o altă perspectivă – frica este oglinda conflictelor noastre psihice și mentale, care ne reflectă carențele, nesăbuințele și dezechilibrul emoțional, precum și incapacitatea de a ne detașa de irealitatea iluziilor minții – reînvățând prin iubire și prețuire, să ne gestionăm în mod abil și conștient – percepțiile, gândurile, emoțiile, timpul, energia, alegerile, banii, valorile vocația, resursele și viața.
Prin lipsa conștiinței iubirii, a curajului și a puterii date de credință – frica devine iluzia și justificarea neputinței minții, prin care împiedică persoanele lipsite de iubire, demnitate, prețuire, recunoștință și măsură a valorii lor de caracter – să dobândească prin conștiință trează, capacitatea de a renunța la negativitate și prejudecăți – pentru a-și exprima liber de constrângeri, iubirea și esența vieții și a-și trăi astfel măreția și frumusețea, în fiecare plan, experiență, gând, alegere și consecință a ei.
A nu renunța la prejudecățile, preconcepțiile, negativitatea și convingerile limitative asimilate din mediu și prin educație, și a continua să le manifestăm în viața și deciziile noastre, fără a fi capabili să ne detașăm de ele sau să le contestăm veridicitatea și utilitatea – denotă fie incapacitatea noastră de a fi conștienți, ”vii” și prezenți în viața noastră, fie lipsa trezirii conștiinței și manifestarea ei prin capacitatea de a ne iubi, a ne prețui și a celebra viața aici si acum!
Pe măsură ce frica, insuficiențele, neîmplinirile, nesiguranța, atașamentele, frustrările, nevoile și negativitatea, ajung să ne copleșească sufletul, mintea și conștiința – comportamentul ne devine instinctual, ostil și violent, pierzând treptat contactul cu realitatea dar și cu valorile noastre de caracter, ca efect al lipsei prețuirii și rațiunii conștiente, manifestate prin spirit treaz și cuget liber.
Cât timp ne vom nega valorile, credința, încrederea de sine și iubirea, si vom continua să ne risipim energia, timpul și viața – vom da putere fricilor. Astfel, în locul curajului și a încrederii de sine, vom da curs în viața noastră, doar frustrărilor, scuzelor, învinuirilor, obiecțiilor, victimizării și justificării neputințelor, ne-prețuirii, neasumării și neimplicării noastre în evoluția, învățarea, asumarea, conștientizarea și desăvârșirea propriilor abilități, vocații și valori de caracter.
Pe măsura trezirii conștiinței sinelui nostru spiritual, a redobândirii iubirii și a valorilor noastre de caracter, și a eliberării de nevoia de a ne victimiza sau de a ne risipi inconștient energia, hrănindu-ne frustrările, negativitatea, nemulțumirile, ostilitatea și nevoile vanitoase ale ego-ului de a ne controla, limita și constrânge gândurile și acțiunile, sau de a-și scuza erorile – ne vom redobândi discernământul, curajul, iubirea pura neconditionata, valorile și încrederea de sine, pentru a acționa eficient și a ne împlini viața, în toate planurile ei.
Sursa: sk
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Bill Gates ne prevede viitorul: “Chiar dacă vom evita un război major, ne vom confrunta oricum cu o nouă pandemie”
Răzvan Constantinescu – președinte. Manifest – Dan Diaconu
Ciobanii au ieșit la protest: ”Vă rugăm să veniți să ne ajutați, nu vrem să ni se ia animalele din curte. Să nu pună presiune pe noi să ne ia teste, să ne scoată pozitivi”
Transhumanța este în pericol! Cine are interes să ne distrugă? Ciobanii români își plâng oile sacrificate fără voia lor
Gura de Rai din Bucegi și Panteonul de la Căscioarele – Liniile geoenergetice
S-a semnat transferul bombă – Mihai Popescu luat de Becali la FCSB
LIFE STYLE
25 de sfaturi înțelepte care ne pot schimba viața în bine
Cum ne putem construi un sistem imunitar puternic. Alimente care ne ajută să creștem imunitatea
Mihaela Bilic: Confortul și civilizația duc la supraconsum alimentar
Doctor Gabor Mate despre iertare, suprimarea furiei și transmiterea generațională a traumelor
Te-ai întrebat vreodată dacă stresul și traumele din trecutul tău te-ar putea îmbolnăvi? O discuție cu doctor Gabor Mate și Dr. Sanjay Gupta, neurochirurg
DESTINATII
30 de elevi premianți ai Școlii Niculești au participat la o tabără de educație turistică montană pe Valea Ialomiței
Operatorul Ana Hotels sancționat cu amendă de 8000 euro
Experiențe de neuitat pentru 22 de tineri care au participat timp de 5 zile într-o tabără montană
O nouă serie de 40 de tineri s-a bucurat de secretele Munților Bucegi într-o tabără de voluntariat
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Sfaturi pentru o viață fără oboseală și cu un somn odihnitor
Dăruiește Viață continuă parteneriatul cu Spitalul Marie S. Curie
Îmbătrânirea este asociată cu o calitate a vieţii crescută, care garantează demnitatea umană
Uleiul de cătină, medicamentul trimis de Dumnezeu sau aurul lichid, ajută la combaterea cancerului și este un puternic vindecător
La nivel global, 1 din 4 adulți și 81% din adolescenți au un nivel insuficient de activitate fizică
Povestea unei femei care a trecut prin Histerectomie: ”Nimic nu mai este la fel, o traumă pe viață!”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Târguri tradiționale și evenimente sportive unde vor fi prezenți jandarmii dâmbovițeni
A X-a ediție a Congresului Internațional EMI de Antreprenoriat și Științe Sociale la Universitatea „Valahia” din Târgoviște
Vizita degelației Universității „Valahia” din Târgoviște, la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău